Gå til innhold
  • Bli medlem

Jeg tror jeg har funnet den ultimate turtelefonen!


Anbefalte innlegg

Det er visse elektroniske gjenstander som er obligatorisk for meg når jeg er på tur:

-Telefon

-mp3 spiller/spotify

-gps

-kamera

Jeg har til nå hatt med min HTC Desire HD, men pga elendig batteri, får jeg ikke brukt denne til annet enn en nødtelefon som er avskrudd og har vært avhengig av å drasse med flere gjenstander. Jeg jobber i mobil og telebransjen og kan enkelt og greit konkludere med at det ikke har vært en mobiltelefon som har kunne dekket alle disse punktene i et og samme firkantet apparat - til nå!

Nokia har tidligere vært den som har vært nærmest, da de hele tiden har ligget foran de andre konkurrentene når det kommer til kart, kamera og batteri. Nokia har den mest detaljerte og beste kartdatabasen blandt leverandørene man kan velge mellom, men jeg har fortsatt syntes det ikke har vært riktig nok for å legge igjen GPS og kamera hjemme på kortere turer.

I tillegg vil jeg ha en telefon som egner seg i jobb sammenheng, som i tur sammenheng.

Nå har Nokia lansert Lumia 920 med pureview teknologien som er revlusjonerende i forhold til kamera på smarttelefoner. Det revlusjonerende med denne er at ved bildetagning innendørs eller på steder med dårlig lys, så slipper linsen inn mye mere lys, som gjør at bildene knuser alt annet av hva man får på high end modellene til f.eks Apple, Samsung og HTC, altså de største i markedet når det gjelder bilder i dårlig lys-settinger. Se på videoen under og scroll til 1.30 for å se sammenligning av bilder tatt med Lumia 920 og Samsung galaxy SIII, det er virkelig et drastisk steg i riktig retning!

I tillegg til dette har du Nokia Maps som jeg tidligere i innlegget var inne på. Det Nokia gjør bedre enn noen annen her, er at du kan laste ned kart for område eller land du ønsker på forhånd helt gratis, noe som gjør at du ikke er avhengig av signaler og datatrafikk når du bruker kartene som man må med de andre telefonene. Nokia Maps er også utrolig detaljerte og kan fint brukes som en fullverdig frilufts GPS på kortere turer, ved siden av kart som man selvfølgelig alltid skal ha med seg. I tillegg til dette kan den brukes som "turn by turn navigation" i bilen.

For å håndere alt dette har Nokia plassert inn det største batteriet de noen gang har hatt i en telefon før. Når det kommer til byggkvaliteten på telefonen, er dette et område Nokia også er best. Hele telefonen er i polykarbon unibody, som på norsk betyr at hele telefonen er et stykke. Altså ikke deksler, biter, utagbart batteri og deler man kan ødelegge. Telefonen ble testet av de største mobilmediene i går etter lansering og det meldes om en skjerm som er den beste de har sett på en telefon før. Noe av det beste med denne, er at hvis man er ute og solen f.eks skinner på skjermen, så oppfatter mobilen dette selv og justerer lys styrken sånn at man hele tiden ser alt perfekt.

Ellers er det viktig å nevne at denne skjermen er den eneste av sitt slag da den kan opereres med fingernegler, votter, kulepenn eller hva det skulle være. Det går ikke an med noen annen smartmobil. Så på vinterstid kan man fint ligge i teltet i 20 minus og operere skjermen med dunvottene på :)

Med lagring på 32 GB har man også mer enn nok til å lagre kart og alt annet man skulle trenge.

Lanseringen på denne var i går, så er ennå ikke mye info der ute, men dette er en telefon som skal sjekkes ut så fort den kommer i butikk og blir forhåpentligvis den første telefonen som gjør at jeg kan legge igjen alt det andre hjemme.

Det kan kanskje oppfattes som om jeg er månedens ansatt hos Nokia, men dette er ikke tilfellet. Jeg har jobbet i teleoperatørbransjen i snart 10 år og engasjerer meg stort innenfor dette området, noe som gjør at jeg har en høy kometanse innenfor de forskjellige levandørens modeller, men er alikevel helt uavhengig noen av mobil produsentene.

Uansett, verdt å ta en titt på når den kommer i butikken :)

nokia-lumia-920-pics-3114.png

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Først og fremst.... http://www.vg.no/tek...?artid=10060714 Dernest... Windows Mobile - jeg sier nei takk <ahttp://www.fjellforum.no/uploads/emoticons/tester_happy.png' alt=':)'>
Når det gjelder den "juksevideoen", så ble det kjent allerede i natt, og det er noe alle selskaper gjør for å pynte på. Og det gjalt ene og alene bildestabilisatoren. Nokia hadde en stand hvor de utfordret mobil-journalister til en "shoot out" i et mørkt rom. Det var gang på gang en overlegen seier til Lumia 920. Skal se om jeg finner en av de...Jeg har heller aldri tatt steget over til Windows phone plattformen, men holdt meg til Android. Nå er det imidlertidlig blitt såpass mye bedre og bedre støttet, at det ikke er noen grunn for å ikke prøve.
Link ti NRK hvor det har kommet frem at Nokia jukser litt hva angår reklamering av kameraet på mobilen: Hvor lenge skal batteriet holde på denne mobilen? http://www.nrk.no/vi...ologi/1.8312267
det blir umulig å svare på. Men nokia har i sine modeller helt siden N8 modellen vært best på dette. Nå har de satt inn sitt største batteri noen sinne, så her kan du forvente markedets beste prestasjon på levetid på en smartmobil.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Nokia har vært best på kamera i mobiler, men vært så "dårlige" på selve mobilen, at de nesten har havnet i konkurranse med kompaktkameraer.

Akkurat nå er det Nokia som har blitt fersket i å pynte på - og de tåler ikke mye før de er ute av business.

Det er liten tvil om at Lumia 920 har bedre kamera enn min Xperia :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nokia har vært best på kamera i mobiler, men vært så "dårlige" på selve mobilen, at de nesten har havnet i konkurranse med kompaktkameraer.Akkurat nå er det Nokia som har blitt fersket i å pynte på - og de tåler ikke mye før de er ute av business.Det er liten tvil om at Lumia 920 har bedre kamera enn min Xperia :).
Det har du helt rett i PaperCut,Symbian systemet til Nokia ble tviholdt på alt for lenge, og det at det drøyde så lenge før de gjorde en retningsendring, ødela mye for Nokia. Men en ting må være helt klart her: Når det gjelder kvalitet på selve telefonen, altså ikke systemet de har operert med, men selve kvaliteten på komponenter i telefonen, er det ingen som kan slå Nokia. Det er den mest solide kvaliteten du kan få på smartmobiler, og hvor Samsung galaxy SIII veier ca 180 gram med en veldig stor følelse av plastikk, veier Nokia Lumia 920 nesten det dobbelte og det oser byggkvalitet av mobilen.Igjen jeg stresser at jeg selv ikke har Nokia og ikke hatt det siden N8, men har testet Lumia modellene og snakker med brukere av de forskjellige merkene hver dag
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde dette var den ultimate turtelefonen; http://www.amobil.no...go-st27i/111032

Her kan du glemme kart da du må laste dette "as you go" med GPRS. I tillegg er ikke kameraet godt nok til at man legger igjen kompakt kamera hjemme og batteriet er på 1,305mAh, hvorav Lumia 920 kjører 2000 mAh.

Det er ikke nødvendigvis sånn at den telefonen med størst mAh batteri, er den som leverer lengst, det kommer helt an på innmat i telefonen og operativsystemog applikasjoner som kjøres på selve telefonen. Her er som sagt Nokia best i bransjen, med Apple hakk i hæl.

Se også denne ang batteri levetid på mobil:

http://www.mobili.no/nyheter/er-du-misfornoyd-med-batteritiden/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt i et løsninger blir alltid et kompromiss. Derfor er del umulig å finne et brukbart helårstelt eller en sovepose du kan bruke året rundt.

Med tanke på hvor kort levetid en mobiltelefon som brukes aktivt har er det bedre og billigere å kjøpe mobil, gps og kamera hver for seg.

Betjeningen vil være mer knotete når det kommer flere funkjsjoner i en liten dings, spesielt viktig er dette når du står og fryser om vinteren.

En dedikert gps for friluftsbruk er mer solid og driftsikker en en mobiltelefon. Skulle en telefon gjøres like solid ville den ikke være brukbar for meg til dagelig.

Et annet moment er batterilevetid. En gps bruker AA, dersom jeg skulle bruke en mobil som gps ville jeg være nødt til å kjøpe flere dyre batterier spesielt til denne. Når den da blir byttet etter et par år må det igjen kjøpes nye batterier.

For min del varer en telefon 1-2 år, gps tror jeg ikke det blir nødvendig å bytte på minst 10-15 år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favorittmobil til turbruk har jeg ikke funnet enda. Ofte er det dårlig dekning så supre skjermer, youtube, spotify, "cafeting" etc er det siste jeg ser på. Primært bør den være vanntett, ha lengre standby og taletid ved lett bruk på min 7 dager(da skrudd av deler av døgnet), antenne som er vesentlig bedre enn standard evt mulighet for tilkobling av ekstra antennepisk. Fordel om den har gps med kart som kan være en liten backup for annen gps.

Kan være stor forskjell med antenne der dekning er begrenset. Så dette på fjellet oppsynsmannen sin eldre mobil i et elløer annet deksel med 15cnm antenne hadde maks signal mens min HTC kun hadde en strek hvis jeg stod i riktig retning. God dekning for mobilen sparer jo også strøm.

Desverre er de fleste "survival"-mobiler i dag nedskalerte modeller av bymobiler bare at de er vanntett. Unntak er vel Sonim sine som tåler langt mer juling enn vanlig telefoner.

Alt er så klart å drasse på satelittelefon men de koster jo en del igjen da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min favorittmobil til turbruk har jeg ikke funnet enda. Ofte er det dårlig dekning så supre skjermer, youtube, spotify, "cafeting" etc er det siste jeg ser på. Primært bør den være vanntett, ha lengre standby og taletid ved lett bruk på min 7 dager(da skrudd av deler av døgnet), antenne som er vesentlig bedre enn standard evt mulighet for tilkobling av ekstra antennepisk. Fordel om den har gps med kart som kan være en liten backup for annen gps.

Kan være stor forskjell med antenne der dekning er begrenset. Så dette på fjellet oppsynsmannen sin eldre mobil i et elløer annet deksel med 15cnm antenne hadde maks signal mens min HTC kun hadde en strek hvis jeg stod i riktig retning. God dekning for mobilen sparer jo også strøm.

Desverre er de fleste "survival"-mobiler i dag nedskalerte modeller av bymobiler bare at de er vanntett. Unntak er vel Sonim sine som tåler langt mer juling enn vanlig telefoner.

Alt er så klart å drasse på satelittelefon men de koster jo en del igjen da.

Jeg har en samsung xcover 2370 til turbruk, koster under kr 500,-.

Hadde den med i Vassfaret nå i helga, der er det bare unntaksvis dekning. Brukte den innebygde lommelykta ca 10 minuter hver kveld for å få drept myggen som kom inn i teltet. Etter 5 døgn viser den fortsatt fullt batteri :cool:.

Stående standby med god dekning har batteriet tidligere klart seg ca en måned.

Når det gjelder mottak har den også utmerket seg svært positivt i forhold til andre telefoner.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt i et løsninger blir alltid et kompromiss. Derfor er del umulig å finne et brukbart helårstelt eller en sovepose du kan bruke året rundt.

Med tanke på hvor kort levetid en mobiltelefon som brukes aktivt har er det bedre og billigere å kjøpe mobil, gps og kamera hver for seg.

Betjeningen vil være mer knotete når det kommer flere funkjsjoner i en liten dings, spesielt viktig er dette når du står og fryser om vinteren.

En dedikert gps for friluftsbruk er mer solid og driftsikker en en mobiltelefon. Skulle en telefon gjøres like solid ville den ikke være brukbar for meg til dagelig.

Et annet moment er batterilevetid. En gps bruker AA, dersom jeg skulle bruke en mobil som gps ville jeg være nødt til å kjøpe flere dyre batterier spesielt til denne. Når den da blir byttet etter et par år må det igjen kjøpes nye batterier.

For min del varer en telefon 1-2 år, gps tror jeg ikke det blir nødvendig å bytte på minst 10-15 år.

Selvfølgelig et kompromiss! Derfor jeg skrev "på kortere turer" :) Vil ikke være like bra, og kommer nok sannsyneligvis aldri til å kunne fullt ut erstatte kamera, GPS osv. Men jo tettere man kommer, jo bedre er det. Og nå er vi kommet såpass langt, at dette ser ut som at det kan erstatte de andre enhetene på en helgetur, ihvertfall for min del.

Har man i tillegg en solcelle lader som f.eks Lofoten viser til på bloggen sin, eller et ekstra batteri, kommer man meget langt på en helgetur med bare vanlig knipsing av bilder, GPS uten GPRS og litt musikk på øret når man er trygt i posen om kvelden, vil man med denne mobilen og dens batterilevetid kunne klare seg gjennom helga uten lading eller bytte av batteri.

EDIT: Her er shoot-out'en jeg snakket om lengre opp hvor Lumia 920 brukeren utfordrer forbi passerende mobil-journalister til fotografering i et mørkt rom:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Jeg har en samsung xcover 2370 til turbruk, koster under kr 500,-.

Hadde den med i Vassfaret nå i helga, der er det bare unntaksvis dekning. Brukte den innebygde lommelykta ca 10 minuter hver kveld for å få drept myggen som kom inn i teltet. Etter 5 døgn viser den fortsatt fullt batteri :cool:.

Stående standby med god dekning har batteriet tidligere klart seg ca en måned.

Når det gjelder mottak har den også utmerket seg svært positivt i forhold til andre telefoner.

Xcover-serien er gode turtelefoner - trolig minst like god som overprisede Sonim - men smarte kan ingen av dem beskyldes for å være ;).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan du glemme kart da du må laste dette "as you go" med GPRS. I tillegg er ikke kameraet godt nok til at man legger igjen kompakt kamera hjemme og batteriet er på 1,305mAh, hvorav Lumia 920 kjører 2000 mAh.

As you go? Det er en android telefon, og da skulle vel kart være en del av standarden. Gode kart også. Det har det iallefall vært på samtlige android-telefoner jeg har vært borti. Mulig kameraet ikke er godt nok. Uansett vil et mobilkamera for min del aldri være godt nok til å ta turbilder. Til den slags foretrekker jeg speilrefleks.

Skal jeg på lengre turer har jeg som regel benyttet meg av en gammel Nokia 6210. Sinsyk batteritid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

As you go? Det er en android telefon, og da skulle vel kart være en del av standarden. Gode kart også. Det har det iallefall vært på samtlige android-telefoner jeg har vært borti. Mulig kameraet ikke er godt nok. Uansett vil et mobilkamera for min del aldri være godt nok til å ta turbilder. Til den slags foretrekker jeg speilrefleks.

Skal jeg på lengre turer har jeg som regel benyttet meg av en gammel Nokia 6210. Sinsyk batteritid.

Android laster kartene via GPRS "as you go" ja. Du kan ikke lagre kartene på forhånd og dermed svir du av batteriet ditt tre ganger så hurtig som du gjør om du forhåndlagrer kartet med Nokia maps og kun bruker GPS. I tillegg betyr dette at, så fort du kommer i et område uten dekning med en Android telefon, vil du ikke kunne laste et eneste kart, og derfor er dette ubrukelig i denne sammenhengen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt både og på Android. Bruker man appen Norgeskart så kan man forhåndbufre kart. Dog henter den fra Statens Kartverk så det ligge rnoen betingelser der at kartblad slettes etter et vist antall uker. En må da bufre de områder man trenger før hver tur. Det er jo heller ingen navigeringsapp, kun for å vise hvor man er.

Google Maps kan og forhåndsbufres og den har en viss navi. Men kartene er dårlige utenfor vei av det jeg har sett så langt.

På forrige Nokia(Symbian) så var det en app fra Garmin med kart, den fungerte fint både til bil og i terreng. Men har ikke sett tilsvarende på Android.

Så en god tur GPS er nok vesentlig mer egnet. Dog kan de andre i forhånsbufret versjon være et ekstra hjelpemiddel for å vise din lokasjon i sambruk med vanlig papirkart.

Mulig det finnes noen gps apps med kart men det meste jeg har sett er bare til bilkjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst.... http://www.vg.no/tek...?artid=10060714

Dernest... Windows Mobile - jeg sier nei takk :)

Har du prøvd Windows Phone 7.5 / 8? (Windows Mobile var elendig og derfor finnes ikke det mer)

Jeg har hatt Lumia 800 siden release (Win Phone 7.5) og sammenligner den med fruens Galaxy S2 og min Android Tablet - hands down, Nokia banker dem kraftig på brukeropplevelse.

Twitter, Facebook, epost helt integrert inn i selve telefonen. Ingen teite apps og oppstartstid. Ingen behov for widgets, all nødv. informasjon er i bakgrunnen. Interaksjon skjer lynraskt. Du slipper å se ut som en moteløve med "iDontknowcomputers" produkter, og du støtter kapitalistisk innovasjon ved å gjøre nyskapning lønnsomt når du kjøper utfordrerens produkter.

Kan bare anbefale å ta en nærmere titt på det kommende Metro systemet. Jeg digger det, og skal ha ny Nokia.

(Dette er ikke en post som sier at alle Nokia produkter er bedre enn Samsung og Apple. Ikke svar som om det var det jeg sa. Det jeg har sagt her, er at man bør prøve produktene, fordi individuelle preferanser gjør dem svært vellaget for mange av oss.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.dagensit.no/article2464652.ece

- Den er smellvakker

Markedet dømte Nokia raskt og hardt, men etter 15 minutter med nye Lumia har mange forelsket seg.

Britiske Telegraph.co.uk lar seg også imponere og kaller det Nokias beste telefon noen sinne. Journalisten lar seg fascinere av den buede skjermen, av smarte kartfunksjoner og kameraet, som er smart nok til å se når folk går foran det du skal fotografere. Han påpeker også at muligheten for trådløs lading bidrar til en mer ryddig tilværelse.

PCWorld.com gir den også en solid tommel opp.

- Lumia 920 er vakker, god å bruke og har en flodbølge av funksjoner, særlig hvis du bruker smarttelefonen din som kamera, skriver nettstedet.

Fantastisk, uferdig kamera

Wired.coms journalist er også svært positiv, etter å ha fingret med den nye toppmodellen i 15 minutter.

- Fremtiden ser lys ut, skriver han, trolig som en referanse til navnet på telefonen - "Lumia" betyr "lys".

Les også

Her er Nokias nye håp

05.09.2012 - 16:48

Han påpeker at Nokias flaggskip skiller seg ut. I et marked stappfullt av mørke telefoner med runde kanter, omtrent som Iphone, kommer Lumia 920 med klart definerte hjørner og i fem ulike farger: Rød, gul, grå, svart og hvit.

Wired-journalisten påpeker at kameraet, som skal være svært godt, ennå ikke er helt ferdig i modellen som ble vist frem i New York. Da han prøvde kameraet fungerte det ikke optimalt, men dette er altså ikke den endelige utgaven. Telefonen skal uansett ikke på markedet før Windows 8 lanseres 26. oktober.

- På tross av kameraproblemene er mitt førsteinntrykk at hvis Windows 8 ikke lykkes så kan de ikke skylde på sin maskinvarepartner. Disse to telefonene er imponerende, skriver Wired.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

Nå er jeg en av de brukerne som aldri har likt meg spesielt godt i Windows' domene gjennom mange år, og som tok imot den Linux-baserte Android med veldig åpne armer. Jeg liker Android og vil ha en slik telefon pga mulighetene det gir meg (rooting mm).

Lumia 920 er sikkert en fin telefon, men jeg ønsker meg ikke noe annet UI. Lumia er ikke på markedet, og skal komme med samme prosessor og ganske like specs som min xperia acro s som ikke engang er en toppmodell. Lumia har 4G (ikke veldig nyttig helt enda), et bra mobilkamera og WP8 - men er den vanntett?

Lumia og Acro S ligner forøvrig ganske bra - lurer på om Sony kommer til å saksøke Nokia for plagiat ;).

Bottom line - jeg konverterer ihvertfall ikke pga Lumia 920, og mobilen er rett og slett ikke "wow nok" til å reise kjerringa for Nokia.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers er det viktig å nevne at denne skjermen er den eneste av sitt slag da den kan opereres med fingernegler, votter, kulepenn eller hva det skulle være. Det går ikke an med noen annen smartmobil. Så på vinterstid kan man fint ligge i teltet i 20 minus og operere skjermen med dunvottene på :)

Er det noen grunn til å tro at denne skjermen skal funke i 20 minus? Har prøvd en del smarttelefoner i kulda, og ingen har funket når det har blitt såpass kaldt som det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.