Gå til innhold
larka

Utstyrshysteri.

Anbefalte innlegg

Vil også påpeke, som andre her nevner, at det hele kommer ann på turen og årstid. Å si at diskusjon av utstyr er "hysteri" blir for meg totalt feil. Om man skulle dra tilbake til 800-tallet eller 1300-tallet ville man også funnet diskusjon av hva som fungerer best til å holde deg varm og beskyttet i forskjellige forhold. En tur i marka eller en helgetur på fjellet fra hytte til hytte trenger er jeg enig i ikke trenger bety innkjøp av alt nytt utstyr om man er fersk. Forskjellen er at de fleste her på forumet tilbringer MYE tid ute, og jo mer tid jo mer øker også påkjenningen på utstyr. Vil tro en ganske stor del av folk her inne har hatt en uke på ski i telt på vinteren. Utstyr spiller da en enorm rolle i sikkerhet og trygghetsfølelse. Man kan rett å slett nyte turen for turen sin del mer, om man kan slappe av med full tiltro til sitt eget utstyr. Jeg vil også påstå at jo enklere og mindre utstyr man har med seg til fjells, jo viktigere er det at nettopp dette fungerer perfekt.

Økonomien spiller så klart også en stor rolle. Diskusjoner rundt utstyr handler jo ofte om nettopp å finne ut av hvilket utstyr som gir best resultat og holder lengst. Med andre ord hva som er verdt pengene man betaler.

Er allikevel fult enig i at utstyrsfiksjon kan bikke over i hysteri. Man trenger ikke 5 vinterposer og 4 vintertelt. Men å være opptatt av utstyr er bare naturlig og øker jo mer tid man bruker ute. Samme om man kjører mye bil, sykler ofte eller spiller fotball. Jo mer det brukes jo høyere krav stilles til utstyret.

(@Skjult lenke - logg inn for å se den: Bomullsskjorte er etter min menig et høyst undervurdert plagg til fjells. Som M-Nilsen skrev; Gode justeringer for lufting med knapper, beskyttelse mot mygg, robust osv)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.