Gå til innhold
Springvill

Liggeunderlag - noen tips???

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe liggeunderlag og trenger noen tips! ;)

Tenkte først på thermarest sine, men synes de er alt for smale. Ajungilak bamse er en del bredere, men har hørt at det trekker vann. Så derfor lurte jeg på Nanok Isbjørn som er bredt og fint.

Noen som har noen erfaringer de har lyst til å dele? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg har 1 underlag til vår, sommer og høst der jeg er veldig fornøyd med Therm-a-rest: ridge rest. Lett, behagelig nok og trekker ikke vann. Til vinter bruk sverger jeg til Bamse extrem og er veldig fornøyd med dette. Har aldri merket noe til at det trekker noe vann, isolerer godt og fikk i tilleg nylig en av de beste resultatene på liggeunderlag i en test ( http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article234089.ece )

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Husk potesokker til bikkja dersom du ender opp med et oppblåsbart et med dun/syntetfyll. Hadde en ubehagelig opplevelse sist helg der jeg våknet midt på natta og var iskald oppover ryggen. Downmaten var flat, og da jeg skrudde på hodelykta lå en svart labrador, nå kledd hvit av alt dunet som hadde flyktet og sov i fotenden. Heldigvis hadde jeg med et stk Bamse Extreme i reserve og lappesett til Downmaten ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Thermarest Ridgerest fantes hvertfall før i Large versjon som er 63cm bred, kontra vanlig som er 51cm. Deluxe er tykkere enn vanlig, fantes og i Large.

Vet ikke om de selges enda. De trekker ikke vann. Bare pass på at det ikke ligger snø i gropene på det, da blir posen fuktig.

Nyere versjon av Bamse er Ajungliak EVA lux. Det er 60cm bredt og 1,8cm tykt. Om det trekker vann som Bamse vet jeg ikke.

Dvs på Bamse blir det ikke vann inni men siden det består av celler så er de ytterst som er kuttet åpne og det kunne henge litt vann der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor noen sverger til Thermarest når det finnes Exped Downmat skjønner ikke jeg. Kan skjønne at folk er skeptisk til oppblåsbart pga. faren for at det sprekker og at det tar litt tid å pumpe det opp, men komforen med et slikt liggeunderlag er verdt det. Anbefaler som du kanskje har skjønt Exped Downmat på det sterkeste! Det finnes i flere utgaver, men jeg vil anbefale Downmat 7 (tykkelse i cm) om du tenker litt på vekt. Det finnes vel også en versjon som er 9cm, og DLX-versjon (og sikkert flere som jeg ikke vet om) som har noen cm ekstra i bredde, men 7 cm og standard bredde er nok spør du meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hvor kan man få kjøpr stoltrekket som passer til 9dlx?:wink: Er ute etter et sånn

Fjellsport har det merste til dei.

Føl med dei kjører av og til tilbud på dei forskjelige underlaga.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg skyter inn fra sidelinjen et annet Expedforslag. Det ser ut til at de lanserer en UL-versjon av Downmaten i vår. Ser ut til at den er på markedet i vår. Ser ikke ut som en ekspedisjonsmatte. Men til helgeturer og enkeltovernattinger frister denne så absolutt meg i alle fall.

Her er spec'sa:

http://www.backpackinglight.com/cgi-bin/backpackinglight/forums/thread_display.html?forum_thread_id=51771

Og her er en video:

http://www.youtube.com/watch?v=K_U8cTeQCtw

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

KOmmer vel og en LW versjon av Synmat UL 7 så vidt jeg har hørt.

Har vanlig Ul7 til sommerbruk og den fungerer fint da. Men vinterstid er det digg med litt mer plas på underlaget så da har jeg Downmat 9LW.

Har ikke hatt lekkasje i noen av de selv om bikkja tråkker på de innimellom. Passer bare på at det er none dager siden jeg har klippet klør når vi skal avgårde.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jepp kommer en ekstra stor :P UL

jeg har ikke kontaktet utedepot enda,tenkte og vente til sommeren (nærmer seg) da jeg skal ha en slik en :D

har selv 2 stk downmat 7cm,utrolig fornøgd men skulle jeg kjøpt på nytt ville jeg kjøpt den ekstra lang er 187cm så den er noen cm får kort (legger bare noe der hvor beina er har jo så mye med seg på vinter tur så ikke noe big isssue men uansett).

Dama hadde mye problem med ryggen men etter inkjøp av downmat var det ingen klaging på telt lenger så vert hver eneste kr :D

Fra: Brendan Collins på vegne av Questions

Sendt: ma 28.11.2011 20:35

Til: svingen

Emne: Re: SynmatsUL in LW?

Hi Tore,

You are correct, in Spring 2012 there will be a SynMat UL 7 LW. The dimensions of this mat will be 197x65x7 cm. I would suggest contacting the Norwegian Exped distributors, Ute Depot A.S., at post@utedepot.no for information on if and when they'll be receiving this size into their stock. Please let me know if you have any questions.

Best regards,

Brendan Collins

Customer Service Specialist

Exped LLC (North America)

P: 866-326-4586 x. 14

F: 866-633-2406

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har erfaring med Bamse Extreme, den blir litt for kald alene på vinteren når det er -10 eller kaldere.

Derfor bruker jeg to slike oppå hverandre, kan gjerne limes sammen eller tapes sammen, selges på xxl til 279 kroner.

Downmat og liknende er helt sikkert bedre og mer komfortabelt, men det skulle vel bare mangle også da prisen er 6 ganger så høy.

Dette er dessverre det eneste jeg har å si om dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har både Expeds Downmat 9 og 7, samt Bamseunderlagene. Alle brukes gjennom en hel sesong. Før gikk det mest i Exped, spesielt på vinterturer. Men jeg synes at to stk Bamse er et minst like godt alternativ. Spesielt dersom man ligger under åpen himmel. Tåler mer røff bruk og tar 30 sek å pakke sammen. Å pakke en Exped ned i den alt for trange pakkposen i minusgrader er lite digg. Men samtidig, har du først tatt deg bryet med å ta med Exped'en har du et fantastisk liggeunderlag som både gir utrolig høy komfort og høy varmeevne. På kortere turer blir det ofte det beste av det beste; Downmat 9 + Bamse :P

Fadern er ikke i tvil om hva han foretrekker. Med dårlig rygg er nok Exped Bamse overlegen. Uansett hva du velger av Downmat og to stk Bamse holder du deg varm!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.