Gå til innhold
  • Bli medlem

Dritdyrt på Kikutstua


panda

Anbefalte innlegg

Skiforeningens hytte Kikutstua var tidligere et sted hvor man kunne få seg overnatting og middagsmat i Nordmarka uten å flå ut altfor mye penger.

Nå koster hovedretter fra 300 kroner og oppover, mer enn på de fineste restaurantene inne i byen. Det serveres vinmenyer til en liten bunke hundrelapper og vil man overnatte på et enkelt firemannsrom med dass på gangen, vel da er 900 kroner billigste alternativ. Her er middag obligatorisk, men den er dagens. Kjøttkaker i klam saus anyone ?

Enkelte kritiserer Turistforeningen for å servere en flaske øl til maten på noen av hyttene sine. Heldigvis er det få, om noen DNT hytter som legger seg på en slik linje som skiforeningen og Kikutstua har lagt opp til her.

http://www.kikutstua.no/index.php?side=tradMeny

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skiforeningen er av den gjengse oppfatning, at i dagens samfunn krever folk stadig høyere standard. Det gjelder hytter, mat, og ikke minst bredformat skiløyper med skarpe kanter der det en gang var en koselig blåmerket sti... :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De priser vel så høyt de kan de som alle andre i dette samfunnet. Fasit er at om det er mere pågang enn det de kan ta seg av så er prisene for lave. Men så kan man spørre seg om de burde få lov til å ta så høye prise de vil siden det ikke er hvem som helst som får lov til å bygge å starte opp "hoteller" midt inne i fjellheimen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk på loffen i Jugoslavia den gang gode gamle Tito styrte.

Da kostet den kommunistiske middagen 5 kroner og den stat-sosialistiske desserten 2 kroner.

Dessverre gikk det skeis med dette billig-eksperimentet...... :( .

Du får sjekke hva de tar for rødspetta på veikroa på Evje. Kokken lever vel der og....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er særlig denne "monopolsituasjonen" som gjør det lett å kritisere slike priser.

Har hentet frem noe jeg skrev i en annen tråd om DNT´s resturantpriser.

Skrevet: Ons Des 22, 2010 12:36 Tittel:

Det er ikke det generelle prisnivået på overnatting som bekymrer meg hos DNT.

De manglende valgmulighetene til bespising på de betjente hyttene og den skjerpningen som skjer her synes jeg er ille.

Et raskt blikk i prislista forteller at et ungdomsmedlem (13-26år) kan sove på sovesal for kr.65 pr/natt, men må ut med minst 255,-

for middag og frokost!

På betjent hytte har en ifølge skriften ikke lov til å nyte noe medbrakt og kokeutstyr kan ikke brukes i nærheten av hytta.

At mat og ikke minst tilberedning og servering koster penger i Norge vet vel alle, men en statsstøttet og priviligiert organisasjon

som DNT burde ha plikt til å gi sine besøkende bedre valgmuligheter!_________________

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får sjekke hva de tar for rødspetta på veikroa på Evje. Kokken lever vel der og....

Nå er det nok noen flere arbeidstimer bak ei rødspette på fjellet. Den skal bæres/kjøres opp på fjellet og vannet skal kanskje bæres inn. Det skal fyres med ved eller bæres/kjøres bensin til vedovn. Det er mangt som tilsier at prisene på fjellet blir høye, særlig om de som jobber der skal regne seg betalt for alle timene sine. "Før i tiden" Tok folk disse jobbene for å kunne ha noen år ute i naturen uten at det kostet dem noe. Altså det gikk mer eller mindre i null. Nå i dag er det nok færre som vil ta på seg en sånn rolle uten å sitte igjen med noe penger for alt slitet. Det er synd. Men man kan alltids ta med seg telt og mat selv, det er ingen som tvinger deg til å bruke disse hyttene.

Ja hadde det ikke vært monopol så hadde nok prisene vært mere til å svelge og det hadde muligens vært flere "lavpris" alternativer. Men vil vi ha veldig mange flere turisthytter og er det marked for veldig mange flere turisthytter?

Ja helt enig at DNT som statstøttet monopol organisasjon burde tilby minimum av overnatting med mulighet for tilbereding av medbrakt mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det nok noen flere arbeidstimer bak ei rødspette på fjellet. Den skal bæres/kjøres opp på fjellet og vannet skal kanskje bæres inn. Det skal fyres med ved eller bæres/kjøres bensin til vedovn. Det er mangt som tilsier at prisene på fjellet blir høye, særlig om de som jobber der skal regne seg betalt for alle timene sine. "Før i tiden" Tok folk disse jobbene for å kunne ha noen år ute i naturen uten at det kostet dem noe. Altså det gikk mer eller mindre i null. Nå i dag er det nok færre som vil ta på seg en sånn rolle uten å sitte igjen med noe penger for alt slitet.

Kikutstua ligger ikke på fjellet men omtrent en mil fra Oslo med grusveier i flere retninger. Tar omtrent 20 minutter å kjøre dit fra Hammern.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Tenkte ikke over at det var kikkutstua det var snakk om. Tenkte mer på det generelle prisnivået på DNT Hytter. Nei på kikkutstua har de ikke mange unnskyldninger for prisnivået sitt. Det handler nok mer om at de kan ta de prisene og fortsatt ha nok folk innom.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: Tenkte ikke over at det var kikkutstua det var snakk om. Tenkte mer på det generelle prisnivået på DNT Hytter. Nei på kikkutstua har de ikke mange unnskyldninger for prisnivået sitt. Det handler nok mer om at de kan ta de prisene og fortsatt ha nok folk innom.

Skjønte det.

Kikutstua er ikke en DNT hytte. Det er skiforeningen som eier og driver den. Jeg hadde håpet de i større grad skulle beholde fokuset må alminnelige brukere etter ombyggingen. Middag med vin til over 1000 kroner ligger litt utenfor det synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man tenker over det så er det jo sunn fornuft så lenge det er kunder nok. Halvparten av jobben til sammen pris eller like mye jobb til dobbel pris. De fleste av oss hadde ikke blunket ett sekund om vi hadde fått samme mulighet. En ting som er verdt å merke seg er at siden de kan ta disse prisene så er det jo kundegrunnlag for flere matsteder i marka, noen som vil prøve seg? (om det er mulig å få tak i ett egnet sted å drive fra)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønte det.

Kikutstua er ikke en DNT hytte. Det er skiforeningen som eier og driver den. Jeg hadde håpet de i større grad skulle beholde fokuset må alminnelige brukere etter ombyggingen. Middag med vin til over 1000 kroner ligger litt utenfor det synes jeg.

Det er helt sjukt! Ikke er ombyggingen særlig vellykket heller. (Kanskje ikke tilfeldig at Stensaker sluttet som arkitekt og begynte å gå på ski i stedet..)

Og er man innom der en helgedag blir man nærmest trakassert av disse som pusher medlemskap i Skiforeningen. En gang var jeg så ærlig at jeg sa til dem at jeg ikke var medlem. Ble nærmest buet ut i køen. Etter dette har jeg løyet med god samvittighet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folka på Kikutstua er noen kjipinger. Husker jeg og en kompis var oppom der en fin junikveld for et års tid siden. Stakk hodet innom for å høre om det var noe mat å oppdrive (betalt, selvsagt). Fyren som jobba der løy meg rett opp i ansiktet og sa at de dessverre ikke hadde åpent og ikke serverte mat. Rett bak ham var det et langbord fylt opp av middagsrester som gjengen der oppe tydeligvis nettopp hadde gjort seg ferdige med.

Forøvrig på trynet å henvise til "frie markedsprinsipper" mtp prisnivået på en turisthytte som Kikutstua. Hele Nordmarka er gjennomregulert, og det med god grunn, ergo kan det ikke oppstå noe "fri konkurranse" å snakke om. Regjeringa burde opprette nasjonalpark i Marka først som sist, spør du meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og er man innom der en helgedag blir man nærmest trakassert av disse som pusher medlemskap i Skiforeningen. En gang var jeg så ærlig at jeg sa til dem at jeg ikke var medlem. Ble nærmest buet ut i køen. Etter dette har jeg løyet med god samvittighet..

Det har jeg også opplevd. Skiforeningens folk er aggressive og selvrettferdige. Når skiforeningen slutter å ødelegge blåstier og gjøre dem om til skiløype-autostradaer, skal jeg vurdere medlemskap. Nei forresten, det skal jeg ikke. Skiforeningen har allerede ødelagt for mye...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok en liten titt til på menyen og det viste seg at prisene er uten moms (Moms tilkommer). I hvert fall oppfatter jeg det slik ut ifra tekstne på menyen.

Dermed ligger hovedretteen opp mot 500 kroner og forrettene opp mot 200. Menyforslag med vinmeny er over 1500. Det er dyrere enn de restaurantene som har stjerner i guide Michelin. Jeg ser ingen grunn til at det skal være så dyrt.

Ekstremt dyre spisesteder forteller gjerne hvem kokken er. En svært anerkjent kokk hever prisen noe. Kikutstuas hjemmeside sier ikke et ord om hvem som lager maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekstremt dyre spisesteder,butikker og andre foretak sier meg at de hendvender seg til og ønsker kunder med dyre vaner og høy betalingsvilje.

I byer og tettsteder har de vanligvis konkuranse og vi har valgmuligheter.

I nasjonalparker og andre steder med veldig begrenset konkuranse burde iallefall organisasjoner som skiforenigen, turistforeningen m.flere ha visse forpliktelser i gjengjeld for sine særretter.

Et krav burde være å tilby normal servering til normale priser for normale kunder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv rike bedrifter betaler ikke 1500 kroner per persjon for middag med vin i tillegg til overnatting på enkelt firemannsrom uten dass.

For vanlige markabrukere er i hvert fall dette helt hinsides.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener at det er markedet med tilbud og etterspørsel som best kan regulere prisene. Hvis mange nok er villige til å betale 1500 kr for en middag på Kikutstua, så må de få lov til det. Hvis ingen er villige til å betale dette, så må vertskapet senke prisnivået eller gå konkurs. Sånn er det bare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men du ser vel hva captainrambo skriver noen poster lengre oppe?

Forøvrig på trynet å henvise til "frie markedsprinsipper" mtp prisnivået på en turisthytte som Kikutstua. Hele Nordmarka er gjennomregulert, og det med god grunn, ergo kan det ikke oppstå noe "fri konkurranse" å snakke om.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folka på Kikutstua er noen kjipinger. Husker jeg og en kompis var oppom der en fin junikveld for et års tid siden. Stakk hodet innom for å høre om det var noe mat å oppdrive (betalt, selvsagt). Fyren som jobba der løy meg rett opp i ansiktet og sa at de dessverre ikke hadde åpent og ikke serverte mat. Rett bak ham var det et langbord fylt opp av middagsrester som gjengen der oppe tydeligvis nettopp hadde gjort seg ferdige med.

Jeg har sagt det før, på Kikutstua er det dress-kode og slippstvang. Det er helt på trynet å tro man kan spise sammen med fiffen når man kommer i fjellstøvler, nikkers og annorakk. Lær deg kodene før du drar på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.