Gå til innhold
  • Bli medlem

"Klatre-samlinger"


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Halloen!

Lurte litt på om det er noen klatresamlinger i Norge i år? Pleier som regel være arrangert hver sommer. Men jeg klarer som regel å oppdage de litt i seneste laget ;)

De er som regel i regi av DNT, Kolsås klatreklubb og andre "organisasjoner"

Så lurer på om dersom du skulle komme over en klatre-samling, om du kunne komme med litt info eller en link om hva, hvor og når her?

Dette er en fin måte å bli kjent med klatremiljøet og evt lære mer om klatring ettersom det er stort sett mennesker med forskjellig erfaring på slike samlinger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Anonymous

Her er noe:

Klatretur til Nissedal i Telemark 29.-31. august

Klatring, bading og camping i hytter eller telt.

Mer informasjon om denne turen kommer senere. Påmelding innen 1. august til: [email protected]

og

Tur til Hurrungane i Jotunheimen 13.-16. juni.

Avreise Oslo fredag ettermiddag 13.6.

Alle må ordne transport selv. Bilturen tar ca. 7 timer.

Samlingssted: 50-100 meter forbi bomstasjonen, parkering på høyre side av vegen mellom Årdal og Turtagrø. Man kjører Valdres -Tyin- Øvre Årdal, deretter sommervegen til Turtagrø.

Deltakerne må selv ordne telt, soveposer, mat og annet personlig utstyr.

For den ene turen, er det nødvendig å ha med seg ski. Det er mulig board og truger er OK, men en viss risiko for at snøen kan være bløt.

Av teknisk utstyr trenger man tau, sele, hjelm, støvler med stegjern og isøkser eller randonné/breøkser. Du bør helst ha fjellstøvler som kan brukes med stegjern, men klubben har noen stegjern som også kan brukes til vanlige fjellstøver som kan lånes ut. Klubben har i tillegg følgende utlånsutstyr: Alle sikringsmidler (de som har snøstaker og snøankre kan ta med dette), vi har bra med seler, tau og hjelmer. Vi har et begrenset antall isstøvler, stegjern og økser. Klubben kan formidle kontakt til mulige utleiere.

Om man camper på breen eller lenger oppe i fjellet avhenger av været der og da.

To ruter vil bli gått:

Den ene følger ryggen hele vegn til toppen. Klatreerfaring er ikke nødvendig. Taulaget ledes av Hans Petter Håkonsen. Turen starter med 2-3 timers hard gåing med klyving på slutten, kanskje med tau. Ca 50 meters rapell. Deretter klatring på egg i ca 300 meter på løpende mellomforankringer. Snø/is - flanke krysses med to taulengder. Til slutt, 200 meter med klyving/klatring på løpende mellomforankringer. Turen har en varighet på ca 12 timer.

Den andre traverserer inn på Berdalsbreen og deretter klatres Berdalsrenna - snørenna opp på ryggen. De som har med ski eller board setter fra seg skiene her og klatrer ryggen videre til toppen. På returen vil de som har med ski kunne kjøre ned snørenna og deretter tilbake til campen. Renna er flott, men krevende og egner seg kun for erfarne randonné kjørere. Renna er ca. 40 grader. Klatreerfaring er ikke nødvendig. Taulaget ledes av Leif Landsverk.

Det kan bli nødvendig med antallsbegrensning. Er flere taulag nødvendig vil henholdsvis Leif og Hans Petter få ansvaret for å organisere disse. Begge rutene vil bli gått med løpende sikringer. Vanlig god turkondisjon er en forutsetning. Men lyset er godt på denne tiden og hele døgnet kan brukes. Avhengig av været, snøforhold etc. vil turene måtte tilpasses forholdene disse dagene. Klatringen vil muligens bli delt på to dager. Hoveddagen vil være søndag. retur er planlagt mandag med ankomst Oslo mandag ettermiddag / kveld. Det vil lønne seg å smøre flere nistepakker på forhånd og supplere med supper, etc. Dersom vi velger å campe høyere oppe i fjellet må alt bæres opp. Fordelene er at bestigningen blir kortere, ulempen er vekt opp til campen. Alle må være kledd for eventualiteten fullt vintervær.

Andre aktiviteter/turer i området:

Dyrehaugsryggen

Klatrefeltet ved Turtagrø

Store ringstind

Soleibotntindane

Klatrefeltet i Lom

Påmelding innen 1. juni til: [email protected]

Mer informasjon kan også fås hos Leif Landsverk på telefon: 971 99 000

Legg til mer om dere finner noe :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hjemmesidene til Dnt Fjellsport Oslo finnes info om en del samlinger. Gå til http://www.dnt-fjellsport.no/oslo/ og klikk "turer og kurs". En oversikt dukker da opp på venstre side.

Klatresamlingene står og omtalt i Breposten (nr 1-2005). Tar med datoene her

- Nissedal 27.-29. mai

- Hemsedal 10. - 12. juni

- Innerdalen 10. - 16. juli

- Turtagrø (fjellsportsamling) 31. juli - 6. august

Ellers har Kolsås klatreklubb info om sine turer her

http://www.kolsaas.no/default.asp?V_DOC_ID=812

Virker som det ikke er helt samsvar mellom datoene her og det som er lagt inn ovenfor. Er ikke sikker på hva som stemmer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Takk Hans!

Jeg skal poste mer om jeg finner. Er forhåpentligvis ikke bare jeg som drar nytte av å samle info som dette her!

Ellers må jeg legge til at folk som er nysgjerrig på klatring. Endten om man har prøvd litt eller aldri, så er Nissedal-treffet en bra start. Og drar gjerne opp et par stykker på Hægefjell om noen vil. En rute der som heter Via Lara, som alle klarer, og trenger ikke mer enn joggesko for å komme seg opp, fin rute om man er fersk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.