Gå til innhold
koffar2

Valg av ny tursekk

Anbefalte innlegg

Hei

Er på utkikk etter ny sekk til turer på 3-4dager og har sett litt på Osprey Exos 58 og Fjellreven Friluft 55

Oppakningen min inkl. mat (uten sekk) er foreløpig på ca 15kg, målet er å kutte ned til 13-14kg på sikt.

Har noen erfaring med disse sekkene eller forslag til andre sekker?

Er ute etter en sekk på 55-65 liter med lavest mulig egenvekt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heia,

jeg har ingen erfaring med de nevnte sekkene, men jeg har god erfaring med Osprey. Du har sikkert hørt det før, men jeg nevner det allikevel: Ta en tur til butikker som har sekkene du er interessert i og prøv de med den vekten du kommer til å ha i de. Jeg ville heller valgt en sekk som var veldig god å bære og heller veide litt mer enn den letteste (om den ikke er like god å bære da).

Jeg har noen andre forslag:

- Bergans Helium. Veier 1,1 kg. Jeg har selv denne som dagstursekk. Jeg er veldig fornøyd, synes den tåler mye, er lett, har opplegg for drikkesystem og er temmelig god å bære. Minus for hoftebelte som jeg synes burde vært stivere (men jeg har en gammel modell, kan godt være at det har blitt stivere på nyere modeller).

- Arc'teryx Axios 50. Veier 1,6 kg. Jeg har en Arc'teryx Bora 95 L og om denne er like god å bære hadde jeg mer enn gjerne kostet på meg de 0,5 kg den veier mer enn Bergans Helium.

- Klättermusen Ran 50. Veier 0,9 kg. En svært lett og liten sekk med rulletoppåpning. Jeg har noen Klättermusenprodukter og er kjempefornøyd med de. De har også en litt mer robust utgave, Gungner 2.0, men den veier 1 kg mer.

- LM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Er på utkikk etter ny sekk til turer på 3-4dager og har sett litt på Osprey Exos 58 og Fjellreven Friluft 55

Oppakningen min inkl. mat (uten sekk) er foreløpig på ca 15kg, målet er å kutte ned til 13-14kg på sikt.

Har noen erfaring med disse sekkene eller forslag til andre sekker?

Er ute etter en sekk på 55-65 liter med lavest mulig egenvekt

Søk på 'lettvekts sekk 50-60l'. Da får du opp en to måneder gammel tråd som sammenligner Exos 58 med andre sekker innen samme segment.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Endte opp med å bestille en sekk fra Fjellsport.no, i og med at de har gratis frakt over 1000 og gratis retur ved bytte.

Det ble en Osprey Kestrel 58Liter 2012modell, den veier 1720g inkludert regntrekk men har et mye kraftigere bæresystem en Exos som veier 1110g.

Har testet sekken hjemme med oppakning på 15kg og det kjentes veldig bra ut.

Foreløpig veldig fornøyd med valget, mange fine løsninger og rom på sekken. Et pluss i mine øyne er at den har eget kompresjonsrom til sovepose med tilgang i bunn noe Exos ikke har.

Nå gjenstår bare felt testen :cool:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjekk ut arcteryx sin nyeste serie "nozone". Jeg har selv alle str(35L, 55L og 75L)! Perfekt bærekomfort, praktiske løsninger og lav vekt! http://www.arcteryx....x?EN/Mens/Packs

Virker nesten som du er selger av disse sekkene her :P men sånn bortsett fra det ser det ut som et godt alternativ til arc'teryx' egen Axios, kan det stemme? Det eneste jeg reagerte litt på var at bæresystemet og spesielt hoftereimene så litt spinkle ut hvis man skal bære rundt 12-15 kg. Hvilke erfaringer har du med det? Er på utkikk etter en lettvektssekk på rundt 50L og var egentlig bestemt på Axios 50 før jeg så denne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke ment som reklame! Jeg har testet alle modellene, dvs 35, 55 og 75 liter. Disse er i første rekke beregnet på lettere turer og/eller gjerne alpine klatreturer. Det er skjelden det er optimalt å bære 15kg i en slik type sekk uansett merke over laaange distanser. Uansett... Jeg har lastet min 50 liter med tau, mat, klær, stasj++ og dette opplevdes ok. Arcteryx har gode bæresystem, men som en generell anbefaling er det greit å prøve sekken hvis mulig. Kropp er forskjellig. Jeg kan nevne at denne kommer i 3 rygglengder(small, regular, tall). Selv er jeg 180cm og bruker regular. Bæresystemet på 75 litern er bedre for tyngre vekt (blandt annet bredere høftebelte osv) Er det Arcteryx du kikker på og ønsker en 50liter for tunge bører ville jeg heller anbefale Arrakis 50. Jeg har hatt min i flere år. Varige saker!

Hvorfor Nozone?! Kikk på videoene fra Arcteryx. De gir deg kanskje enda flere innputs før ett evt valg av sekk og merke. Lykke til!

http://www.youtube.com/results?search_query=arcteryx+nozone&oq=arcteryx+no&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_l=youtube.3.0.0.427.3572.0.5225.11.11.0.0.0.0.228.1486.1j9j1.11.0...0.0.g5XDrva2K5Y

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Typisk at folk får dilla på et merke og velger det uavhengig av tester og anbefalinger.

Dette gjennomsyrer alle anbefalinger av utstyr og klær. Så ta alle anbefalinger med en klype salt, og gå til en velutstyrt og seriøs forhandler. Så ser du etter løsninger som passer deg. Prøv sekken med litt vekt også.

Hvis jeg skal anbefale noe....har bare Norrøna:-) JA litt blind!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sekken er testet på dagstur og langhelg(torsdag-søndag) har foreløpig ingenting negativt å si om den. Sitter som et skudd og er god å bære + mange gode detaljer / løsninger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Bendikb
   Er på utkikk etter en ny sekk da min gamle rett å slett ikke passer ryggen min lenger. Valget har nesten falt på en Xenith 105, selv om jeg ikke får prøvd den før jeg kjøper. Men den lave vekten, pris og funksjonalitet er attraktivt. 
   Lastet derfor ned Osprey sin app for å måle hvilken størrelse jeg bør velge. Jeg trodde jeg skulle gå for størrelse large, men appen anbefalte medium / vanlig. 
   Er det noen her som har sekken og kan komme med noen råd? Jeg er jo ikke akuratt liten, men ikke gedigen heller. 187 cm høy og rundt 110 kg. 
   Blir large for stor for meg? Jeg trenger nok ikke de 4 literen ekstra på large, men redd jeg målte feil med appen. 
  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Are Mehus
   Hei.
   Da har min fjellreven kajka gått i retur. Ryggen min passet ikke til den.
   Lurer dermed på Osprey Xenith 88 som passet 100%.
   Noen som vet forskjellen mellom ny utgave (2018) og tidligere modell, annet enn at de har fjernet dagstursekk muligheten på den, og den klassiske myke lomma bak på sekken.? Fristende å lete opp gammel versjon da denne ser ut for å ha godbiter som er fjernet på ny utgave.
   Er det gjort andre relevante endringer som taler for at jeg skal kjøpe den nye modellen😳?
   Noen kommentarer til dette mottaes med takk🤔😊👍
  • Av Are Mehus
   Hei, alle sammen.
   Har kjøpt en kajka 85 liter som jeg forsøker å få justert inn rygglengden på , men opplever at det glir, og ikke sitter fast i posisjonen jeg ønsker. Når ryggen er justert, og den ligger på gulvet, så kan jeg bevege det opp og ned etter å ha "låst" det fast? Er det slik det skal være??? Opplever det ikke etter å ha fått på meg sekken, men synes dette er litt rart. Andre sekker har jo bombesikre innstillinger som ikke flytter på seg en mm...Har ikke så mye erfaring med nyere sekker, men er det slik det oppleves for dere med tilsvarende sekk?
   Håper på en oppklaring i denne problemstillingen
    
  • Av Fjellskald
   Hei:)
   Tenkte å kjøpe Osprey Tempest 9 l til kjære mor. I samme slengen vil jeg kjøpe regntrekk/raincover til den. Finner ikke annet enn osprey xs størrelse som er for 10-20 l. Blir kanskje litt stor og posete. Fins det annen løsning mon tro? Om noen med tempest 9 l hadde innspill så hadde det vært fint. Så venter jeg med å klikke "kjøp".
   På forhånd takk!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.