Gå til innhold
  • Bli medlem

Birkebeinerveien


Anbefalte innlegg

Annonse

Hallo!

Er det noen som vet omtrent når Birkebeinerveien fra Åstdalen og over fjellet til Imsroa åpner for sommersesongen? Eller når omtrent den pleier å åpne?

Fjellveier

Åpning av fjellveier våren 2012

14. mai 2012

Det er ennå vinterlig i Ringsakerfjellet og ingen ubrøytede veier er pr dato åpne. Etter påske har det vært flere større snøfall og kjølig vær, og det ser generelt ut til å bli sen snøsmelting. For ubrøytede veier gjelder:

Når snøsmeltingen begynner for alvor og kun kortere strekninger med snø og is stenger veiene, vil vi brøyte vekk snøen for å gjøre veiene framkommelige med bil. Det forutsettes da at mesteparten av veien har tørket noenlunde opp og kan belastes med trafikk uten skader.

Det må være parkeringsmuligheter mot de enkelte hyttene før veier tas opp.

Vi vurderer fjerning av snø på fellesveiene for å skape tidligere tilgjengelighet når det ligger til rette for det mhp snøsåle, snøkonsistens og punktene ovenfor.

Dette vil si:

Birkebeinerveien Snødekt, ikke kjørbart

Hytteveier Aksjøen, Elgåsen, Kuåsen Snødekt, ikke kjørbart

Hytteveier Kroksjølia, Gulmundsvei Snødekt, ikke kjørbart

Hytteveier Gammelskolla Snødekt, ikke kjørbart

Hytteveier Skvaldra Snødekt, ikke kjørbart

Hytteveier Øyungen Snødekt, ikke kjørbart

Brøyting av hovedveier i Pihl AS

Regler for brøyting av hovedvegnettet finne du på denne linken: Brøyting.pdf

Innenfor Pihl AS sitt område er det i alt 120 km med bilveger som mot avgift er åpen for trafikk.

Her er det et prissystem bygget på enkelt tur, 3-dagerskort, ukekort, månedskort, sesongkort og årskort, se prislister sommer 2012:

- Bergundhaugen Bomstasjon ,

- Brumund Sag Bomstasjon ,

- Års-/sesongkort .

Det er en helårs bomstasjon ved Brumund Sag, en automatbetjent bomstasjon ved Bergundhaugen, samt 2 bomstasjoner - Elgåsen og Øvre Åstbru - som er betjent bare om sommeren. Om vinteren er det bomstasjon på Storåsen ved Sjusjøen. Denne betjener parkeringen på Storåsen og trafikken fra Storåsen til Aksjøen gjennom vinteren.

Foruten billettsalget og salg av jakt og fiskekort, yter bomstasjonene service overfor de vegfarende, de beiteberettigede, hytteeiere og andre. Vegnettet som knytter de forskjellige hytte- og seterområder sammen, har tilknytning til Brumunddal, Moelv, Lillehammer, Øyer og Stor Elvdal. Birkebeinervegen (Torevegen) går fra Sjusjøen til Messelt i Stor Elvdal. Fra Sjusjøen går den nordøstover forbi hytteområder og setervanger: Storåsen, Kroksjøen, Kuåsen, Elgåsen, Aksjøen, Storstilen og Øvre Åstbru bomstasjon og Gammelskolla.

I vinterhalvåret fra ca 01.11. til 01.06. er Birkebeinervegen stengt fra Aksjøen til Øvre Åstbru. Strekningen Storåsen - Aksjøen brøytes hele vinteren.

Åstdalsvegen begynner ved Brumund Sag innenfor Brumunddal. Inne i Pihl AS passerer man Tom seter før man kommer til Hamarseterhøgda hytteområde. Veien går videre inn i selve Åstdalen ved Hamarseter, for så å passere setervangene Olshølen, Åkerseter, Kvarstadseter og Skvaldra før en kommer inn på Birkebeinervegen ved Øvre Åstbru bomstasjon. Her fortsetter Åstdalsvegen videre inn i Øyer. Setervegen Bergundhaugen - Nyskolla går fra Bergundhaugen gjennom setervangene Blæka, Løvlia og tangerer setervangene Stenstilen og Storstilen, der den kommer inn på Birkebeinervegen. Vegen går også gjennom hytteområdene Løvlia ( Nes Almenning ) , Ljøsheim og Grunnåsen. Vegen fra Kvarstadseterlia til Storstilen er også vinterstengt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.