Gå til innhold
  • Bli medlem

Vemmelig Telenor-reklame


Tom

Anbefalte innlegg

Jeg sitter her og ser på en Telenor-reklame i avisen, og den gir meg vemmelige følelser. Det er et stort bilde av en person som sitter i en båt på blikkstille sjø med fiskestanga ute. Det er positivt. Men så begynner det å skurre :) Tullingen sitter i mobiltelefon! Teksten lyder "God dekning bringer folk nærmere hverandre".

Telenor, dere er en gjeng søplehuer. Det er nettopp i slike stunder at man ikke bør være tilgjengelig på telefon. Da skal man nemlig nyte stillheten, sitte og tenke og kose seg - ikke stresse med hverdagens mas og tøysekopper som sender sms om uvesentlige ting eller ringer og maser. Vi trenger mindre mobiltelefoni, ikke mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 60
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Gjest Anonymous

jepp helt enig..synes egentlig mobil skulle vært ulovlig å bruke i fri natur. Så kunne vi tvunget alle som en til stillhet, anten de vil det eller ei!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare å gå langt nok det, til ingen dekning finnes!

"There is no jam on the extra mile..."

Tips: Kjøp NetCom abonnement, så slipper du å gå særlig langt også! :)

Det har jeg, så ædda bædda!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar det ikke så høytidelig lengre jeg... Før slo jeg alltid av telefonen og puttet den i sekken sammen med førstehjelpsutstyret. Nå har jeg den på innerlomma, og "glemmer" ofte å slå den av når jeg er på tur. Da jeg var mellom toppene på Leirungskampen i fjor tikket det inn noen tekstmeldinger, uten at det plaget meg (eller noen andre for den saks skyld). Det samme skjedde rett før toppen på Brenibba sist helg, hos flere av turdeltakerne. Er'e så nøye'a..? Både meninger og kroppsform blir rundere med åra ;)

Kan skrive under på at NetCom har dårlig dekning; totalt ubrukelig utenfor tettbygd strøk! Jeg byttet til Chess/Telenor ene og alene for dekningens skyld :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det så nøye? Det er vel ikke det det er snakk om, din gjøk. Det er snakk om at det er deilig å ha fri fra den fordømte telefonen av og til, og at naturen er et passende sted for stillhet. Greit at du blir rundere, men du hadde vel ikke trengt å bli en pudding?

Og Kim, din kommentar var veldig sårende. Du sa det bare for å erte. Håper moderator fjerner den ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser bare ikke det store problemet... Hvis man går alene, som du ofte gjør, så er det jo bare å slå av telefonen. Da spiller det ingen rolle om det er dekning eller ei, det er kun din egen "feil" om det piper i en telefon midt ute i den store stillheten... Jeg er total motstander av å pålegge folk å slå av eller legge igjen telefonen, men man skal selvfølgelig vise respekt dersom andre i turfølget er mobilhatere. Og at det er god dekning er bare flott, det gir en vesentlig forbedret sikkerhet for oss som lusker rundt i fjellet alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ikke alle som bruker naturen som et alternativ til kloster, da vet du ;)

Jeg har som oftest mobil med, og storkoser meg over å sende ædda-bædda-sms'er hjem for å skryte når jeg sitter på toppen av et vakkert fjell med storslått utsikt. Har jeg ikke dekning eller er batteriet dødt så er det ikke så nøye.

Ringe med den telefonen gjør jeg ikke uansett :evil:

Registrerer at mange oppfatter mobilen som "kjas og mas". Jeg bruker den utelukket til sosiale ting, dvs kun positivt og hyggelig. En eneste gang ble jeg oppringt med en jobbtelefon, og da fikk sentralbordet så hatten passet fordi de hadde gitt ut mitt private tlf.nr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å Torgeir, du skjønner jo ikke en dritt.

Poenget er selvfølgelig ikke at man skal pålegge noen å ikke snakke i Telefon. Det er sosialister som liker påbud og forbud - ikke jeg. Det er heller ikke poenget at det er negativt at det finnes dekning. Du klarer tydeligvis ikke å lese det jeg skriver. Poenget her er at Telenor fremstiller det som kjempepositivt at man nå også kan sitte i telefonen å prate vissvass mens man er på fisketur på blikkstille hav. Det vitner om mennesker i forfall, som ikke lenger takler å være alene og som ikke takler å nyte stillhet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var då svært til formyndarhaldning det var på Tom. Den som ikkje gjer slik han vil (ikkje snakke i mobil) er i forfall og må hindrast i å gjere det...i alle fall må Telenor hindrast i å påverke folk, for folk er ikkje i stand til å vurdere dette sjølv. Når blei du slik ein ekstremsosialist?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når eg er ute i naturen/til fjells, er noko av det beste med det å koma vekk frå folk, same kor mykje Telenor reklamerer med at mobildekninga no er så god at dei bringer folk nærare kvarandre. Skulle eg av ulike grunnar vera nøydd til å ha mobil-telefonen med på tur, gjer eg det motvillig. Dei turane eg går utan mobiltelefon, er dei turane eg kjenner meg mest fri. Risikoen, kva med den? Tenk om det skjer noko? Det har eg faktisk opplevd nokre gonger. Ein gong fekk eg så vondt i foten at eg lurte på om eg kom meg fram til hytta før det vart mørkt. Ein annan gong gjekk eg saman med andre, der vedkomande vart sjuk i fjellet. Det vart over-natting ute, og den andre var ute av stand til å gå dagen etter. Nett den gongen var mobilen med, men eg visste at det ikkje var noko vits i. Eg brukar å sei at eg går turar i Stølsheimen, den største "radioskyggen" i verda, når temaet er mobil-dekning. (Dei siste åra har dekningen kome seg litt i Stølsheimen, men det kjenner eg til berre pga. det andre har fortalt, og sjekkar det ikkje sjølv). Då var det kun ein ting å gjera, nemleg å setja mat, utstyr og sekkar att i fjellet hjå turkameraten, pakka han inn så godt som råd var, og ta beina fatt ned til bygda ved fjorden. Nokre timar seinare var situasjonen ordna opp i, med helikopterfrakt til sjukehus. I dag er han frisk og fin. Sjølv etter dette meiner eg at mobilen er noko ein må klara seg utan, anten ein er åleine på tur til fjells eller saman med andre. Kva grunnar som skal til for at eg skal ha mobilen med på turen. Dømet mitt her er om eg må tinga drosje når turen er slutt, men då er turen slutt før eg ringjer. For nokre år sidan gjekk eg skituren Hodnaberg (Hamlagrø) - Torfinno - Timaglaset - Gråsio - Hjelle ved Voss, og tinga drosje attende til den parkerte bilen. For meg er ikkje mobilen noko sikringsutstyr, og i fjellet vil eg ikkje koma nærare folk som ikkje allereie er der. Er eg ein einstøing? Jau, det er eg, og takk og pris for det! Men eg kan óg vera på tur saman med andre.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget her er at Telenor fremstiller det som kjempepositivt at man nå også kan sitte i telefonen å prate vissvass mens man er på fisketur på blikkstille hav. Det vitner om mennesker i forfall, som ikke lenger takler å være alene og som ikke takler å nyte stillhet.

Ok, jeg er enig i at stillheten er verdifull når man søker denne. Men det er det ikke alltid man gjør. Det er 100% opp til den enkelte om man vil være tilgjengelig på telefon når man er ute i naturen og koser seg. For Telenor er dekningen deres sterkeste salgsargument for tiden, og de reklamerer selvfølgelig for å få opp ringevolumet. Men om det at man kan sitte i telefonen og prate vissvass mens man er på fisketur på blikkstille hav får flere til å komme seg ut i det fri, så gjerne for meg. Dette er positivt for folkehelsa, hvis man ser bort fra muligheten for stråleskader fra mobiltelefon. At du mener at mennesker som bryter stillheten ved bruk av mobiltelefon er i forfall og ikke takler å nyte stillhet viser bare at du har en ensidig og lite reflektert holdning til saken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er då merkeleg korleis folk argumenterer her! må få spørje kva sosialistar har med telenor og mobilbruk å gjere??

får eg velje mellom nokre påbud og forbud fra sosialistane, framfor at høgre drit i meg, så vel eg vel sosialistane,,, men kva har det med telenor som tilbyr betre dekning å gjere??

Om ein er så grenselaust glad i personlig fridom, noko eg og er... så kan ein vel for pokker ikkje kritisere telenor for å gje oss sjansen til å snakke i mobilen nett der vi vil?? undrast om det er dei same som snakkar nedlatande om "nickersadelen"? "alle har rett til å gjere som dei vil, berre dei er enige med meg!"???

ingen grunn til å bry seg om kva andre meiner vel? fjellet er fritt, og du kan bruke det med eller utan mobiltelefon,,, nett etter kva du sjølv vil... så kvifor hause seg sånn opp??? alle står fritt til å bruke mobilen/slå han av kortid dei vil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om ein er så grenselaust glad i personlig fridom, noko eg og er... så kan ein vel for pokker ikkje kritisere telenor for å gje oss sjansen til å snakke i mobilen nett der vi vil??

Men noen steder bør telefonen være avslått eller lydløs... Dette gjelder for eksempel på Galdhøpiggen, en topp som er "et mål i livet" for mange mennesker. Om det piper i telefoner der oppe, så kan dette degradere den store opplevelsen for mange av disse menneskene, og du risikerer å få en kraftig overhøvling ;) Ta hensyn til andre, det er poenget. Er du alene i fjellet, så er det fritt fram...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 100% opp til den enkelte om man vil være tilgjengelig på telefon når man er ute i naturen og koser seg.

Kan du snart slutte med å antyde at jeg ønsker noe forbud?

At du mener at mennesker som bryter stillheten ved bruk av mobiltelefon er i forfall og ikke takler å nyte stillhet viser bare at du har en ensidig og lite reflektert holdning til saken.

Ja, for du er jo veldig reflektert når du tror at bred mobildekning er bra for folkehelsen. Jeg tror neppe flere drar på fisketur bare fordi det har kommet opp en mobilmast inne på fastlandet som når ut til fiskeplassen. Og forskning tyder på at stress er et av de største problemene for folk i dag, og mye av det skyldes at man aldri får fred fra mobil og andre forstyrrende faktorer. Det er en folkesykdom at mennesker i dag tror det er en forpliktelse å være tilgjengelige døgnet rundt. Å være alene eller skru av mobilen fører nærmest til at man mister status (blant dårene, that is, og dem er det mange av).

Du må gjerne skravle i telefon både på fisketur og fjelltopper for min del, men da har jeg den fulle rett til å mene at du er skadet av den utviklingen vi ser i samfunnet, der det gir status å stresse mest mulig, og aldri oppleve stillhet. Du er antakelig en person som er svært lett å lede, og som følger de rådende trender i håp om at noen skal oppfatte deg som en kul kar. Folk blir jo desperate dersom de ikke har internett eller mobilen innen armlengdes avstand. Da føler de at de ikke er der det skjer, og at de kan bli uglesett av andre ved at de er "usosiale" eller lignende. Det er patetisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om ein er så grenselaust glad i personlig fridom, noko eg og er... så kan ein vel for pokker ikkje kritisere telenor for å gje oss sjansen til å snakke i mobilen nett der vi vil??

Du er glad i personlig frihet, og velger derfor å stemme sosialistisk? Hahaha, dagens!

Er det noen her som har kritisert Telenor for å gi oss sjansen til å snakke i mobil? Kan du gi et sitat? For min del har jeg bare kritisert at Telenor prøver å fremstille det som et positivt fremskritt at vi nå kan sitte og snakke svada i mobilen mens vi er på fisketur på blikkstille hav. Det tyder på at Telenor ikke skjønner skjorta av hva naturopplevelse går ut på.

Det burde stått en advarsel etter Telenors slagord "bringer mennesker nærmere hverandre". Bivirkninger: Bringer deg lenger fra deg selv og naturen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha, ha, ha... Som vanleg når Tom møter seg sjølv i døra og ikkje har argument, så slenger han rundt seg med edder og galle i staden for.

Eigentleg er eg litt deprimert ettersom Eurosport plutseleg ikkje fungerer, og det midt under in høgdramatisk etappe i Giro, men det hjelper å le litt! Takk Tom!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror neppe flere drar på fisketur bare fordi det har kommet opp en mobilmast inne på fastlandet som når ut til fiskeplassen. Og forskning tyder på at stress er et av de største problemene for folk i dag, og mye av det skyldes at man aldri får fred fra mobil og andre forstyrrende faktorer. Det er en folkesykdom at mennesker i dag tror det er en forpliktelse å være tilgjengelige døgnet rundt. Å være alene eller skru av mobilen fører nærmest til at man mister status (blant dårene, that is, og dem er det mange av).

Du må gjerne skravle i telefon både på fisketur og fjelltopper for min del, men da har jeg den fulle rett til å mene at du er skadet av den utviklingen vi ser i samfunnet, der det gir status å stresse mest mulig, og aldri oppleve stillhet. Du er antakelig en person som er svært lett å lede, og som følger de rådende trender i håp om at noen skal oppfatte deg som en kul kar. Folk blir jo desperate dersom de ikke har internett eller mobilen innen armlengdes avstand. Da føler de at de ikke er der det skjer, og at de kan bli uglesett av andre ved at de er "usosiale" eller lignende. Det er patetisk.

Hehe.. Du kjenner nok ikke meg, Tommegutten ;) Men nok om det..

Jeg husker tiden før "alle" fikk mobiltelefon. Min far hadde vakt på jobben, og måtte være tilgjengelig hele døgnet via fasttelefon. Han monterte opp ei diger ringeklokke på husveggen, slik at han kunne jobbe i hagen og fortsatt høre telefonen. Kunne aldri dra bort fra huset mer enn 10-15 minutter... I dagens mobilsamfunn har slike mennesker fått mye større frihet, siden man kan bevege seg mye lengre uten å bli utilgjengelig. Kanskje en far får anledning til å ta med barna på fisketur, nettopp fordi at han har mobiltelefon... Alternativet var å gå hjemme og kjede seg mens man vokter telefonen der.

At tilgjengelighet er "status" i enkelte miljøer er sikkert sant, og jeg kjenner folk som nærmest føler seg uvel når telefonen er avslått eller uten dekning. Slikt er selvfølgelig ikke bra, så jeg skal si meg enig i at mobil ikke er bare positivt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torgeir,

jeg ser poenget med at det i visse jobbsammenhenger er nødvendig å ha mobiltelefon, men jeg mener nå at man utenfor arbeidstid bør forsøke å legge jobben til side.

Hovedproblemet med Telenor-reklamen er den settingen de har laget. En kar er ute på havet en nydelig sommerkveld med blikkstille hav, og likevel føler han tydeligvis at han må dra opp mobilen. Jeg tviler på at det er pga. at sjefen ringer. Det er nok en privat svada-samtale som foregår, og dette prøver Telenor å gjøre oss fullstendig hekta på så de kan tjene mer penger og vi kan bli mer stressa og ødelagte innvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom, jeg tror ikke vi egentlig er så uenige. Hvis man føler at man alltid MÅ ha telefonen klar og være tilgjengelig, da har man et problem. Noe av det fineste som finnes i verden er å nyte en natur fri for støy, langt fra folk og stress. Men det er ikke alltid jeg søker fullstendig stillhet når jeg er på tur ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er forskjell på å måtte og kunne, og om alle telefonsamtaler enten dreier seg og jobb eller svada, så har du kanskje et problem Tom??

om du er så fryktelig glad i personlig frihet, så må eg spørre meg hvorfor du reagerer sånn på et tilbud du ikkje trenger å bruke... liberalister stoler vel på at alle er lure nok til å velge selv hva som er best for dem? så hvorfor er du så redd for at ingen skal kunne avgjøre selv at det er noe stort vås telenor kommer med??

tenker eg riktig nok for deg no??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er viktige holdninger som blir tatt opp her. Jeg må bare spørre hva dere ville gjøre dersom en person blir alvorlig syk eller skadet i fjellet? Hva om en faktisk kunne redde livet til noen om man fikk tak i hjelp litt tidligere?

På mange plasser er det langt å gå for å finne en telefon, men det skal ofte ikke sååå mye til å få dekning om en går opp i høyden, iallefall raskere enn å lete etter en telefon...

Jeg vil sammenligne dette litt: skal en bruke foreldete og kanskje lite effektive kunnskaper metoder når det finnes bedre metoder for å redde liv?

Hva er best av hurtigruta og et fly? Svaret er avhengig av hva en legger vekt på... naturopplevelse eller rask reise.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

om du er så fryktelig glad i personlig frihet, så må eg spørre meg hvorfor du reagerer sånn på et tilbud du ikkje trenger å bruke... liberalister stoler vel på at alle er lure nok til å velge selv hva som er best for dem?

Helt feil. Liberalister stoler ikke på at folk velger det beste, men de ønsker likevel at folk skal ha frihet til å velge - altså en avgjørende forskjell. Og for 100. gang: Det er ikke tilbudet om dekning jeg reagerer på, men fremstillingen av det å snakke i telefon i naturen som noe udelt positivt. At du tror du er en viktig-per som har masse viktige samtaler du må ta på fritiden, viser bare at Telenors forsøk på hjernevask virker på de hjernedøde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til informasjon for Ehaagan og Espen: Denne debatten handler ikke om hvorvidt dekning er positivt. Hvis reklamen hadde vist en person i havsnød som ringte til nødtelefonen hadde jeg selvsagt ikke reagert negativt på det. Dere kan gjerne lage en egen tråd om dekning, men det er ikke tema i denne tråd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive

Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.