Gå til innhold
  • Bli medlem

Mørkgånga-Damtjern


Phaser

Anbefalte innlegg

Turen i dag startet nede ved steinfjorden. Vi parkerte nede ved ferista og satte av sted oppover mot Mørkgonga. Det ble brattere og brattere, før vi sto ved "åpningen" Artig formasjon. Fikk meg til å tenke på borgen i Ronja Røverdatter :) . Kikka litt på utsikten, så gikk turen videre opp til Gyrihaugen. Her var det flott utsikt til tross for lavt skydekke og noen spredte byger. Her ble det stekt egg og en tekopp. Turen gikk så videre mot Damtjern. Stort sett nedoverbakke nå. Etter en stund så kom vi ned på veien og gikk opp mot dammen. Her satte vi kursen nedover "kulturstien" som går langs kjerrat traseen. Imponerende byggverk. Hadde vært gøy å se dette i gang slik det var i første halvdel av 1800 tallet. ( http://no.wikipedia.org/wiki/Kjerraten_i_%C3%85sa ) Dette var i sin tid en av de største industrisatsingene i Europa. Vi fulgte stien nedover og fikk se det gjenoppbygde hjulhuset med trillegang. Ferden fortsatte nedover til åsakrysset og bort igjen til bilen langs veien. Turen oppsumert. Ikke så vått i lufta, Veldig vått på bakken og i skoa, En god del markjordbær, nam. I det hele tatt en fin tur på en grå dag. litt over 13km 1020 høydemeter???? (i følge endomondo) og 4,5time pluss pauser.

post-7957-0-98801100-1342204430_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har tatt turen opp Mørkgonga, og til Gyrihaugen, men tok da omtrent samme veien ned igjen. Mørkgonga er jo fantastisk, og området ellers virker også veldig fint. Skal få utforsket det mer etter hvert, og dette virker jo som en bra rundtur. Har ikke fått sett på kjerraten enda heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin tur. Kulturhistorie også. Var litt arg for at kjerraten ikke gikk lenger inn da jeg var på Damtjern for en uke siden, men jeg får ta det en annen gang. Hvis dere gikk stien fra Gyrihaugen og ned til Damtjern, var det ryddet for nedfall helt på tampen av den nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det lå noen få vindfall mellom gyrihaugen og damtjern, men husker ikke at det var noen mot slutten, var uansett ikke noe problem å komme rundt eller under de som var. stien var i grunn dårligst med tanke på gjørme der den går i noe som kunne virke til å være skiløypetraseer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.