Gå til innhold
  • Bli medlem

Kanotur.


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg skal kanskje på tur med en kompis med ødelagte knær, det vil si at han ikke kan gå langt, og hvertfall ikke bare tungt. Sa da blir det naturlig nok kanotur.

noen som vet om et område hvor man kan kjøre helt til vannkanten, stort nok til at man kan padle rundt i 10 dager, minimalt med bæring og for og være ekstra kravstor hadde det vært fint med et snev av villmarksfølelse;) vi kommer fra oslo omradet men har ikke noe problem med og kjøre et stykke.

takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det første som slår meg er Femunden rundt. Evt med et besøk i Isteren om dere får tid til overs. Det kan være ganske tøffe vindforhold på Femunden, så dere må være forberedt på å ligge værefast innimellom. Men i dette området er ikke det nødvendigvis noe negativt, det bidrar ihvertfall til villmarksfølelsen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med uppis, Femunden høres ut til å passe til en slik tur. Skulle dere ønske å kjøre mindre og ta en kortere tur er det fine padleforhold en time fra Oslo.

Parker bilen i nordenden av Setten i Aurskog-Høland kommune. Her bærer du bagasjen 4 meter fra bil til vannkant og kan padle sydover på Setten. Med superkort bæring mellom vannene entres Gåsefjorden og Mjermen. Mange fine plasser til telt og fiske. Ikke like mye villmarkspreg som Femunden, men innimellom får du følelsen.

rayun

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sølensjøen kan også passe bra. Godt fiske og mange flotte leirplasser samt litt mindre værhard enn Femunden. Du rekker fint å utforske hele Sølenajøen og også en tur oppover Sølna i løpet av 10 dager. Og spesielt sør i sjøen så er det mange flotte viker og holmer og utforske.

Og Isteren er jo allerede nevnt. Kan også egne seg godt for en 10 dagers tur (ca samme størrelse som Sølensjøen) og du kan også padle ett stykke opp Sømåa.

Men om dere vil padle lengst mulig i løpet av 10 dager så er Femunden et opplagt valg. Men for en "kosetur" med mye fiske og "for turens skyld" så ville jeg faktisk valgt Isteren eller Sølensjøen.

Ellers så er turen fra Synnervika nord i Femunden til Røros en flott opplevelse, men den tar ikke stort mer enn 2-3 dager og krever noe bæring mellom vann og eventuelt gjennom stryk om det er lite vannføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjorda ligger en time nord for oslo. Ved Bjoneroa/Hadeland. Her er det knall fint og ett padleeldorado. Eneste minus er at i høysessong kan man ikke regne med å være aleine. Flere teltplasser tilrettelagt med utedo osv. http://www.vestland-kanoutleie.no/

Fjorda-området, som består av en rekke store og små vann med øyer og holmer, bundet sammen av trange sund og smale fjorder. Systemet har et samlet vannareal på 9,2 km2 og en samlet strandlinje på ca. 170 km. Området er spesielt attraktivt for kanopadling. Det er opparbeidet tre større leirplasser hvor markdekket er forsterket mot slitasje. For øvrig fins et utall mindre plasser som er hyppig brukt til telting og hvor skogbunn og vegetasjon er til dels sterkt nedslitt. Det drives kanoutleie på to steder i nordenden av vannsystemet og både der og i sørøst er det tilrettelagt for parkering og kanoutsetting. Vannene i Fjorda er også attraktive for fiske både sommer og vinter.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Dalsland i sveriege burde vere et passende sted, her forsvinner 10 dager som dugg for solen.

Lelongen, sverdlongen,østre silen, dette er store sjøer med minimalt med bæring (Slusing).

Sistnevnte sjø østre silen byr på villmarksfølelse ellers er det et naturskjønt område som har små og store

øyer med gode camping muligheter og et rikt fugleliv.

Gustavsfors kan by på ferskt brød og bakevarer noe som er nesten like sterkt som villmarksfølelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.