Gå til innhold
  • Bli medlem

Dags/helgeturer fra Stavanger


olemartin

Anbefalte innlegg

Hei, en student i Stavanger som lurer på om noen har gode fjellturtips i sørlige deler av ryfylkeheiene. Har ikke bil for øyeblikket, og er på utkikk etter turmål som kan nås ved bruk av kollektivtilbud og sykkel. Gjerne tips om noen lengre rundturer i området også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Frafjordheiene har nydelig natur og man kan enkelt ta buss hit. Kan foreksempel ta turen over til Lysebotn derfra og båt tilbake til byen. Overnatting mulig både på DNT hytter eller telt. Ellers fint generelt i området rundt lysefjorden.

Sirdal har også mye flotte turer, men usikker på hvordan buss dit er om sommeren. Vinteren har skibuss man kan ta.

For turer litt nærmere har du jo fine turområder rundt Sandnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Båten inn til Lysebotn. Herifra kan du gå enten inn i Frafjordheiene (mulig med svipptur innom Kjerag?) eller få skyss opp i Hjelmelandsheiene og gå innover til Nilsebu / Storadalen.

2. Buss til Hunnedalen. Her kan du gå sørover mot Støle / Kvisladalen eller bruke Frafjordheiene. Bussen som går til Sirdal kan stoppe i Hunnedalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, en student i Stavanger som lurer på om noen har gode fjellturtips i sørlige deler av ryfylkeheiene. Har ikke bil for øyeblikket, og er på utkikk etter turmål som kan nås ved bruk av kollektivtilbud og sykkel. Gjerne tips om noen lengre rundturer i området også.

Redigert: Dette ble litt dobbeltposting, beklager.

Jeg har forsøkt å sjekke på nettet når det gjelder både buss og båt.

Både hurtigbåten og turistferja vil gå som normalt i sommer. Det er enkelt å komme til Lysebotn med ferje, men du kan også starte på Flørli. I lysebotn går det merket sti både mot Prekestolen, Nilsebu, Grautheller, Børsteinen og Langavatn/Kjerrag.

Det kan også se ut som om sirdalsruta vil gå til sommeren, med denne kan du lett nå startpunktet for ruta til Blåfjellenden, Tomannsbu, Sandvatn, Børstein, Taumevatn og Lysebotn.

Den lange rundturen er "Lysefjorden rundt".

Den klassiske fotturen i vårt område er fra Haukeliseter til Ådneram. Her er det mulig med buss til Haukeliseter og så eventuelt Sirdalsruta til Stavanger.

Mine egene korte "feriefjellturer" er ferje til Lysebotn, drosje opp mot Øygardstølen, så Kjerrag/Langavatn. 2. dagen en kort tur til Blåfjellenden, og siste dagen til Flørli, og ferje til Lauvik og buss hjem. (Jeg har da bilen stående på Lauvik.)

Noen vil nok mene at denne turen bør tas andre veien, da de ønsker å gå trappene på Flørli (og de er "enklere" opp.)

Eller ferje inn til Lyseboten, bil til Kleggjadalen nær "dammen" ved Nilsebuvannet og til Nilsebu. 2. dagen videre til Litle Aurådalen (over vassrau/Tyskebotn). Videre til Grautheller (Fidjahålå, Kamsvannet og Kamsbrekkå) og siste dag til Lyseveien (nær Børsteinen) med buss til Stavanger.

Nå må det også nevnes at jeg normalt ikke har hatt problemer med å skaffe transport ut fraLauvik om det ikke passer med buss. Det er bare å spørre de med bil.

Aftenbladet/Helge Johanson har gitt ut flere bøker med beskrivele av dagsturer i området. Men med buss eller annen offentlig transport så sliter du litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går buss fra Sandnes til Lauvvik fredag ettermiddag. Her kan du ta båten inn til Flørli og overnatte på turistforeningens hytte. Så kan du gå opp trappene og inn til Blåfjellenden på lørdagen og ned til Frafjord på søndag. Buss fra Frafjord til Sandnes søndag ettermiddag.

Ellers har du en del fine dagsturer med utgangspunkt i Dale eller Gramstatd ca 20 km. fra Stavanger. Dit kommer du lett med sykkel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.