Gå til innhold
  • Bli medlem

Skitur til Skaget 19. Mars 2011


naboen

Anbefalte innlegg

Valdres tur og fjellsportslag (DNT Valdres.. :) hadde Skaget på turprogrammet i Mars. Turen skulle gå etter åpen-dato prinsippet, så yr.no og pent.no ble regelmessig besøkt i forkant. Yr meldte sol fra skyfri himmel Lørdag 19. Mars, og da ti turglade fjellfanter møtte opp på vinterparkeringen et par kilometer forbi Yddin fjellstue kl 9 på morgenen, var det et flott skue opp mot Skaget og ikke en sky på himmelen.. :)

Vi fulgte skiløypa mot Kjølastølen et par kilometer før vi tok av mot Vesleskaghøgdi og til venstre for denne. Vi sikta oss inn mot det laveste skaret mellom Svarthahamaren og Skaget: Skagstrøni. Veldig lite snø iår, men snøen var vindpakka, så det gikk jevnt og greit opp til Skagstrøni. Der var det tid for drikkepause og montering av feller. Noen valgte hel-feller og andre halv-feller. Opp skaret og opp flanken til der det bratner til nedenfor toppen, ble det stor spredning i feltet. Utsikten var fantastisk og der det bratner til mot toppen var vi samlet igjen. De fleste tok av seg skiene og gikk siste biten mot toppen, men undertegnende var på skitur og da skal helst skiene være på beina helt til topps... :) Å komme til toppen på Skaget en senvinterdag og få 360 graders kongeutsikt var hel rått. Hadde det ikke vært for en litt sur vind, kunne vi ha sittet der i timesvis.. Etter fotoseanse og litt leik og hopping fra varden, gikk vi ned til skiene. Der hadde vi en laaang og god matpause, og toppdrammen ble tatt her.. :) Da vi startet på returen, var vi to som hadde lyst til å prøve å kjøre ned flanken som ligger nærmest skaget. Men vi kom ikke langt ned før jeg utløste et lite overflate skred.


Vi bestemte oss for å gå opp igjen og kjøre ned sammen med de andre. Klokt valg tror jeg. Det var brattere lengre nede i flanken.
Returen gikk så det suste nedover flyene, og snart var vi ved skiløypa.
Det var ti fornøyde skiløpere, og 2 slitne hunder.. :), som ankom vinterparkeringen etter en fantastisk tur. Planlegging av neste tur var allerede igang... :)
Takk for turen.

Mer info og bilder:

http://peakbook.org/tour/11275/VTFL+fellestur+til+Skaget+19.+Mars+2011.html

post-4388-133474744511_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.