Gå til innhold
  • Bli medlem

DesignProsjekt Tur/Klatre/Ekspedisjonsutstyr


XelaDesign

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er på utkikk etter brukere til mitt studentprosjekt som omhandler Tur/Klatre/Ekspedisjonsutstyr.

Som student ved Ariktektur og Designhøyskolen i Oslo, i det 5. semesteret, skal vi utarbeide produkter av ulike slag dette halvåret.

Vår målgruppe av brukere skal være mellom 47 og 60 år, der vi skal bygge opp en merkevare spesialtipasset disse brukerne.

Videre står vi fritt til å velge retning av produktkategori, og som en ung man, begeistret for natur og friluftsliv, ser jeg på Tur/Klatre/Ekspedisjonsutstyr som et spennede felt å begi seg ut på, med masse av potensiale!

I hovedsak går oppgaven ut på å kartlegge feil, mangler, behov og krav innenfor dette området, med brukere i denne aldersgruppen som hovedfokus.

Videre skal research og kartlegging resultere i en ferdig innovativ løsning, i form av et produkt med merkevareoppbyggingen rundt.

Jeg ser på Fjellforum som en ypperlig plattform for å få kontakt med brukere innenfor målgruppen, og andre som ser på dette som en spennede mulighet til å få en finger med i spillet for produktutvikling av denne type utstyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Okey :roll: Jeg skal være litt klarere i min formulering.

Jeg tar et eksempel:

Ida er en voksen dame på 55 år, som har en aktiv livsstil og liker å utfordre segselv i naturen på fritiden, ved isbrevandring og lignende. Samtidig ønsker hun å føle seg trygg og sikker på at utstyret hennes holder. Hun ser på disse turene som et avbrekk fra den hektiske hverdagen i storbyen. Derfor ønsker hun å gå mest mulig i ett med naturen, der nødvendig utstyr bærer preg av naturlige elementer, og ellers gjør så lite ut av seg som mulig.

I dette eksempelt tar vi for oss Ida`s isøks, som pr. dags dato er en elitemodell hun fikk av sin sønn til jul. Den er produsert i titan, med gjennomtrengende hull i skaftet, og en liten grepsflate i gummi i bånn, for å redusere vekten til det ytterste. Samtidig har den et sporty og aggressivt utrykk i sin utforming.

Hun liker ikke denne isøksen noe særlig, den oppfyller ikke verdiene som er viktig for henne; Trygghet og sikkerhet, samtidig som nøytral og naturlig.

Min oppgave som designer blir da å visualisere disse verdiene og kriteriene, og bringe de inn i selve produktutviklingen.

Isøksen som ville tilfredstilt Ida`s behov kunne foreksempel hatt en skaft av et flott trestykke, som muliggjør gode grep på hele skaftet, fra toppen til bunnen, noe som er viktig for henne ettersom hun liker å skifte grep ved isbrevandringen fra tid til annen. Materialvalget tre sørger også for god varmeledningsevne, som gjør bruk uten hansker komfortabelt. Bladet kunne hatt en mørk farge i børstet alu, for et rolig og nøytralt uttrykk. Videre kunne isøksen hatt en krafig yusterbar reim, som sikrer øksen på brukeren til enhver tid.

Isøksen ville i dette tilfelle fokusert på naturlige og nøytrale elementer i sin fremtoning, en viss nyskapning er representert ved variable grepsflater på skaftet, samtidig som sikkerhet og funksjon blir ivaretatt.

Det er altså målgruppen og brukerens kriterier som er hovedfokus hele veien gjennom designprosessen(det er dette jeg er på jakt etter), det skaper grunnlaget for designet av produktet.

Håper dette ga litt mer klarhet i hva jeg er ute etter :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på om det er noen som har gått til anskaffelse av nytt utstyr i det siste, eller har planer om det..

Det hadde i denne forbindelse vært relevant å vite grunnlaget for kjøpet. Var/ er det en ny tenknisk løsning, et spennende tiltalende utseende eller en helt ny funksjon?

Gi meg gjerne et tips om alderen du er i også :)

Hvilke verdier var viktig for deg ved kjøpet, og hvorfor ble det akuratt dette produktet du valgte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.