Gå til innhold
ViktorS

Telt, sovepose og Liggeunderlag til 2500?

Anbefalte innlegg

Hei

Er på utkikk etter en budsjettpakke med "de 3 store". Grunnen til at jeg går budsjettveien, er rett og slett fordi jeg ikke har økonomi til å bruke 3-4-5 lapper på telt og tilsvarende på sovepose.

Disse tingene skal i 99% av tilfelle brukes på 1-3 overnattinger, og 80% av dette blir turer med 1 overnatting. Og disse turene blir stort sett å skje når jeg vet at det melder "ok" vær. Teltet burde være beregnet på 1 person (og jeg er 177høy, 85kg tung). Hadde egentlig tenkt på dun-sovepose, men egentlig spiller det liten rolle for meg, så lenge posen holder meg varm i vår/sommer/høst mnd. Mulig at tempen synker litt under 0 noen meget få netter.

Liggeunderlag... Har ikke så store meninger her, bortsett fra at det tar så lite plass som mulig, som med de andre tingene.

Så, klarer man å få "de tre store" til 2500, eller mindre, og ha kanskje 10 turer i løpet av en litt for kort sesong i nordnorge, uten å fryse ihjel eller regne bort?! Forslag til utstyr taes vel i mot :)

Viktor

***

Har sett litt på McKinley One Pole, desverre bare på bilder... Men dette virker som ett greit telt for meg på småturer, hvis det ikke blir FOR lite... VEkta er bare 1 kg, som frister litt, men ikke noe plass til sekk matlaging i det hele tatt..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

http://www.xxl.no/villmarksliv/telt/telt/telt-nordmarka-2-1037133 ->999 kr

http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/sovepose/ajungilak-kompakt-3-season-180-sovepose-1049523 ->949

http://www.xxl.no/villmarksliv/soveposer-underlag/liggeunderlag/bamse-extreme-1002503 ->279

Det er bare noe jeg fant....."fort" det er nok mye bedre der ute men er hverfall ok pris :) (2227 kr)

Når det er sakt så er det fort og gå i den felle og kjøpe billig utstyr som man bytter ut senerer ;)

Hvis du er aktiv og sjekker kjøp/salg her så er det veldig mye bra som blir solgt her til en billig penge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Antar at du går alene, ellers blir teltet for lite i lengden.

Telt: Helsport Nordmarka 2, 999 kr

Sovepose: Ajungilak Kompakt 3 season, 949 kr

Liggeunderlag: Bamse Extreme: 279 kr

Dette er hva jeg kjøpte som grunnpakke. Jeg bruker fremdeles soveposen og liggeunderlaget. Teltet er oppgradert siden jeg nå har dame som faktisk vil være med på tur :)

Alt på XXL. Soveposen er ganske ofte på tilbud rundt om på nettet så du kan gjøre et kupp der hvis du følger med.

edit: Ser svingen har kommet med nøyaktig samme liste mens jeg skrev denne posten :)

Endret av bonzai

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bestiller nok Nanok-posen i morgen! Bra pris, og den virker spennende, og ikke minst så funker den sikkert mer enn godt nok for meg! De hadde en del gode telt på tilbuk på sportsnett også http://sportsnett.no/s/c.aspx?cid=294. HEr så jeg på Spitfire (1 eller 2 manns), og El Capitan (2manns). Vil gjerne ha litt plass til stæsjet mitt innafor teltduken, enten inne med meg, eller helst i yttertelt. Noen gode forslag herfra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Står mellom noen få telt nå:

- Nanok Arbor Duo (999,-, god plass i for oppbevaring og matlaging)

- Eureka Spitfire Solo/Duo (900,-/1200,-, lite yttertelt men veien ca 1,5/2kg og tar liten plass)

- Eureka El Capitan (1500,-, god plass til 2 mennesker, 2 yttertelt for sko, sekk etc)

- Helsport Nordmarka 2 (999,-, helt ok, lite plass til oppbevaring i tilfelle man skal ha 2 mennesker i teltet)

Noen som kan hjelpe meg å velge? Er litt sugen på Spitfire Solo, rett og slett pga mine solo-turer, og vekta, men gram-jakta kan komme senere tror jeg... Trenger først og framst ett telt å sove i, lage mat, og ha plass til utstyret mitt. Av en eller annen grunn liker jeg ikke å ha ting liggende utenfor teltet, selv om jeg er mutters alene på fjellet... Så Nanok Arbor Duo virker veldig greit synes jeg! ;) Noen med erfaringer med det?

Edit:

Ble også usikker på om jeg skulle gå for Nanok Airlock -5, eller Ajungilak 3-Season...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enkelt ;)

Luxe MiniPeak II, pyramidetelt, 1.4kg. Backpackinglight.co.uk har en podcast der de koker 3 retters julemiddag i bra(sterk?) kuling http://www.theoutdoo...s-within-tent/.

Oransje versjonen får du for under 1000 lappen, grønne får du for 120£ + frakt/moms fra backpackinglight.co.uk.

http://www.ebay.com/...=item2ebeb8ca48

aberet er at det ikke følger med stang hvis du ikke bruker gå staver, den engelske siden over har til 25£, den ligner veldig(identisk?) på Golite Hex stanga mi.

Polysterduken er UV motstandig så du slipper bekymre deg over slitasje pga sol(optimist...), men den suger visst litt vann, kanskje en ide og impregnere ytterstoffet innimellom?

Mammut Ajungilak Nordic 3 season (10% dårligere stats enn kompakt serien, men mye rimeligere...) 500kr

http://www.outnorth....mpaign=Prisjakt

Lykke til

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har nå anskaffet meg McKinley One pole. Har kun satt det opp i hagen og dusjet det godt med vannslangen, og det virker som det tar unna vannet bra. Er også stort nok til at jeg kan ha litt stæsj inni teltet, og er plass til en person til hvis det er KRISE! Men dette skal brukes som solotelt.

Inntil videre, grunnet en litt for stor verkstedregning, så skal jeg bruke min Ajugilak Tundra Summer 195 inntil videre, men skal virkelig se på Nordic 3-season! Liggeunderlag blir nok ett McKinley 7(eller var det 6)-tube, som jeg får en god pris på hos min lokale sportsforretning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du vil ikke ha oppblåsbart underlag; flott når det er helt; totalt ubrukelig når det lekker (en glo fra bålet, skarp stein, hundeklo..)... Kjøp Bamse eller Isbjørn; billig og bra!

En lakenpose inne iden gamle soveposen gjør underverker og koster lite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du vil ikke ha oppblåsbart underlag; flott når det er helt; totalt ubrukelig når det lekker (en glo fra bålet, skarp stein, hundeklo..)... Kjøp Bamse eller Isbjørn; billig og bra!

En lakenpose inne iden gamle soveposen gjør underverker og koster lite.

Tror jeg har 4 oppblåsbare underlag, som alle har blitt brukt litt. Ingen lekker (men måtte bytte exped pga feil i ventilen). Synes dette handler litt mye om hvordan man behandler utstyret sitt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Siden du allerede har en sovepose, hva med å få deg en tynn en til, og bruke de "dobbelt" om de blir kaldt? Da trenger du ikke legge så mye penger i ny sovepose. Personlig har jeg en -10 dun og en +1 dun, da har jeg sovepose® som funker nærmest perfekt i alle situasjoner:

Sommer: +1

Vår/høst: -10

Vinter: -10 og +1

Før gjorde jeg det samme med flere billige syntetposer, hadde med opptil tre tynne sommerposer til kalde vinternetter. Funker tilstrekkelig om man ikke er så kresen på vekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var akkurat i London, og stod med ett Mountain Equipment Helium 3,8 i labben, klar for å kjøpe. Dette var på tilbud til 49 pund (satt ned fra 80), da jeg plutselig fannt Thermarest ProLite Regular til 90 Pund...

Jeg ble faktisk så sinnsykt i tvil om hva jeg skulle kjøpe at jeg droppet hele kjøpet.... *facepalm* og kjøpte meg en Multimat i skum i stedet....

Dæven jeg angrer på at jeg ikke plukket med meg en Thermarest!!!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Trollhatten
   Helsport Trolltind Superlight 2 er et lett kuppeltelt som er lett å sette opp. Det rommer plass til en vandrer på 190 cm (på diagonalen).
    
   Som telt flest ligger  man inne i en gul katakombe og ser ingenting av den flotte naturen på utsiden (eller grizzlyen som kommer i firsprang). Jeg liker å kikke ut, så jeg fikk en lokal båtkalesjemaker til å sy inn båtkalesjevinduer som har 0,4 mm tykkelse.
    
   Vekten økte kun med 195 gram og endte på en totalvekt på 1550 gram med stenger og alt. Det ble totalt 7 vinduer på ytter og innerduk.
    
   Det 7.ende vinduet ble sydd inn utenfor mesh-nett ventilen. Det går fint å se igjennom, pluss at man sparer noen gram på sy inn vindu på innerduken..
   Vinduene er sydd inn med doble sømmer. Det kan og vurderes om de skal legges tynn dobbeltsidig tape mellom vindu og duk for ekstra vanntetthet.
    
   Når man pakker sammen teltet er trikset å legge alle vinduene oppå hverandre som en stabel med pannekaker, rulle sammen, og dytte inni teltposen. Da får ikke vinduene knekk.
   Hilsen fra Varangervidda!
    

  • Av Jonas Paulsen
   Hei,
   Lurer på å kjøpe ny 3-sesongspose ettersom den gamle ajungilak iglooen begynner å bli litt smal rundt skulderne (tror den har krympet på de 20 årene jeg har hatt den)
   Ser at det finnes både en som heter Kompakt MTI og en Nordic OTI, som har ganske så tilsvarnede spesifikasjoner. Lurer derfor på hva som egentlig er forskjellen på disse siden kostnaden er en del forskjellig. 
   https://www.magasinet.no/mammut-ajungilak-nordic-oti-3-season-wide-195l-sovepose
   https://www.magasinet.no/mammut-ajungilak-kompakt-mti-3-season-wide-195l-sovepose
    
   Sånn jeg ser det er temperaturgrnesene like, vekten er nær sagt lik og pakkvolum er likt. Er det noen fordeler med MTI kontra OTI som jeg ikke ser?
  • Av friluftspappa87
   Tur rapport fredag 9.9.18
   Vær: mye regn (Orange flomvarsel)
   Temp: ca 5-8 grader natt. Høy luftfuktighet.
    
   Utstur:
   Bergans 4076 kuppeltelt. 
   Røst stormkjøkken
   Div soveposer, liggeunderlag. 
    
   Turen:
   Jeg ville ta.med guttungen på sin første tur  
   Vi reiste ca i 14 tiden med sykkel. Fikk han med til å hjelpe med å pakke å prøve å åpne teltet kvelden før skden vi visste det skulle regne mye. 
    
   Før turen var han ligg overtrøtt så idet jeg pakket sekken og sykkelen ble han veldog vanskelog å ha led å gjøre så jeg visste jeg kom til å glemme noe. Da vi nesten var fremme på teltplassen kom jeg på det. Fyr til kjøkkenet. Det nye skolekjøkkenet har ikke selv tenning. Jeg ville ikke la utstyret ligge igjen ute i regnet så syklet tilbake til butikken (2-3km med 50-60kg sykkelvogn i styrtregn) 
   Jeg satt opp teltet ganske fort å la merke til at guttungen hadde sovnet. La ut liggeunderlag å sovepose, kledde av han lktt og la han inne o teltet.
    
   Han våknet opp kjempe fornøyd med det faktum vi lå i teltet i skogen. 
    
   Vi spiste litt og leste litt sammen. Fikk spise godteri å se litt på Netflix.
    
   Så gikk vi en tur ut å plukket litt sopp til maten, fant et magasin forsvaret hadde mistet og gikk hjem til teltet å lagde middag. Det regnet som bare det hele tiden, den turen ut hadde vi noenlunde opphold før turen tilbake. Da begynnte det veldog igjen.  
    
   Vi lagde middag og hadde det veldig koselig frem til 9 tiden hvor vi begge to sovnet. Det ble noe fukt mellom dukene og viss man tok på duken.men det regnet ekstremt. Vi lå veldig trygt i forhold til drenering, men det var oversvømmelser over alt det kunne bli det. Samt det å leke med kommentarene i teltet på kvelden var jo kjempe gøy han hadde det så gøy at han ikke ville sove, men etter noen runder med leking og at han prøvde å banke meg (leking) så ble vi enig om at han er sterkest og at vi skulle sove 
    
   Vi våkne samtidig ca i 7 tiden. Kokte opp havregrøt å litt kaffe og en sjokolade bit og hadde en veldig fin fronost. Vi orket ikke ligge i sovepose på morningen soden vi hadde det nokså varmt i teltet 
    
   Vi pakket ned sammen, han hjalp med alt han kunne, og da vi kom hjem måtte han vøre med å vaske ting, henge opp telt og alt utstyr. Kan like gjerne lære dem det med en gang tenker jeg. 
    
   Lagde turen kort med vilje og elstra koselog for å så et lite tur-frø. Han skryter av turen overalt. Han fikk lage blåbær syltetøy, fant militære sin pistol mener han, sovet ute osv så dette blir det mye mere av.
    
    


  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Terka
   Vurderer soveposeløsning for barna til vinteren
   Noen som har erfaring med Mammut Tyin Mti Winter Bison 160 L soveposen?
   Temp: -18C Maks personlengde: 160cm
   Andre alternativ? (Vurderer også pose i pose, men minste vil helst slippe unna det.)
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.