Gå til innhold
  • Bli medlem

Jervenduk - er det nyttig?


Anbefalte innlegg

Ser ikke helt den funksjonible siden av duken på en lengre tur jeg heller. En lett nylon poncho som går over både meg og sekk var derimot noe jeg savner på turer med mye regn. Varmen holder man nesten uansett mens man beveger seg og er kledd fornuftig. Etterpå har jeg vanligvis telt. Hytte -> hytte tur er da spørsmålet om man bør prioritere et lite telt eller denne duken i tilfelle rottefelle...

Har du sett denne? http://www.antigravitygear.com/the-packa.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nyttig for noe, unyttig til annet. Det som for noen er nyttig er unyttig for andre og vice versa!

Jeg har både hjemmelaget (siden jeg så Fjellduken første gang i 1990), poncho som gjør samme nytten, Helsport og to Jerven. På lengre fjellturer er som regel ingen av dem med, andre ganger har jeg med en. Kommer helt an på både type tur, terreng og årstid. Jeg synes alle er helt geniale på samme tid som jeg ser svakheter og forbedringspotensiale på dem alle, men det betyr selvsagt ikke at jeg til enhver tid har dem med.

I tillegg til tradisjonell villmarksbruk har til vanlig en liggende i bilen for hva det måtte være. Kan være nyttig ved punktering o.l eller om en vil ta en rast osv.

Et eksakt svar på spørsmålet finnes vel knapt, men måtte jeg velge ville jeg uten å nøle si nyttig. Om en ikke finner nytte for en slik tror jeg det må skorte på fantasien, for å være ærlig.

:roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har thermo, bruker den mest om vinteren, som en sikkerhet. Men den er også fin på hytte-til-hytteturer i stedet for soveposen. Fin som rasteplass og helt grei som sovepose på DNT-hytter. Tar litt plass, og veier en snau kilo mer enn en kompakt sovepose, men synes det er verdt det. Smak og behag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Har en thermo king size, som er diger og litt vattert:

Stopper ned barnen i den i telt, før å holde dem varme.

Bruker den som ekstra teppe om det blir kallt på natten.

Setter meg og kona fremfor bålet i den dersom det er litt regn, litt blåst

Stoppet to barn med soveposer i den, når soveposerne var underdimensjonerte

Brukt den som gulv i lavvo, mot snøen

Lekeplass for jentene når de vill være ifre fra guttene

Gir meg ro i sjæla dersom jeg er redd det blir usedvanlig kallt, eller jeg er alena i ukjent terræng med lav grad av oppdagmegbarhet :wink:

Nødvendig? Ikke for meg. Anvændbar: ja. Bidrar til en god opplevelse: ja, helt klart, men det avhenger sikkert av total vekt på pakkningen. Har hatt den med ut på saøndagstur med barnen. Livræddere dersom man får uvær? Sikkert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har for noen år siden skaffet meg en vindsekk på ca. 0,5 kg. Den blir nå med om vinteren på dagsturer i fjellet og på flerdags hytteturer. Flere ganger har jeg vært på skitur med så hardt vind at vi ikke kunne holde pause og det er for slitsomt når man går i 8 timer. Med vindsekken kan du sitte i ly og det er veldig kjekt. Den er stor nok til å ligge med 2 personer i om dette skulle være nødvendig, men det blir kun i et nødstilfelle. Om sommeren når jeg har med telt, har jeg teltet som sikkerhet og da dropper jeg vindsekk. I tillegg har jeg en lett og varm dunjakke som blir med på de fleste turene der pause kan bli aktuelt, bortsett fra midtsommers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare masse godord å si om min Jerven fjellduk, som jeg er litt usikker på om er av typen Thermo eller Hunter.

Det er bare blitt en sånn sak som er genialt å ha med på tur, da den er ultrafleksibel i forhold til hva man bruker den til.

Det kan være alt i fra "sitterunderlag", mini-telt, pakke inn bikkje(ne) , ha som vegg-til-vegg teppe i innerteltet, sitte på når man lager mat i ytterteltet, poncho, u name it.

Det som forundrer meg mest er hvor mye den tåler av røff bruk, mot all slags underlag, og hvor ekstermt fort den "plustelig bare er tørr og klar til bruk igjen". Og dette etter at min har blitt brukt ganske flittig i 6-7 år

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå ordnet fjellduken (orginal) min 2 ganger (pga uforsiktig bruk av primus) den fungere enda like bra.

Må si jeg er meget imponert over att dem selger lappesakker til 100 kr som gjør att man sliper og kjøpe ny og samtidig bruker den enda mere pga man ikke er så red får og ødlege den :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.