Gå til innhold
  • Bli medlem

pulkdrag eller tau


Lindap

Anbefalte innlegg

2 timer siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Problemet med rykking når man bruker fastdrag kan enkelt løses ved å montere kraftige strikker i selen og deretter klipse fast draget i disse strikkene. Jeg gjorde dette for noen år siden på mitt accapulca drag og sele. Det er helt utrolig stor forskjell! Fra å irritere meg grønn på napping og nykking fra pulken så kjenner jeg nå ingen ting fra pulken og det blir mykt og komfortabelt 👍🏼😊

Fungerer sikkert bedre, hvordan blir det i unnabakker med strikk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
3 timer siden, In reach skrev:

Fungerer sikkert bedre, hvordan blir det i unnabakker med strikk?

 

2 timer siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Strikken er bare en dobbel løkke på 5-10cm relativt tykk strikk. Så denne fungerer fint begge veier.

Bare bruk begge deler 👍

Se de første 30 sekundene av denne videoen. Han her karen har vunnet Expedition Amundsen flere ganger:

 

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Stemmer! Artig å se, hans løkker er noe større en de jeg bruker men prinsippet er likt. Jeg kan også bytte over til å feste i stålringene men driver sjelden med såpass aktiv utforkjøring at jeg har følt behov for det :) 

0165D43F-0203-48F6-9C2B-34B007447434.thumb.jpeg.e70e5c0bc20e797f261dd579dcf7f656.jpeg

Jeg har prøvd noe lignende, men hadde for korte strikk da jeg prøvde så det ble en jallaløsning. Jeg opplevde at draget stakk med bak i låret av og til. Er det noe du har opplevd?

Ser for meg at det er uungåelig om strikket er en viss lengde. Er strikket langt vil ikke draget ta deg igjen. Er strikket kort vil ikke draget komme langt nok bak til å kunne treffe deg bak i låret. Tipper jeg.

Jeg skal definitivt prøve lange strikk slik som han i videoen. Man har jo mulighet for å koble rett i ringene for å få en pulk som er nærmest umulig å velte om man skal traversere eller ha heftige nedkjøringer.

Jeg har kjørt ganske heftig ned mot Ustaoset, hvor pulken hoppet så mye at alle plastkassene i pulken knuste :lol: 

Endret av Marius Engelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har opplevd, i utforbakke, under en trynings, å få draget inn i siden av overkroppen. Ingen ting brakk eller ble skadet hverken på meg eller draget, men jeg var ganske øm. Det gjorde vondt og var ubehagelig å ligge på siden et par netter, eller så.

Er litt usikker på hvor draget hadde truffet om det hadde vært strikk mellom sele og drag. Når 50 kg pulk dytter på bakfra er det stor krefter i sving når du får en bråstopp. Min Fjellpulken sele har ikke skrittstropp og dermed ble selen skjøvet fra hofte til brystregion hvor tuppen av draget ble presset inn mot ribbeina. Jeg har karabinkroker naglet rett på draget og det gir liten vandring på dragspissen. Vil ikke tenke på hvordan det hadde forholdt seg om karabineren hadde vært huket på strikken i den bakken.

Ja til strikk bortover og oppover, men aldri mer nedover. Med karabinkrok er det heldigvis raskt å koble seg forbi strikken i utforbakkene.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan hende stivheten i en ryggsekk hadde holdt bedre, men er veldig glad for å slippe å ha sekk på ryggen under pulktrekking. 

Tar vare på alt av reimer og klips etc fra ting som blir skrotet så det blir vel helst til å sy på en skrittstropp tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var genialt, skal teste dette. Men sverger nok (foreløpig) til taudrag på langtur. Da trenger en ikke ta av og på drag i pauser, og det er også greiere å ha dragsela innafor jakka,

Å ha dragsela utenpå jakka er ikke alternativ. Smart med rumpetaske, men ikke når en har dragseal innafor jakka. 🙄

Har 20ltr fjellpulken ryggsekk, pleier å ta sekken av meisen og går bare med meisen. Mye bedre med tung pulk enn standardsela eller proffsela.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Driver på å teste ut en nyprodusert pulk, mulig jeg får ordnet en løsning for å montere taudrag på en standard pulk med kun fastdragfester.

Er bare bøyen som er på pulkdraget som er kappet/laget med tau inni, har tidligere fått laget drag med hundetau med strikk inni. fungerer supert.

image.png.f773759a0dae7f6f5f9358b0dee10fea.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm. Har gått med taudrag nesten støtt, inkl med tunge pulk, og også to kopla etter kvarandre. No sist 8 dagar på vidda, med bikkje på lina framom. 3 velt totalt og elles tipptopp i dei fleste situasjoner. 

Hadde dog stort sett nokså faste forhold, ikkje djupsnø.

Mistenker eg mykje djupsnø på ein tur slenger eg på fastdraget i tilfelle, men har det klappa saman under beddingen og går med taudrag som utgangspunkt. 

Synes eg stort sett ferdast uropblematisk med tau. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.