Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken mobiltelefon anbefaler du?


Tom42

Anbefalte innlegg

Har de sidste tre år haft en Nokia 3720 som også er vanntett og stødsikker. Den har jeg været godt tilfreds med.

Skiftede for 14 dager siden til en Sony Xperia Go, som også er vanntett og stødsikker og er IP67 godkendt. Det er en veldig fin mobil, men jeg kan simpelthen ikke leve med den dårlige batterilevetid. En mobil er efterhånden en vigtig del af sikkerhetsutrustningen på linje med kort, kompas og førstehjælp, så jeg vil kunne stole på at jeg har nok batteri tilbake til en nødsituation.

Jeg har derfor efter kun 14 dager valgt at skifte tilbake til en "vanlig" mobiltelefon og har netop kjøpt en Samsung Xcover 271. Reelt set har jeg også kun brug for at ringe og sende tekstmeldinger. Samsung 271 har dog også GPS og 3G dekning, men har som nevnt ovenfor en langt bedre batterilevetid.

Som GPS bruker jeg min Garmin Etrex 20, den er ikke afhængig af mobildekning for at fungere og man kan skifte batterier imens man er på tur.

Til internetbruk i hjemmet og på hytta hvor der er wifi bruker jeg en Ipod touch, som kort sagt er en Iphone hvor der kun er wifi adgang.

Kort sagt, overvej det nøje før du kjøper en smartphone! Har du virkelig bruk for de egenskaber som en smartphone har utover at ringe og sende tekstmeldinger?

 

Siden dette indlæg har jeg skiftet tilbake til en Sony Xperia Go. Til hverdagbruk er den grei nok, trods batterilevetid på knap et døgn og jeg slår fra alt som bruker strøm! Som turtelefon vil jeg ikke stole på den. På trods af det kommer den med på tur til Jotunheimen i neste uke, sammen med min Brunton inspire black powerbank, som giver strøm til to fulle opladninger.

 

Jeg tager dog min Nokia 3720 mobil med også, fantastisk mobil med lang batterilevetid. Vil teste antennesignal ut i forhold til Xperia Go.

 

Havde en kort periode Samsung Xcover 271. Den tåler mye juling osv., men i forhold til Nokia er betjeningen af den veldig dårlig.

post-2989-0-07280000-1376388215_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjøpte meg Nokia 206 til ferien som erstatning for Samsung Gio. Godt nøgd med den, ikkje minst med batteritida, med lite bruk varer den i opptil 13 dagar. Dessutan har den gode tastar og grei meny. Det er ingen "villmarkstelefon", men passar til mitt bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra erfaring med motorola defy+

Brukt den mye i felt hele året. Fungerer såpass bra at jeg ikke ser noen grunn til å ikke ha smart-tlf.

Bra erfaring med batteri.

Kamera er ikke all verden. Video syns jeg er helt OK.

 

Hvad er din erfaring med batterilevetiden? Hvor lang tid holder den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har  selv Sony Xperia Go og kan ikke anbefale den til noen. Etter siste programvareoppdatering (Android Jelly Bean) er GPSen blitt veldig treg til å finne posisjonen, hvis den finner en posisjon i det hele tatt. Den "ser" mange satelitter, men bruker bare 3-4 av gangen. Unøyaktigheten blir derfor veldig stor. I tillegg blir telefonen ofte veldig treg når man skal ringe eller ta imot samtaler, ofte så treg at man går glipp av samtaler og at man sliter med å ringe. Dette er kjente problemer med denne telefonen som er behørlig diskutert på deres kundeserviceforum, men Sony svarer ikke engang på kritikken. Jeg kommer ihvertfall ikke til å kjøpe et Sony-produkt i lang tid fremover. Hvis jeg hadde kjøpt ny mobil i dag ville det nok blitt en Samsung Galaxy S4 Active.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hvad er din erfaring med batterilevetiden? Hvor lang tid holder den?

hei, beklager sent svar.

Egentlig veldig bra erfaring med batteriet. Om jeg skrur den på sparemodus så opplever jeg at den varer i mange dager, ... 3-5 dager, men da selvfølgelig med veldig liten eller ingen bruk. Jeg opplever jo at det ikke holder like lenge på vinteren. i de tilfellene, og jeg er bevisst på å holde den tørr og så varm som mulig, dvs at jeg ikke lar den ligge løs i lommene i teltet osv, men pakker den inn i ... et eller annet, eller kanskje til og med har den i glidlåslomme inne i soveposen, så holder den bra da også om vinteren. Hører med til historien at jeg er litt nøye med batteribruk i form av å lade helt ut (dvs ikke masse oppladninger i hytt og pine). Opplever den dog ikke like robust som de skal ha den til, uten at jeg har opplevd noe negativt til nå. Jeg er dog litt skeptisk til at den skal kunne ligge under vann etc. Men, jeg tenker at så lenge den er preppet for å ligge ganske lenge under vann, så holder den brukbart på fukt i lomma etc. Syns låsen virker litt slurvete. Det er mulig by-mistake og løse den opp. Middels bra kamera for bilde, men syns den er bra på film. Bruker den også mye med musikk og GPS til trening og tracking av turer. Bruker den med app Garmin Fit , og det fungerer egentlig utmerket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.