Gå til innhold
Ragnhild

Regntøy/Helly Tech

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg trenger litt råd fra erfarne turfolk. Hadde ei Gore-Tex-jakke fra Norrøna i mangfoldige år. Var fornøyd med den fordi den hadde god hette og fordi den holdt ruskeregnet bra ute i alle fall de først åra. Men var sjeleglad for å kaste den da det var helt klart at den var utslitt. (Etter 8 år?) Erfaringa mi var rett og slett at jeg ikke liker å bruke Gore-Tex.

Så nå har jeg mitt gode, gamle uslitelige, knallrøde PVC-regntøy fra Helly Hansen til å bruke i vått vær. Men om jeg er aldri så glad i det, så har det absolutt sine begrensninger. Tungt og omfangsrikt å pakke, og klamt hvis man går strevsomt.

Jeg trenger derfor veldig regntøy som jeg kan supplere med. Det må være lett å bære med seg i en sekk, enten det er snakk om "Backpacking", eller hytte-til-hyttetur i fjellet i sommerhalvåret. Men det må også virke bra når det regner! Jeg er ikke av den kraftig svettende typen, kan godt gå en ganske rask og lang tur i lett terreng med det gamle regntøyet mitt uten at det plager meg. Så det må ikke være superpustende - viktigere at det tåler øs pøs.

Helly Hanen har jo noe som ser bra ut på papiret "Packable Jacket" eller "Traverse jacket" i 3-lags Helly Tech. Er det noen som har erfaringer med dette? Det koster jo så pass mye at jeg vil helst få det jeg trur jeg betaler for.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synd å si det, men min erfaring er at Helly-Tech'en ikke holder særlig tett etter et par ganger i vaskemaskinen, selv om den har blitt reimprignert...

Husk på at Gore-Tex'en er blitt kraftig forbedret siden du kjøpte jakken din for 8 år siden! :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker Lowe Alpine's Adrenaline (nå Rush) jakke og bukse. Jeg er godt fornøyd med disse klærene (superlette! :!: !), og de er langt billigere enn Gore Tex klær. Uansett anbefaler jeg på det varmeste en vanntett bredbremmet hatt. Jeg bruker Bergans Skarven fjellhatt, den er helt genial, men det finnes sikkert mye annet bra også. Deilig å slippe hetta i regnvær, man hører og ser langt bedre med en hatt og jeg synes jeg blir mindre klam. :wink::)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anonymous

Jeg kan anbefale å prøve et regntøysett fra Stormberg som heter kyst eller fjell. Det lett, mykt og behagelig. Vanntett men ikke pustende. I steden er det ventilasjonsåpninger foran og bak på jakka. Buksa har også ventilasjonsåpning. Jeg har hatt det en stund og brukt det i øs pøs regn flere ganger. Synes det fungerer bra. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Helly Tech er altså ikke aktuelt. (Var litt skeptisk i utgangspunktet, siden de rådyre parkdressene deres ikke holder ungene tørre like lenge som de til halve prisen!)

Rushtøyet til Lowe Alpin ser jo veldig interesant ut, men ikke noe en får tak i "over alt". Prisen omtrent som Helly Tech, ser det ut til. Har allerede oppdaga sydvestens velsignelser, så kan tenke meg regnhatt er minst like bra!

Kommer nok til å ta en titt på Stormberg sitt også, men kjenner jeg er skeptisk til kvaliteten - det jeg har sett av Stormberg før, er så billig at det nesten er for godt til å være sant! (Windstopperfleece til 500 kr?!)

Tar gjerne i mot mer tips og synsing, sjøl om det så langt har vært til god hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var innom en butikk og forhørte meg litt om Lowe Alpine Rush. I følge butikken finnes disse i to utgaver; Rush og Rush Adrenaline. Dette er ikke helt i samsvar med nettsiden til Lowe Alpine ( Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den ). Der har de Rush og Rush Tech, der Rush Tech virker mest interessant for mitt vedkommende. Rush Tech jakke er uten hette, og buksa har glidelås i hele sida. Da er spørsmålet: Er Rush Adrenaline og Rush Tech samme jakke/bukse? Jeg tviler litt på det...

Veiledende pris for Rush Adrenaline er 1399,- for jakka og 899,- for buksa (hvis jeg ikke husker feil).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte mitt regntøy fra Mørdre Sportsnett, har bare posetive erfaringer med dem. Adressen er www.sportsnett.no Der ligger det info om Lowe Alpine Rush.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde bestemt med for et sett av adrenaline/rush og hadde vel tenkt noe sånt som "mon tru om jeg ikke kan få finansiert det innen våren". Dagen i dag starta grå og regnfylt, orka ikke være inne med ungene hele dagen, så hvorfor ikke ta en tur til Kristiansand?, tenkte jeg. Poden skulle likevel ha en perm og innesko til barnehagen. Som tenkt, så gjort, vi busser av gårde. Et tips i en skobutikk gjør at jeg rusler innom sportbutikkene som dukker opp på vegen for å se om det fins noen egna barnehagesko. Intersport har lang trapp ned til avdeliga med sko, og -joda- jeg har jo terrengvogna så vi kan vel gidde å ta oss bryet med å buksere oss ned. Og hva er det jeg ser rett nedfor trappa? 1/2 pris, står det, og hva henger på stative? Lowe Alpine. Næmmen, det er vel ikke? Jepp!! Damejakker, bukser, mange farger, alle størrelser, det blir ikke annonsert før på mandag! Førstesortering, han hadde fått tak i et lite restlager av adrenaline. Og lønningsdag for et par dager siden! Jippi! Betalte 1400 kr for jakke og bukse. Var ikke det flaks, kanskje? (Og jeg som trudde jeg ikke fikk ta i Lowe-Alpine-tøy i Kr. sand i det hele tatt!)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.