ksolli Skrevet 17. august 2012 Del Skrevet 17. august 2012 Er det noen her som har prøvd couscous som mat på tur? Blandet med andre ingredienser, selvfølgelig. Jeg ble litt interessert i å teste det ut da jeg så denne videoen, men det er vel kanskje ikke det mest næringsrike man får tak i? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
arcticboots Skrevet 17. august 2012 Del Skrevet 17. august 2012 http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5699/2 sjekk data på cscs Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tjernivar Skrevet 17. august 2012 Del Skrevet 17. august 2012 Jeg kjøper en couscous på Kiwi (go green eller noe) med chilli og aprikos. I den var det også gojibær, solsikkefrø og gresskarkjerner. Denne var meget god til fisk og klart å foretrekke framfor hurtigris og potetmos fra mils/maggi. Faktisk noe av det bedre jeg har spist av hurtigmat på fjellet. Kok opp vann, la stå i 6 min. 1500kJ pr 100g, som var grei mengde til en porsjon. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tjernivar Skrevet 17. august 2012 Del Skrevet 17. august 2012 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ksolli Skrevet 17. august 2012 Forfatter Del Skrevet 17. august 2012 Takker for svar! Tror jeg skal prøve couscous på neste tur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Umbros Skrevet 18. august 2012 Del Skrevet 18. august 2012 couscous er helt genialt, ikke minst kan det spises sammen med det aller meste =) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
krokavatnet Skrevet 18. august 2012 Del Skrevet 18. august 2012 Støttar opp om couscous. Veldig praktisk og god turmat. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Barbara Skrevet 18. august 2012 Del Skrevet 18. august 2012 Jeg bruker Couscous allerede mye år på sykkel/ryggsekk turer (og også hjemme). Det kommer fra Marokko og blir spist i flere nord-Afrikanske lander. Laget fra durumhvete. Smaket er nutralt, noe mellom pasta og ris. Lettvekt, snart ferdig, smaker godt med nesten alle grunnsaker, kjøtt eller fisk, gir mye energi. Litt kryderi og salt trenger du absolutt til standard-basic couscous. Eller en ferdig-blanding som navnet oppover. Helt enig, mye bedre enn potetmos! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hakristian Skrevet 23. august 2012 Del Skrevet 23. august 2012 Jeg blander couscous halvt om halvt med ting som gresskarfrø, som inneholder mye proteiner og fett. For at det skal smake godt bør du ha i en god neve rosiner, mener nå jeg. Det vanskelige er å få kokt det. Har du med en kasserolle så koker du opp litt ekstra vann så du kan få lagt beholderen nedi med lokk på. Bare å være kreativ Alternativt kan du blande i havregryn,kanel og sukker. Smak og behag. Gresskarfrø er forresten ikke det beste man kan putte i for smakens skyld, men det er sinnsykt bra fordi det innholder fett og det gir deg noe å tygge på. Couscous kan selvsagt tilsettes omtrent hva som helst, og det kan f.feks blandes med tunfisk/kjøttdeig/krydder, som er luksus..Jeg tilsetter kjøttdeig fordi tunfisk har en tammere smak og inneholder ikke fett. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik78 Skrevet 23. august 2012 Del Skrevet 23. august 2012 Kanel og chili er bra ingredienser, samme med rosiner. Til hjemmebruk anbefales mandarin eller granateple. Couscous skal ikke kokes, kun svelle i passe med tilsatt vann og litt olje+salt. Koster 30kr for en kilo på nærmeste innvandrerbutikk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hakristian Skrevet 23. august 2012 Del Skrevet 23. august 2012 Jeg mente selvfølgelig svelle, men man tilsetter kokende vann. For å svelle skikkelig må temperaturen holde seg en stund. Kjøper det på Coop jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik78 Skrevet 23. august 2012 Del Skrevet 23. august 2012 Luftigst blir den faktisk om det tilsettes litt lime, drar over plastfolie og settes i kjøleskap et par timer før servering. Lite praktisk på fjelltur 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hakristian Skrevet 23. august 2012 Del Skrevet 23. august 2012 Luftigst blir den faktisk om det tilsettes litt lime, drar over plastfolie og settes i kjøleskap et par timer før servering. Lite praktisk på fjelltur hva med elv som holder tempen? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
REs Skrevet 27. august 2012 Del Skrevet 27. august 2012 Kanskje jeg skulle prøve dette på tur. Jeg fikk servert couscous hjemme en lørdagskveld etter at en kollega og god venn fra Gaza hadde lovpriset denne retten i stor ordelag. For å si det enkelt, det ble med den ene gangen. Men nå er jeg heller ikke spesielt glad i posestappe og hurtig-ris så det kan jo tenkes at det smaker bedre på tur enn hjemme. Nå har jeg funet ut noen småting om mat: Jasmin- og basmatiris veier faktisk ikke mer enn hurtigris, men smaker mange ganger bedre. Den trenger bare litt mer koking. (Kanskje risotto ris hadde vert bra?) Biff veier like lite, eller mye som pølser, men smaker mye bedre. Kokte og moste poteter hjemmefra til å lage "potetstappe" av veier litt mer enn pose, men smaker mye mye bedre. Du trenger bare en bitte liten melke- eller fløteskvett på en plastflaske så blir den perfekt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
anaktuvuk Skrevet 27. februar 2013 Del Skrevet 27. februar 2013 Coscus er knall. brukt det selv mange ganger og med litt rosiner er det jo bare himmelsk. Coscus er virkelig snadder. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.