Gå til innhold
  • Bli medlem

mørkgonga


sinje

Anbefalte innlegg

hei. jeg og noe kamerater har tenkt os en tur til mørkgonga for å gå litt på høyline i sommer. Vi lurte i den forbindelse på om det er noen som vet sånn ca, hvor dyp mørkgonga er på de dypeste og hvor brei den er på det samme stede?

er det noen som vet om det er mulighet for å lage en liten camp der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oi, høres luftig ut. Det begynner å bli mange år siden jeg har gått opp Mørkgonga, men hvis jeg husker noenlunde rett er det ikke mer enn kanskje fire-fem meter på det smaleste. Er det så mye som 20-25 meter opp? Det bør gå greit å lage en camp i nærheten av Mørkgonga når man først har kommet seg opp. Hvis du søker etter bilder av Mørkgonga i Google, dukker det opp flere der man kan bedømme forholdene ganske bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som et spennende prosjekt! Var der en tur i vinter, og på det høyeste tror jeg det kanskje kan være ca 15 meter. Den er jo også bredest på det høyeste (helt ytterst), så kan nok fort dreie seg om hvertfall 10 meter fra topp til topp. I bunnen er den mye smalere....

En liten snutt fra i vinter:

LYKKE TIL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mørkgonga ligger i Nordmarka så det finnes ubegrenset med teltplasser. Ligger f.eks et vann rett mot øst. Går sikkert an å sette opp telt på kanten på sørsiden av selve Mørkgånga.

Sidene på kløfta er temmelig loddrette så det er ikke så mye smalere i bunnen enn øverst bortsett kanskje fra aller ytterst

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med at du starter nede ved Steinsfjorden. Viktig å finne riktig parkering og komme inn på riktig rute. Det er skiltet men ta med kart.

Man bruker rundt halvannen time opp til toppen av Mørkgånga. Det går sikkert an å gå mye fortere eller mye saktere, men det avhenger av vekten på pakningen og formen. Det er temmelig bratt like nedenfor inngangen til Mørkgånga. Litt løs grus er det også, men det finner dere forsåvidt ut sjæl :)

God tur og skriv gjerne to ord her om hvordan turen ble.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er flere som har gått på line over mørkgonga. Luftig og fint.

Det er ganske mange høydemeter du skal opp, det er som sagt mye løs stein. Har det regnet en periode før du starter blir det som å gå i en bekk siste stykke. (Har gått der under slike forhold på sommeren, med hele familien - det blir nok ikke flere turer opp med madamen :D )

Når du kommer opp er det et lite tjern (Migartjern) med en liten øy på som det er lagt ut steiner på slik at du kan hoppe ut til øya :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.