Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva har du kjøpt nå!


Humle

Anbefalte innlegg

Jeg har vokst opp med Nikkel-kadmiumbatterier (NiCd-batterier) på 1.2 volt og typisk rundt 400-600 mAh. Ikke spesielt imponert over disse, så gode AA batteri har vært min venn på tur. Disse passer i hodelykta, GPSen etc.

Men tidene forandrer seg, og min trofaste Princeton tec apex extreme har slitt med ledingsbrudd, og viser seg at ikke tåler bensin, brytergummien blir hard.

IMG_2546.JPG.b8b95d200dfb90f78617f627334690ba.JPGMen etter ca 10 års mye og hard bruk, var nok tiden inne til å få seg noe nytt. Fant en nesten ikke brukt en på finn til noen hundre kr. Men til universalbruk er den klumpete med batteripakka i lomma. Virker i 200 timer, og kulde er ikke noe problem. Det var nok på tide å tenke litt nytt, og ta sjangsen på å bytte ut AA systemet. 

IMG_1247.thumb.JPG.1fb792812e7908a3149b1c39a97ef973.JPG

Det ble en Zebralight H600Fw Mk IV 18650 XHP35 Floody Neutral White  som er vel lik den som @a_aa har. Grunn til valget var ønske om en vanntett lykt, uten ledning og som hadde både god lysstyrke, men ikke minst kunne justeres veldig langt ned. Når jeg er på tur om kvelden trenger jeg ikke mye lys. Men liker ikke spotlys, og veldig kaldt lys. Tittet på armytech, men de tåler ikke så mye vann som oppgitt, så de gikk ut. Nitecore kan ikke programmeres til så lite lys jeg ønsket. Zebralight har et bra utvalg, og er kjent for høy kvalitet. Pris var i dette tilfelle ikke et kriterie, men funksjoner og brukervennlighet sto i høysete. Tror dette blir billigere på sikt, da det har gått med en del AA batteri gjennom tiden. 

  • Light Output (runtimes) 
    • High:        H1  1358 Lm (PID, )   or  H2 849 Lm (PID, )/487 Lm (PID, )/256 Lm ()
    • Medium:  M1  124 Lm ()   or   M2 55 Lm ()/22.2 Lm ()/8.3 Lm ()
    • Low:         L1  2.8 Lm ()  or  L2 0.9 Lm ()/0.26 Lm ()/0.07 Lm 

Valgt gode 18650 batteri fra Olight på 3600 mAh. Disse har den nødvendige beskyttelsen som @SnorreL gjorde meg oppmerksom på. Kjøpte 3 stk, slik at det bør holde til en normal tur på 10 dager. 

For å få ladet de, ble det en Nitecore F2 lader/batteribank i ett som jeg fikk et tips av i tråden til @Bjørn J. Da har jeg også en nødlander på oppgitte 8200 mAh.

For å beskytte batteriene kjøpte jeg fra eBay Silicone Sleeve Protective Cover Case For 18650 Battery Pouch

Så langt ser både kapasitet og funksjoner til å fylle de krav jeg hadde, men det er vel bare test over tid som kan svare på om overgangen fra AA til 18650 blir vellykket. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Uff. Det er visst meg her igjen.

  • 2x Fold-a-cup 6dl, grå (én kopp til varm suppe, én til varm/kald drikke)
  • Robens White River kjele 3 liter (stål) (15-16cm i diameter tror jeg det var.)
  • Sovepose, Helsport Trollheimen, 185/80cm,  herre, grønn, 3 sesonger (Måtte pent kjøpe denne nå med en gang, slik at jeg får testa den ute nå i vinterkulda like hvor jeg bor.)

 

kettle.JPG

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Mareng skrev:

hva er brenntiden på denne på noen av de forskjellige lysstyrkene? Max medium og min?

Den har tre hovednivå, som igjen har to nivå, med hvert sitt subnivå. Det vil si 12 nivå i alt.

Med et typisk 18650 batteri og lykta på maks, går det rundt 1.5-2 timer på disse typene lykter uavhengig av fabrikat slik jeg ser det. Justere seg litt ned når den blir varm, så utetemperatur påvirker. Oppgitte data hos noen produsenter er betydelig bedre enn hos de seriøse. Litt som oppgitte kina-lumen. Type batteri påvirker også. 

På medium går det 3-6 timer og på lav et døgn, ultralav flere mnd. 

Har ikke tatt noen tider selv, så det jeg oppgir må tas med en klype salt. Bruker sjelden lykta på samme lysstyrke hele tiden til batteriet er utladet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

Det ble Osprey Talon 22. Har lest endel tilbakemeldinger som overbeviste meg. Samt denne 

Osprey-Talon-22-Black.jpgWEB_Image%20topea002-3%201273778123.Jpeg

Endret av Turlyst
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt luer i 600,- kroners klassen, jeg har hatt luer til 49,- som mangler alt annet en tøy! Å det er forbanna vanskelig å finne luer som jeg personlig mener er god! Ikke for varm, ikke for kald og sitter godt uten å bygge for mye (under hjelm) 

jeg har omsider funnet en lue jeg er veldig fornøyd med!! 👏🏻 Devold vinner igjen 

260C6FB8-5FC8-44FE-844A-B81A8E120B60.thumb.jpeg.d8f713a5dc5426d2427ba7fb8621e64f.jpeg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker luer som man kan dra godt nedover øra når det blåser kaldt. Har også brukt skjerf dispiplinert hver dag, da jeg mener å kunne merke at halsen blir uggen uten, og da hjelper det med en gang å bruke skjerf, som også strammes til slik at skjerfet dekker over haka. :) Kjøpte selv en sånn tynn lue en gang da jeg kjøpte diverse uike luer for å teste hvem jeg likte best. Var viktig at lua ikke var for trang, og ikke for varm, og at den kunne brettes nedover øra. Hadde tenkt å kjøpe en grønn lue til tur, men jeg tror det mest fornuftige er å bare bruke denne gode lua jeg allerede har i grått.

Kan forsåvidt også nevne at jeg har langt på vei kjøpt en 2 liters varmeflaske i butikken Hviit på Sagene, til kr 129,-. Skal traske ned der i morra. Litt juks her i tråden altså.

Har kjøpt så mange småting at det har begynt å bli flaut å gå på posten for å hente pakker (som ikke får plass i postkassa). :-( Det meste er en investering, ellers så har jeg jo ikke råd egentlig til å bare fortsette kjøpe ting i den mengden.

 

varmeflaske.JPG

Endret av Epletre
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant meg en veldig pent brukt Fjellreven Thermo 2 dunjakke på finn forleden dag, 1000 kroner:) den er nå kommet i posten, og til tross for at det er en eldre modell, er den stappa av smarte løsninger, og man merker at dette er kvalitet. Store storklaffer framfor glidelåsen(som er av det grove slaget), som kan lukkes med både borrelås og hemper. Stooore gode lommer utvendig OG innvendig, en innvendig krage rundt halsen, solid ytterstoff mm... Er vel 500gram 900cuin (us) dun i denne. Ett monster av ei jakke!! Jeg er fornøøøyd med dette kjøpet altså. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For første gang har jeg kjøpt klær brukt, men hva gjør man når det omtrent ikke finnes tilsvarende som lages lengre.

Norrøna Sydpolen "ekspedisjon" microfiber jakke og bukse til de kalde dagene. Passer perfekt, og er allerede tatt i bruk og fungerer knall. Well spent 450,- inkludert frakt

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51883DCF-F7F9-4C1C-8C54-A1077B101A2E.thumb.jpg.5a3bbe6b6fbe74a56a688c3d38cd508d.jpg

Leste her inne at det går å koke vann i papir -tror det var @Kjell Iver som hadde en film av det. Tørka lua på primusen etter samme prinsipp....

Du verden hvor fort det gikk hull når den ble tørr.😱 Den var sikkert 30 år gammel og med noen bålhull fra før, ikke  tett lenger. Så det måtte bli en ny lowe alpin, denne gangen i rødt fra fjellsport kjøpt via linken og med rabatten fra forumet. Har alltid med to luer på tur. Litt gorillatape og den gamle funket på turen hjem. 

Gikk igjennom alle votter, vindvotter og hansker. Ikke et par som ikke var sydd, eller hadde hull. På tide og få inn kjøpt inn noe nytt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal se om jeg kan ta meg råd til å kjøpe den nye utgaven av 'Hakkespettboken' (2017) på 'Norli' snart, om ikke annet for sentimentale grunner. :)

http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?pgGrp=catNav&urlRequestType=Base&productId=3074457345616758072&catalogId=10051&categoryId=&errorViewName=ProductDisplayErrorView&langId=-101&top_category=&parent_category_rn=&storeId=10651#

Uff, det ble enda flere ting jeg syntes jeg måtte skaffe meg. Dette går utover sparekontoen.

  • Finlandshette, hvit (likte at nesebeinet er dekket til, med åpning for munn.
  • Ullteppe, 2 x 1.5 m (2kg) (brukt eller nytt? usikker!)
  • Par 'eskimo' sokk, i lammeull (Materiale: 80% ull, 28% polyamid, 2% elastan)
  • Urberg Alu Outdoor Mat, 185x50 cm, 1cm tykk, 260g

maske.JPG   teppe.JPG 

sokk.JPG   underl.JPG

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dårlig kjøp! Unngå! (eBay) :D 

Lol, det var i dag rekordmange pakker å finne i postkassa. 10 små pakker, inkl. to bøker fra Amazon om "bushcrafting".

Dette kompasset er treg og er *veldig* unøyaktig.

dårlig.jpg

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Epletre skrev:

Dårlig kjøp! Unngå! (eBay) :D

Dette kompasset er treg og er *veldig* unøyaktig.

dårlig.jpg

Dette er ett såkalt nødkompass. Er der så unøyakig, at du ikke kan bruke det i en knipe heller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, godt spørsmål. Jeg vil ikke ha denne. Var meninga å bruke denne som et fjerde kompass, men lol, like greit å kutte ned til tre. :)

1) Suntoo Clipper compass (festet på ryggsekk reim)

2) Spade, med kompass i enden.

3) Større kartkompass.

Dårlig kjøp er det nok, når det antagelig finnes bedre alternativ og hvis man íkke har kjøpt denne saken allerede som jeg har. Kosta 20,- kr inkl. frakt.

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan godt få bruke den. Er sikkert bedre enn ingenting.

Her er en lampe som satte meg litt ut, for jeg fant ingen AV knapp av hva kunne skjønne først. Jeg gikk inn på et mørkt bad for å teste lyset. :)

Såh, denne lampa er liten, og drives med 3 x AAA batterier, som er lett tilgjengelig bak et solid skrulokk, i ABS plast angivelig.

Denne lampa har fire modus, og den myke gummien kan kollapses til en mer flat lykt som lyser framover. Lampa har en krok som kan vippes ut, eller vippes innover slik at lampa kan stå rett opp fra bakken.

Vekt inkl. 3x AAA batterier = 113g

  1. "sterkt" hvitt lys
  2. "svakt" hvitt lys
  3. blafrende "flamme" lys
  4. roterende rødt-grønt-blått lys (jeg håpet på kun rødt lys, men akk nei der tok jeg feil)
  5. mystisk gløding, muligens et AV modus, lampa er selvvlysende her, var kanskje selvlysende fra starten uten at jeg merket det, usikker.

Edit: Åh, leser nå på pakka "Flourescent soft shade". Samt, "IPX6 waterproof rating", tja kanskje det.

 

lamp.JPG

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Epletre skrev:

 Var meninga å bruke denne som et fjerde kompass, men lol, like greit å kutte ned til tre. :)

Det tror jeg nok går fint ja :laugh: Du har jo allerede ett suntoo clipper kompass og ett større kart kompass, behøver du så mange flere egentlig? Du må ha en stor bod om du skal firedoble hvert innkjøp :P 

8 timer siden, Epletre skrev:

Du kan godt få bruke den. Er sikkert bedre enn ingenting.

Her er en lampe som satte meg litt ut, for jeg fant ingen AV knapp av hva kunne skjønne først. Jeg gikk inn på et mørkt bad for å teste lyset. :)

Såh, denne lampa er liten, og drives med 3 x AAA batterier, som er lett tilgjengelig bak et solid skrulokk, i ABS plast angivelig.

Denne lampa har fire modus, og den myke gummien kan kollapses til en mer flat lykt som lyser framover. Lampa har en krok som kan vippes ut, eller vippes innover slik at lampa kan stå rett opp fra bakken.

Vekt inkl. 3x AAA batterier = 113g

  1. "sterkt" hvitt lys
  2. "svakt" hvitt lys
  3. blafrende "flamme" lys
  4. roterende rødt-grønt-blått lys (jeg håpet på kun rødt lys, men akk nei der tok jeg feil)
  5. mystisk gløding, muligens et AV modus, lampa er selvvlysende her, var kanskje selvlysende fra starten uten at jeg merket det, usikker.

Edit: Åh, leser nå på pakka "Flourescent soft shade". Samt, "IPX6 waterproof rating", tja kanskje det.

 

lamp.JPG

Så ikke dum ut, få litt peis stemning i teltet når man koser seg med lerka :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For gode 5 mnd. siden gjorde jeg en avtale med selger på FINN om kjøp av hans sykkelvesker. Det var først bare snakk om vesker bak, men det endte opp med en avtale om å kjøpe hele pakka.   Av forskjellige årsaker var det først i går at vi møttes og handelen ble en realitet. 

Så nå er jeg den lykkelige eier av disse sykkelveskene:

IMG_0329.thumb.jpg.d1e06d9f4f584e0e581954b9335bc2a6.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, tshansen skrev:

Hadde en liten erfaring i går kveld... samt fikk prøve forskjellen på et produkt vs ett annet. Så i dag har jeg gått til innkjøp av enda en lue! Å jeg skjønner hvorfor så mange går med denne bøtta på hodet :-D

Mtn-Cap-Blk.png.242d813eff1a0c4e84ce1cde3e2f1880.png

Ser ikke særlig smart ut, men meget bra lue! Jeg har flere ulluer som er gode så lenge det ikke blåser. Så fort det blir litt vind trekker det rett gjennom. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng
3 timer siden, tshansen skrev:

Hadde en liten erfaring i går kveld... samt fikk prøve forskjellen på et produkt vs ett annet. Så i dag har jeg gått til innkjøp av enda en lue! Å jeg skjønner hvorfor så mange går med denne bøtta på hodet :-D

Mtn-Cap-Blk.png.242d813eff1a0c4e84ce1cde3e2f1880.png

Jeg fordrar ikke slike vindtette luer. Hemmer hørselen og man hører lyder fra luen (de bråker) så lenge ørene er dekket til.

Blåser det så mye, tar jeg bare på hetten i tillegg til luen :)

Men hver sin smak.

Endret av Mareng
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Mareng skrev:

Jeg fordrar ikke slike vindtette luer. Hemmer hørselen og man hører lyder fra luen (de bråker) så lenge ørene er dekket til.

Blåser det så mye, tar jeg bare på hetten i tillegg til luen :)

Men hver sin smak.

Ja, jeg kjenner til problematikken du beskriver her, men jeg har alltid med meg to luer på tur, å jeg varierer bruken etter aktivitet. Det kan godt blåse å trekke rett gjennom så lenge jeg er i aktivitet. Men noen ganger så er det helt greit at luen er tett og ikke slepper noe inn eller ut :-) Men ja, hver sin smak

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg veldig fornøyd med finlandshetta i hvit, som jeg kjøpte nylig fra nordiskfritid.no (vist med bilde her nylig i samme tråd, dog avbildet som grønn). En pent strikket og en myk ansiktsmaske, hvor nese ben og nesetipp er dekket, slik at nesebor og munn puster via munnåpningen. Om den er varm eller ikke vet jeg ikke helt, men helt sikkert bedre enn ingenting. :) Størrelsen, som antagelig var "én størrelse", virker stor nok, og jeg er ikke småvokst. Hadde vært artig om en slik finlandshette viste seg å forhindre at nesa begynner å renne i kaldt vær.

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.