Gå til innhold
  • Bli medlem

Skidtur runt Rendals-Sölen


sigi

Anbefalte innlegg

ska det nu bli i mars. Finns det ngn som har skidat i omradet? Undrar speciellt om det gar bra att skida i den smala dalen mellan Sölens västra sidan och Tissvorda, eller kunde det vara lavinfara där? Och hur är det med de sma vägarna till Fiskevollen och till Sölenhytta, är de plogade under vintern? Och är Sölenhytta ett öppet ställe? Vi ska tälta egentligen men det är alltid bra att veta om sana ställen där man kunde övernatta vid mycket daligt väder... Tacksamt för alla tipps angaende omradet, ocksa toppturer förstas... Hälsningar fran Sigi!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har gått mye på ski i området sørøst for Sølen, og kjenner også området i øst fra Sølensjøen. Det er vinterbrøytet vei inn fra Rv. 217 til parkering ved Gravåsen, derfra kjøres det løyper innover mot fjellet. Terrenget er flatt eller slakt hellende helt inn til fjellet. Det er mulig å gå rundt fjellet uten noen skredfare (lavinfara), men vil du på toppen er det naturligvis en annen situasjon. Det er ingen skredfare om du går midt i dalen mellom Tissvola og Sølen, den er over én kilometer bred.

Med start og slutt på parkeringsplassen ved Gravåsen anslår jeg rundtur i skredsikkert område, over tregrensen, til å være ca. 41 kilometer. Det vanskeligste terrenget er nok vest for Sølen, der går skogen høyt opp. God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det brøytes (plogas) inn til Veslesetra og derfra kjøres det opp skiløype inn til Stonga, like før Horndalen. Jeg tror ikke Sølenhytta er åpen, men det er en åpen bu sør for Tannvorda. Vil anbefale deg å kjøpe turkartet for Rendalen som kom ut i høst, der ligger alle skiløyper, åpne buer og gapahuker inne. Du får kjøpt det på matbutikker i kommunen og i kommunehuset (på Bergset i Øvre Rendal) samt enkelte bokhandler i nærheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg gikk på Sølen i dag fra Gravåsen. Det er veldig avblåst over tregrensa. Den snøen som finnes er veldig hard og det er til dels isete. Ikke noe spesielt godt skiføre da det er vanskelig å bestemme hvor skiene tar veien. Feller er nok en fordel. Men snøen er så hard at det stort sett går greit å gå på beina der det blir for vanskelig med ski. Fra ca 1500moh. er det mer snø igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det later ju inte sa bra - och sa var det tur att vi bestämde oss att inte vandra i Sölenomradet (för att det var för varmt där och för lite snö) Vi akte i stället upp till Lappland - daligt före där ocksa - men pa grund av för mycket snö, massor av snö, vi fick vända om i Rapadalen och ga samma väg tillbaks och det var inte heller sa roligt. Men fint att kunna skida var det i alla fall, tack för alla tipps fran Sigi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.