Gå til innhold
  • Bli medlem

Guider på Gaustatoppen...


knadne

Anbefalte innlegg

...Sikkerheten er altså satt i høysetet. Derfor gjelder også guidepåbudet bare enkelte deler av Gaustatoppen. Enkelt beskrevet blir det slik: Står du ved turisthytta, eller oppe på helikopterplattformen med ansiktet vendt mot nord, og drar til venstre utover eggen, så kreves det guide. Setter du kursen rett ned fra tårnet, eller mot høyre, kan du kjøre på egenhånd...

sakset fra:

http://www.gaustatoppen.no/artikler/nyheter--blogg/skal-skiguide-i-gaustatoppen.html

Hvorfor pålegge folk å bruke guide? Burde man ikke få kjøre der man vil når man har betalt en formue for heisen opp? Som i alle andre skianlegg.

Har da kjørt fra Gaustatoppen en hel del ganger uten guide, og akter å fortsette med det. Om man går opp slipper man jo uansett unna hele opplegget...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 2 uker senere...

Synes det er et helt greit tiltak, heisen opp gjør at ganske utsatt skikjøring blir veldig tilgjenglig. Hadde jo en tysker som mista kontrollen og ble delt i 2 der vinteren som var. Har man noe i mot det får man gå opp selv.

Og forbudet gjelder vel bare ned ene siden av fjellet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Som påpekt her har de ingen mulighet til å "håndheve" kravet om at folk skal kjøre ned med guide etter å tatt heisen ettersom det er fri ferdsel i utmark, dersom det ikke skulle foreligge noen mystisk særlovgivning ifm Gaustadtoppen som undertegnede ikke kjenner til.

Det er riktignok ikke noe i veien for at det inngås en avtale mellom kunde og heisoperatør om at man forplikter seg til å kjøre ned i merket løype dersom man ikke velger (å betale for) guide, men om du bryter denne avtalen når du kommer til toppen er det klart nok at guide/heisselskapet ikke har noen myndighet til å fysisk nekte deg å kjøre hvor du vil da det som nevnt er 1) fri ferdsel i utmark og 2) guide/heisselskapet uansett ikke har noen privatrettslig hjemmel til å bortvise deg fra fjellet (eierskap eller lignende).

Det man derimot kunne man som utgangspunkt tenkt seg var at det i avtalen mellom deg som kunde og heisoperatør var en klausul om "bot" som må betales til heisoperatøren dersom du velger å kjøre renna uten å ha betalt for guide. Men ettersom avtaler som strider mot lov eller ærbarhet (her er det alternativet lov som er interessant) er ugyldige spørs det om en slik avtale er holdbar når man i Norge har en lovfestet rett til fri ferdsel i utmark (som står sterkt) som vil komme i konflikt med en slik klausul. Her må det gjøres nærmere undersøkelser, men ball park konklusjon er nok at en slik klausul ville vært tvilsom.

I alle tilfelle ville avtalen mellom kunde og heis/guideselskap uansett ikke gi selskapet noen rett til rent faktisk å holde deg tilbake.

Konklusjonen er at dette guidepåbudet er dårlig fundert! (Og etter min mening enda en grunn til å "earn your turns" da guidenissene sågår mener at folk må forvente kø og må forholde seg til tidsbillett som de så fint kaller det...) :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.