Gå til innhold
  • Bli medlem

Skjomenfjellet


Anbefalte innlegg

Sommeren 2007 gikk jeg, Runar Danielsen, og Kristian Sarre en fjelltur fra Sitas på Skjomenfjellet.
Vi startet turen på norsk side av Sijdasjavrre og satte kursen vestover mot Langvatnet. Planen var at vi skulle ha første overnatting i ei lita hytte der.
På vei mot Langvatnet stoppet vi ved noen små vann for å teste ut fiskelykken, men det var tidlig i juli var det bare små åpne råker i vannene og fisket ble dermed resultatløst.
1458045-9-1335439494928.jpg
Kristian Sarre og hunden Stegg
Da vi ankom hytta ved langvatnet tok vi straks turen ned til vannet for å teste fiskelykken. Det var desverre dårlig med napp, så etter ei stund lot vi bare stengene ligge ute med mark og bunnsøkke, mens vi lagde middag nede ved vannkanten. Undertegnede la i tillegg 6 boksøl ned i vannet slik at vi skulle få oss kald øl til kvelds. Etter middag og fortsatt uten napp fant vi plutselig ut at vi heller skulle gå et stykke til før vi slo leir for natten. Langvatnet er et enormt stort vann og vi tenkte at det kanskje vare lettere å få fisk i et mindre vann. Etter en kikk på kartet bestemte vi oss for å gå til Kobbvannet. Det så ut som et passelig stort fiskevann og i tillegg var det en spennende elv som vi kunne fiske i på veien dit. Vi pakket dermed sakene og satte kursen mot Kobbvannet.
1458045-9-1335440209586.jpg
Jeg og Runar i fint driv i godværet.

For å komme oss til Kobbvannet måtte vi først ta østover langs Langvatnet før vi måtte vade over elva som kommer fra Forsvantnet. Deretter var det bare å følge elva nordover mot Kobbvatnet. Været var nydelig så det var fint å gå selv om noe av turen gikk i rotten snø.


Vi prøvde litt fiske i elva oppover, men det begynte å bli sent så vi gikk ganske radig til vi kom fram til selve Kobbvannet. Litt irriterende var det at jeg underveis kom på at de eneste 6 pilsene vi hadde med på turen fortsatt lå til kjøling i Langvatnet. Så hvis noen tar turen dit så kan det hende at det ligger noen iskalde pils å venter i vannkanten:)
Vel framme ved Kobbvatnet slo vi leir og fikk slått opp teltet. Det var flott vær og lite innsekter så det var strengt tatt ikke nødvendig med telt, men noen mørke skyer som kom mot oss i horisonten gjorde at vi valgte å slå opp ytterteltet. Vi fikk i oss litt mat og fikk servert noen brune drinker av Kristian før vi la oss inn under teltet og sovnet.
Neste morgen våknet vi til nydelig vær og etter å ha inntatt frokosten testet vi ut fisket. Det var for det meste is på vannet, men ved elveutløpet var det en ganske stor råk som vi fisket i. Fisket var desverre dårlig og det gikk ikke så lang tid før vi bestemte oss for å pakke sammen og gå videre. Før vi gjorde det fant jeg og Runar, som de villmarkingene vi er, ut at vi skulle ta oss et bad i råken. Kristian syntes imdlertid ikke dette var en god ide og valgte å passe leiren:)
1458045-9-1335441455534.jpg
Godt med et forfriskende bad:)


Da vi var ferdigbadet satte vi kursen videre. Vi hadde bestemt oss for å gå til elva som renner mellom Søndre Bukkevatnat og Geitvatnet. På veien dit stoppet vi flere ganger å prøvde fisket i den fine elva som renner mellom Geitvatnet og Kobbvatnet. Det var mange fine plasser å fiske, men fisken lot fortsatt vente på seg.
1458045-9-1335443455987.jpg
Jeg prøver fiskelykken i elva.
Da vi kom fram til fram bestemte Kristian seg for at han skulle gå ned. Han hadde en del forberedelser i forbindelse med en barndåp og tok turen ned til Råndalen hvor han ble hentet. Jeg og Runar hadde ingen planer om å dra ned, og da vi hadde tatt farvel med Kristian satte vi i gang å fiske. Etter flere timers fiske med både sluk, spinner og mark slo endelig fiskelykken til. Seint på kvelden tok ei flott røye på ca 1.5 kilo tok endelig til vett og bet på. Gleden var stor og vi kunne ta kveld med vissheten om at det var muligheter for mer fangst her.
1458045-9-1335443840150.jpg
Nemi poserer med stor-røya.
1458045-9-1335444035613.jpg
Ingen tvil om at det er glede i øynene på Runar:)
Innsektene hadde ikke våknet fra vinterdvalen, midnattsola skinte og når det i tillegg nesten ikke var en sky å se på himmelen kunne vi bare legge oss i posene og sove ute i guds frie natur.
Dagen etter våknet vi til nok en dag med flott vær. Vi var fri for brødmat, så til frokost ble det kokt røye. Maten smakte himmelsk og kokt røye er virkelig å anbefale for den som ikke har prøvd det.
1458045-9-1335444729532.jpg
Røya på kok:)
Etter frokost og den obligatoriske morgenkaffen var vi i gang med fisket igjen. Det var så varmt i været at vi kunne stå å fiske i bare bokseren og etter noen timer med fiske hadde vi igjen fått røye på kroken. Fasiten var to fine eksemplarer av Salvelinus Alpinus.
1458045-9-1335444662301.jpg
Stolt fisker:) :)
Fornøyd med fangsten tok vi en liten tur bort mot en flyvinge som stammer fra 2. verdenskrig. Den ligger ved Bukkevatnet. Der fikk vi, som mange andre før oss, risset inn navnet vårt.

Vel tilbake i leiren koste vi oss med god mat og bare nøt naturen og det gode været. Vi fisket også mer, men det ble ikke flere røyer den dagen.

1458045-9-1335445227500.jpg
Gutta nyter livet:)

Da kvelden kom kunne vi igjen bare legge oss i posene under åpen himmel. Været var litt mer skyet, men det var ikke nå fare for nedbør, så vi kunne trygt lukke øynene og ta oss en velfortjent hvil i natten.

Neste morgen pakket vi sammen å satte kursen hjemover. Vi planla å ta turen mot Sennvantnet hvor vi visste at to kompiser var på hyttetur. Været denne dagen var også nydelig så det lå ann til en varm marsj.
1458045-9-1335445729279.jpg
Klar for avgang til Sennvatnet.

Turen fra Geitvatnet til Sennvatnet var lang og tung, men et forfriskende bad på veien hjalp på. Utpå kvelden var vi framme og Ståle og Ken Eirik som var ved hytta serverte oss kald pils når vi ankom. Vi koste oss resten av kvelden med god mat og drikke i godt selskap. Litt fiske ble det også med noen flotte ørretter til fangst, men mesteparten av kvelden slappet vi bare av med noe godt i glasset.
En flott avslutning på en flott tur..

Flere bilder fra turen ligger på www.turopplevelser.blogg.no

post-10337-0-64025300-1335447543_thumb.j

Vis rapporten i Turkartet

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det eneste vannet jeg har fisket på der er Rundtindvannet, men uten noen videre fiskelykke.

Men siden denne sommeren skal "feires" innlands, så kan det godt hende både Nord- og Sørdalen skal utforskes litt mer.

Ser som dere hadde en flott tur. Hils Sarre fra meg å si han er en pingle som ikke vil bade i fjellvann :mrgreen:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.