Gå til innhold
  • Bli medlem

Hytteliv i egen hytte kontra friluftsliv


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Gjest Srx (Ron)

Akkruat slik et hytte på fjellet skal være, slik jeg ser det! Luksus trenger man ikke over alt. Utover kosen ved å ha ei slik lita hytte, da. At man klarer seg med lite er en luksus i seg slev, mener jeg. :)

Ja, men er litt irritert på kompisene mine. Vi er 4 som har nøkkel dit. Men i hovedsak er vi to som bruker den. Han toern har ofte med seg kompiser dit.

Jeg er der mest om sommeren og høsten. Overnattingsturer.

De andre er der bare dagsturer med skuter vinterstid. Nå som jeg var der i helga, var det nesten fritt for ved når jeg kom, og fritt når jeg dro. Parafin var det tomt for (jeg tok med nokk til meg selv).

Primusen gikk på diesel :mad: .

Har sagt i fra at det er uaktuelt å bære opp ting sommerstid som med letthet kan kjøres om vinteren. Er lei av å bære opp kaffe, parafin og lignende og neste gang jeg kommer er det tomt.

Og ja, jeg har også kjørt opp ting med skuter dit, men som regel når jeg kommer dit til fots så er det tomt.

Men samboer kom med ny strategi til meg. Vent.....vent.. og vent. Kjør opp ting like før skutersesongen er slutt. Da har jeg så jeg berges på mine isfisketurer på ski, fisketurer om sommeren og jakta.

Så det er planen neste år. Jeg hadde lyst til en til hyttetur dit opp nå i høst, men det utgår så fremt jeg ikke orker å bære ved med opp til 607moh og 6km...puhhhh :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, men er litt irritert på kompisene mine. Vi er 4 som har nøkkel dit. Men i hovedsak er vi to som bruker den. Han toern har ofte med seg kompiser dit.

Tror at sameier og samdrift er noe man må holde seg langt unna! Det skjærer seg som oftest etter noen år uansett..
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Tror at sameier og samdrift er noe man må holde seg langt unna! Det skjærer seg som oftest etter noen år uansett..

Går i hovedsak greit, gutta er enige om at ting bør kjøres opp om vinteren. Men er noe med planlegging og utførelse da :neutral:

Jeg bare legger om rutinene mine slik at jeg berger meg selv. Denne hytta hadde vi aldri fått bygd som "enslig". Ikke står den i "byggherrene" sitt navn heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjørt rundt med vogn på sommeren siden 1985. Vintrene ble tilbrakt på en eller annen campingplass i fjellheimen. Det har gjort at jeg er blitt godt kjent i flere fjellområder her på Østlandet. For et par år siden ble vi fastliggere på en fin plass ca 3 timer hjemmefra. Terskelen for å reise på tur føles mindre når vi har vårt eget å dra til. Samtidig binder ikke vogna opp så mye kapital som ei hytte og det gjør at vi ikke føler at vi "må" bruke den bestandig. For meg og guttungen funker det helt greit med telt på tur også. Vogna har riktignok begrenset plass i forhold til hytte, men jeg får aldri sitte på mer enn en stol av gangen så for meg er dette nok. Lite vedlikehold trives jeg også godt med. Mer tid til tur på den måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke si at det er en hytte. Heller er sel, men vi har en oppe på et stykke opp i fjellet. Den har kun 2 sengeplasser, et bort, en ovn og en liten kjøkkenbenk. Alt i et lite rom på noe rundt 3x3 meter. Har kun overnattet der et par ganger, men går ofte turer opp dit, hviler i sengen litt, og går ned igjen. Kan legge ved at den ligger på en seter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det kommer vel litt på alderen, og generasjonsskifte! Familien til moren (oslo-basert) har aldri vært for telt-tur, og har hytter på sørlandet og fjellet sprett noe rundt (fra hallingdalen til rondane), mens jeg (nå 41 som ikke har midler til hytte heller!) koser meg på telt-tur. Kan hende om 10-20 år jeg blir for bløt! til sic sånne telt-turer...men du har klart variasjon vs. stabilitet og det kjente, utfordringer og muligens ubehag vs komfort osv. Jeg har fortsatt til å få noen familie-medlemmer å melde seg på en vinter telt-tur! Eller en dame på vinter-telting og topptur i vestlanded!

Når alt det er sagt har familien leilighet på Ustaoset (ulykkeskråke? norsken ikke helt patent her..lol), og i blandt er det greit med varm dusj osv.

Også greit med familie-hytter der jeg blir invitert..men å bruke millioner på hytte med samme stier år etter år? Wow, nei takk...tenk hvor mye du kan utforske for de millionene...Ustaoset case in point (suger om sommeren, bare duger 2-3 uker om vinteren, glem masen om påsken, bare hyttefelt i en times gange etc etc....vanligvis bebodd av kondomdress-kledde wankers fra tigerstaden...osv osv) nei telt-livet synes jeg er bra! Men ikke noe for familien!

For min del blir en fast hytte/sted for kjedelig - livet er for kort, jeg har lysst å utforske nye områder, og tåler noe ubehag...men ikke akkurat ideelt om familie-samling o.l. er hovedtanken.

tight lines! cookie :cool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.