Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til tilberedning av fisk på fjellet?


ViktorS

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Annonse

Siden det var snakk om sushi: rå ørretrogn smaker himmelsk. Rens bort de greiene som gjør at de henger sammen, nyt med sitron og litt pepper.

Det skal jeg jammen prøve til sommeren, takk for tipset! :D

Sendt fra en gammel skrammel av en mobil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe jeg har hatt lyst til å forsøke lenge er å grave en grop i jorda, gjøre opp bål og vente til jeg har et godt grunnlag med glør (ikke flammer), og deretter pakke fisken i sølvfolie før man dekker over med jord igjen. på denne måten skal man visst få et fantastisk resultat av en bakt ørret/røye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Skal fisken spises rå, er det viktig at den ikke kommer i kontakt med jord pga botulisme. Not nice..

Butolismebakterien er anareob, d.v.s. lever kun i oksygenfrie miljøer. Å spise fersk rå fisk som har vært i kontakt med bakken er ikke farlig, i allefall ikke p.g.a. butolisme.

Men hvis du derimot legger rakfisk av fisk som har vært i kontakt med jord, da kan det bli farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To slagere som jeg bruker er: 1) Fisk i folie med ris og dillsaus. 2) Fiskesuppe.

 

1) Skjærer noen streker over ryggen på fisken. Legger fisken i dobbelt lag aluminiumsfolie. (Dvs. pakker den inn først en gang, så en gang til. Da renner ikke saften ut og ned i glørne) Salter og pepprer. Har i smør, sitron og sjalottløk. 

    Legges på glørne i 9 min på hver side når fisken er mellom 1til 2kg. Med mindre fisk holder det med 7 min på hver side. 

    Sausen lages ved å surre sjalottløk og hvitløk. Tilsett så dill og rømme og rør det hele kjapt sammen. Voilá. NB! skal ikke koke.

    Ris er godt tilbehør. 

 

2) Surr fiskeskrottene og hode i bunnen av kasserollen med litt løk. Tilsett noen klunker hvitvin type tørr og fruktig, samt vann etter hvor mye suppe du vil lage. Ha i ett laurbærblad. La det koke i 20-30min. Ta så ut skrottene, så mye man klarer.

Tilsett hakket gulrot + en annen lys rot (sellerirot, kålerabi, pastinakk), gjerne en fenikkel også, men den kan sløyfest. Chili og hvitløk skal også i. Paprika funker også. Skvis i en sitron etter smak. Kok grønnsakene møre og ha i fløte. Smak til med salt og pepper. (NB! salt aldri før du har hatt oppi det du vil ha av syre i suppen) Ta kasserollen av varmen og ha i skinnfrie fileter i biter. Det er faktisk godt med skinn på også! 

Dette er en killer av en suppe! Spesielt på de kjølige dagene. Ekstra magisk blir den visst den er kokt på bålet! 

 

Fundere på å tørke meg et suppekit som jeg kan ha i en pose. 

 

Varmrøkttipsene over her høres jo geniale ut! Det skal jeg prøve i sommer garantert. Varmrøkt ørret med små nypoteter og rømme. ...must ...have.

Endret av Kåbbåi-kåre
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alternativet er Vikingmelk på hermetiske bokser. Skal visst være utmerket til matlaging, og hermetikkbokser tåler jo en støyt. Men husk for svarte å ta de med hjem!

 

 

 

Dette har jeg nå testet og funnet særdeles velsmakende! Fantastisk egnet til matlaging. Men det funker jo kun for oss som ikke er fanatiske gramjegere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.