Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken lavvo skal jeg velge?


munin1

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har tenkt å gå til innkjøp av en lavvo, men jeg vet ikke helt hvilken jeg skal gå for siden det er så mange som er på markedet.

Burde jeg gå for en med innertelt eller uten?

tenkte at ca 4000 er maks pris

vi er 4 + hund og er utendørs i 3 sesongen

Jeg har sett mye på xxl og KF, men det er stortsett fra samme produsenter. På finn virker det som det er mye forskjellig å velge mellom.

Er det noen som har gode tips å komme med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

enHva du skal bruke den til er jo greit å vite. Skal du bære den har vekt en god del å si. Skal du bare bruke den ved siden av bil eller båt så ville jeg satset på en bomullsvariant. Størrelsen er også avhengig av bruken. Er dere 3voksne og hund og skal fyre bål, bør du nok minst opp i en 6-8pers lavvo. Uten bål så kan 4-6 være greit. Innertelt behøver man ikke i bomullslavvo. Hvor stort behovet er i annen lavvo veit jeg ikke. Men myggnetting i dør og luftinger er uansett kjekt.

Selv har jeg en Bison Tundra 4 http://www.bisontelt.no/?page_id=36 Godt fornøyd med den så langt. koster 4000kr Men er tung. 13kg ca.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den kommer hovedsaklig til å bli brukt på fisketur, på sykkelferie og ved bilen. Hvis denne skal bæres så blir det ikke over de lengste distansene:) Vi kommer nok på det meste å være 4 voksne pluss hund. Jeg går ut i fra at det sikkert blir fyring inne i lavvoen, men har også en omnifuel som burde kunne levere noe varme ved behov.

Ser for meg at det kan bli noe kondens med kun èn duk i polyester, da jeg sammenligner med et vanlig telt. Jeg vet ikke om det er store forskjeller på en vanlig teltduk og en lavvo duk i polyester.

Denne du viste meg virket veldig interessant:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tåler en del vind og er en god helårslavvo. Helsport Finnmark 5700kr inkl uttagbart innertelt med nedsenkbart tak og fast bunn. http://www.xxl.no/ProductPage.aspx?ProductId=17431&ref=prisjakt

Helsport varanger camp med "ingangsparti" ser ut som en veldig fin lavvu. Kjekt å kunne ha døra oppe uten at det regner inn. 4600 for lavvo + innertetl 1360kr + bunn 730kr

http://www.xxl.no/ProductPage.aspx?ProductId=24006&ref=prisjakt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personelig ville jeg ikke kjøpt en "plast lavu" dersom du skal fyre mye med bål i den. De jeg har sett er det blitt mange hull som en følge av gnister etc. I tillegg blir det fort kondens langs veggene, og materialet oppleves som lite "koselig". Jeg har selv en en-stangs fra Venor og er meget godt fornøyd med den, men det er jo noe dyrere enn 4k.

Når det gjelder størrelse er en 4-6 mer enn stor nok for 3 + hund. Min er 200 cm i diameter, og den har 3 voksne med hund tilbrakt mange døgn i på jakt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for mange forslag!

Fredagsmorgen var Bison telt på God Morgen Norge og hadde satt opp en tundra 8. Han fortalte litt om bomullsduk og polyester, så jeg er nok overbevist på å kjøpe en i bomull. Ser på en tundra 4 http://www.bisontelt.no/?page_id=36. Det er jo en stund til de får den inn på lager, men så er det jo også en liten stund til utesesongen begynner for min del;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.