Gå til innhold
  • Bli medlem

Beaskades: läget och årstid


gerritholl

Anbefalte innlegg

Hej,

jag tänkte göre en cykeltur på Beaskades (gamle postveien Alta–Kautokeino). Min cykel är ingen mountainbike, men en bra touringcykel. På Google Streetview (se nedan) ser det ut som det skulle vara okej att cykla där, men har någon erfarenhet? Är det som skogsbilvägarna i Sverige, eller betydligt sämre?

Och jag har inte valt årstid än. På sommaren är det väl besvärligt med mygg, så det blir antigen försommaren eller sensommaren/förhöst. Vet någon när snön är borta? Är det barmarks på Finnmarksvidda i mitten av juni, eller borde jag vänta lite längre? Jag antar att vägen inte snöröjas.

Några bilder, tack vare Google Streetview:

http://goo.gl/0WbUJ

http://goo.gl/L0MK5

http://goo.gl/6ED1g

http://goo.gl/WWWSt

Tack :D

Gerrit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei.

Har syklet denne veien flere ganger, og men trenger ikke noen utpreget mountainbike for å gjennomføre turen. Din touringsykkel burde holde i massevis.

Veien fra Alta til Gargia er ca 3 mil etter asfalt. I Gargia starter stigningen opp på Bæskades. Her er underlaget grus. Veien mellom Gargia og Suolovuopmi ble utbedret for ett par år siden, og skal ikke utgjøre noe problem sånn sykkelmessig. Her kan man til og med kjøre med vanlig bil - foruten om over en bru som inntil ett par år siden i alle fall var ødelagt.

Veien fra Suolovuopmi til Mieron er av betydelig dårligere kvalitet. Denne veien er ikke vedlikeholdt, og er til tider ganske dårlig. Med en 4x4 bil med litt høy bakkeklaring skal det nok være mulig å kjøre, i alle fall størsteparten av dette strekket. Med sykkelen du har burde dette gå helt fint.

De siste 2 milene fra Mieron til Kautokeino går etter asfalt.

Når snøen forsvinner i området kommer mye ann på hvor varm våren og forsommeren er. Hele strekninga fra Gargia til Mieron er scooterløyper om vinteren og således ikke brøytet. Her blir snøen sammentrykt og kan av den grunn ligge noe lengere enn snøen omkring. I midten av juni vil jeg tru at i alle fall størstedelen av veien er tint fram.

fisketur

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.