Gå til innhold
  • Bli medlem

Tur med skiseil


marsupilami

Anbefalte innlegg

Pøver meg på et svar:

Vil tro at det ikke er så vanskelig. Det er i prisnippet tre halve/kvarte pølser som er sydd sammen. Nedover sømmen mellom halv-pølsene går det tråder til en stikke som er festet slik at den står "i samme retning som seilet". Men, hvordan man lager halvpølser vet jeg ikke....

Skulle gjerne ha sett et seil som var godt å seile med, lett kunne anvendes som vindpose og brukte f.eks. spaden som stikke....

Du har en kjøper her, hvis du klarer det.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skiseil fra Beringer kommer i to varianter. UL, eller ultralight som er best på tur. Dette seilet krysser ikke så høyt men drar godt i forhold til størrelsen og vekta. S eller SC er seil som krysser høyere og tåler/trenger mer vind. Jeg bruker å anbefale et 6SC og et 10UL som basis i riggen. For lite vind foretrekker jeg å bruke kite. Alternativt finnes UL i 20kvadrat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang avstander. I fjor vinter kitet/skiseilte jeg fra Dyranut til Haukeliseter på en lang dag. De første to milene gikk unna på en time, mens de to siste brukte jeg 6 timer på. Altså, det er veldig vanskelig å beregne forventet avstand. Om en seiler og alt er perfekt, går det svært kjapt. Må en brøyte spor uten vind i dyp puddersnø, går det svært sakte. Når du planlegger tur kan det derfor være lurt å anta at du må gå hele turen for egen maskin, og anse seilingen som en bonus :) Og bonus blir det som regel :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har ofte hatt veldig lysst til å starte med skieiling men jeg synes det er litt dyr inngangsbillett for dette - ett Skiseil som Multi koster 8600,-

Stusser litt på de Beringer seilene. Er disse like enkle å seile som Parmann sine? Er det noe å hente på å bestille dette fra Tyskland f.eks. eller i fra USA? Noen andre merker som er aktuelle for en nybegynner som bor langt unna der det holdes kurser..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beringer er minst like enkle å seile som multiseilet. Skiseil koster en del men har lang levetid. Bruker fremdeles et seil som ble sydd i 2002. Duken er litt mykere men i tørr luft er seilet like fint. Vil anbefale å prøve skiseiling og litt forskjellige seil før en bestemmer seg for hva en skal ha. Ta en tur fra Finse til Geilo, da lærer en mye underveis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan kjøpe Beringerseil direkte fra Wolf Beringer i Tyskland. En annen mulighet er å kjøpe brukte seil fra Finse 1222 etter sesongen. (Jeg har gjort begge deler) De pleier å selge ut seilene de har brukt på kurs. Beringer gir 25% rabatt hvis du bestiller flere enn ett.

Prismessig blir det jo dyrere med Beringer siden man må ha flere seil, men Multiseilet fungerer ikke så godt når det er "krympet".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan man bruke en vanlig klatresele til dette formålet?

Det står ingen prisliste på disse Beringerseilene noe sted men er det ikke noen norske forhandlere på det?

Når det gjelder Beringer - hvor mange kvadratmeters seil trenger man som "all-round" bruk når man er str XL? Jeg vet det er et dumt spørsmål, men jeg ser for meg at jeg må ha et ganske stort seil.

Ser at Finse 1222 har siste kusert alt nå i Mars, så jeg får høre med dem om de skal selge noen også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det selges ikke mange skiseil, så det er ingen butikker som selger dem. Beringer er ikke så veldig opptatt av å lage stor business heller.. Hvis du skriver til ham så får du prisliste. Adressen på nettsiden: http://www.parawing-beringer.de/eng-index.htm

Klatresele funker veldig bra, det bruker jeg. Har man en trapes funker jo det også kjempefint, men de er vonde å gå med.

Beringer sendte forresten seilet til meg som privatperson, og jeg slapp toll.

Ett seil funker ikke til alle typer vind, samme om man har stor eller liten kropp.. Jeg veier 86 og bruker lange ski med stor flate for det meste når jeg seiler. Et 10 kvm seil går fra ca 5-8 sekundmeter, avhengig av snøforhold. Dyktige seilere klarer sikkert å kontrollere dette seilet også med mer vind. Mitt 5 kvm seil bruker jeg når det blåser mer enn dette. 15 kvm kan brukes fra et par sekundmeter hvis underlaget er tålig fast. Mange av de mest aktive bruker i stedet kite når det er lite vind. Den står høyere og får tak i mer vind.

Det er ikke så stor forskjell på lette og tunge personer på skikkelig fast underlag, men er det mye løs snø trenger en tung person et større seil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du var på tur i uke 10 som planlagt, trengte du ikke seil. Fra Finse blåste skiløperne opp alle bakker uten skiseil fredag. De brukte 3 timer fra Finse til Krækkja. Lørdag og søndag like mye vind :) 17 - 22 m/s + mer i kastene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.