Gå til innhold
svearp

Modum/Eiker/Kbg

Anbefalte innlegg

Heisann,

noen som har noen gode tips for skogs/fjellvann-turer i distriktet som er overkommelige å dra på med en "soon-to-be" 2. klassing?

Nå som vi har nødvendig utstyr og fiskefeberen begynner å smitte over, er det på tide at familiens minste innvies i overnatting i det fri.

Skolebarnet har vært på noen vandringer i utmark før, i barnehagen hørte vi aldri om sutring eller klaging på tur. Og midtvinters har vi gått (uten ski, på fortau o.l) flere turer på 4km i -10 til -12. Men nå er det jo sommerturer dette er snakk om...

Har ingen umiddelbare krav til terreng. Det kan i midlertid kanskje være ideelt å starte mindre kupert, for så å øke "vanskelighetsgraden" etter hvert.

Gode forslag til vann innenfor rimelig rekkevidde, men uten parkeringsplass tett inntil? Ønskede "fasiliteter" ved vannet er primært teltplass. Men det skader ikke om det er en rolig kulp e.l hvor muligheten for bade-"temperatur" er til stede. Og om vannet huser en viss anelse av bitevillig ørret, vil det være en fin bonus (spesielt for far som gjerne vil over kiloen på prikkepetter i år)

Mange takk for alle gode forslag dere måtte ha! :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sveinsbufjellet i Kongsberg får du nok stort sett det du nevner. Omr. rundt der er utrolig flotte og byr på flust av fiskevann badekulper. Tur inn til Krokvannet er jo et alternativ. Flott og relativt lettgådd. Skal og være bra med fisk der sies det....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sveinsbufjellet i Kongsberg får du nok stort sett det du nevner. Omr. rundt der er utrolig flotte og byr på flust av fiskevann badekulper. Tur inn til Krokvannet er jo et alternativ. Flott og relativt lettgådd. Skal og være bra med fisk der sies det....

Heisann,

der ser man hva man går glipp av på egen hånd. Ser ut som et kjempetips :-D

Mange takk!

Tar fortsatt i mot flere tips. Friluftsutstyret har fått støve ned lenge nok nå.

Tips om turer i nærheten for 1(2) voksne er også interessant.

Begrenset opp til 1,5 - 2 timers spasertur, men kan godta lengre vandringer om det nesten kan garanteres ingen andre telt står der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Holtefjell er jo nydelig. Da kan du enten kjøre til vestbysetra (nordsiden) og gå sørover. Grølla er et flott vann. På østsiden av vannet er det også en enorm furu, også kalt dronninga ved Grølla. Den hadde nok vært spennende for minstemann å se. Evt så kan du kjøre opp til midtstua(øst) og gå opp til Hoggtjern. Der er det mulig å ta en liten avstikker opp til Myrehogget, som er Øvre Eikers høyeste topp på 707 moh. Og sist er det også fint å kjøre til Hoensvannet(sør) og gå derifra. Jeg har selv hatt mange turer til Bjørvannet, dog så trur jeg ikke det er like bra å fiske der nå om det var for noen år siden. Jeg vil nå si at alle vannene på holtefjell skal være greie fiskevann med muligheter for kilosfisk og masse halvkilos. Hvis du tar deg brydderiet med å gå en time eller to fra parkeringsplassen så øker sjansen noe også. Hoensvannet er også et fint fiskevann. Det er mange hytter rundt vannet, og du er skjelden alene. Vannet er derimot stort og de er veldig flinke til å kultivere der, det blir bla satt ut halvkilosfisk.

Om du ikke er kjent på Holtefjell så anbefaler jeg å kjøpe med turorienteringskartet for Eiker vest. Det selges bla på Eiker Trykkeri i Hokksund og på sporten på Eikersenteret.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ursus, mange takk for godt tips! :-)

Har sett på Vestbysetra - Grølla på Inatur. Ser det går en vei/sti NV langs Tverrelva, som på Flesbergsida møter Grøllebekken,

og at man der NØ for Grøllelia kommer inn på en vei som går sydover rett mot Grølla. Virker som en grei tur og kanskje lettere enn å gå rett syd fra Vestbysetra?

Apropos "dronninga", hvor langs Grølla står den? Vannet er jo ikke lite ;-)

Midtstua - Hoggtjern ser kanskje litt bratt ut, men kanskje terrenget oppleves lettere enn kartet gir inntrykk av?

Med utgangspunkt i Vestbysetra, hvordan er det østover mot Abbortjern, syd over Holtefjellåsen, langs Sandtjern og så opp på Myrehogget fra sydvest?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke gått opp den veien vest opp til Grølla før, så det kan jeg ikke svare på. Det ser veldig greit ut på kartet dog. Sørover fra Vestbysetra går det blåmerket sti til Krokvannet. Det går an å kutte av vestover mot Grølla før du er ved Krokvannet. Bare pass på å gjøre det sør for Grøllabekken, det er temmelig bratt ned der den renner.. Dronninga ligger i Øvre Eiker på østsiden. Litt sør for utløpet til Grøllabekken.

Midtstua til Hoggtjern er bratt ja. Du starter på en traktirvei som går litt sikksakk, så går det over i en god sti. Burde ikke være noe problem.

Det er bratt opp til Abbortjern og det er ganske kronglete på sørsiden av vannet, så jeg vil ikke anbefale å gå den veien. Det er et flott og temmelig stort vann som nesten er en tur i seg selv. Og det merkes ved vannet. Relativt mye folk der (til å være Holtefjell). Om du vil gå til Myrehogget og Sandtjern så bør du heller gå sør fra Vestbysetra til Myresetra og videre til Myrehogget og Sandtjern.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.