Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordkalottleden Kautokeino-Kilpisjärvi


sigi

Anbefalte innlegg

Hej, vi funderar om att ga den där avsnitten, skulle börjar i slut av juni, antagligen mycket mygg och knott där uppe pa den där tiden? Och är det absolut nödvändig att bära proviant för hela sträckan eller finns det ngn möjlighet att handla mat emellanat eller att ngt ställe dit man kunde skicka en postpaket i förväg? Tacksamt för alla tipps, Sigi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse

Hej, vi funderar om att ga den där avsnitten, skulle börjar i slut av juni, antagligen mycket mygg och knott där uppe pa den där tiden?

På den tiden av året kan det være fuktig i myrene langs Reisjævri, og en del mygg. Mulig å holde høyde om det er litt trekk. Myggen er størst utfordring nede i Reisadalen, siden det er mindre vind. Mellom Reisadalen og Kilpis er det tørrere, mer trekk og mindre vind. Stort sett ikke noe problem, men greit med litt myggolje og en bandana på hodet.

Och är det absolut nödvändig att bära proviant för hela sträckan eller finns det ngn möjlighet att handla mat emellanat eller att ngt ställe dit man kunde skicka en postpaket i förväg? Tacksamt för alla tipps, Sigi!

Det er ingen steder å handle proviant etter Madam Bongos Fjellstue. Om du tar deg bryet med litt ekstra organisering kan det være et alternativ å avtale med samene inne ved Reisjavri om at de plasserer en pakke ved Resvannhytta (Statskog), så slipper du å bære alt de to første dagene.

Det kan også være mulig å ta kontakt med Folkene på Sappen om å frakte litt proviant inn i Reisadalen med elvebåt: http://www.sappen.no/index.htm

Det er ikke proviant i de finske hyttene, men Samene i området ved Halti får jevnlig fraktet inn forsyninger med fly. Det kan være mulig å avtale noe med disse.

Det enkleste er selvsagt å tenke vekt når du pakker, så bør det gå greit å bære med alt for turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.