Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiskestang og utstyr, trenger litt hjelp! (Ferskvannsfiske)


CKmobster

Anbefalte innlegg

Denne ble dratt i land på Jonsvannet. Har vært litt fokus rundt fiskebestand i bymarka på adressa.no i det siste, så blir sikkert en del som trekker opp dit i år. Så da gikk jeg for Jonsvannet, i håp om å få stå litt i fred :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse

Ser jeg er lovlig seint ute med tips her, men siden det ser ut som du gikk for ei lettspinnstang tenkte jeg skyte inn et tips; prøv ut "Stig Werner -metoden". Han er en av de ringeste ringrevene i Oslomarka.

Metoden (bare en litt spesiell måte å fiske mark & dupp):

Jeg har fått enkelte henvendelser som går på hvordan man fisker etter vakende ørret med dupp og mark. For den som ikke har lest boka "På hugget" (hint, hint), så kommer en forklaring her.

En mark er et levende og naturlig agn som ørreten kan få tid til å lukte og smake på. Krokingen blir ofte også bedre når agnet er ekte, et måltid ørreten ikke vil gi slipp på. Ettersom en nappende ørret gjerne vil svømme av gårde med marken, vil den raskt kjenne motstand fra søkke eller dupp, eller begge deler. Hovedutfordringen er derfor å presentere marken slik at fisken ikke ignorerer den eller blir mistenksom og spytter den ut igjen. Ved følgende måte å duppfiske kan man gi fisken mer tid og dermed nyte og oppleve spenningen ved bittsituasjonen lenger. Første forutsetning er at dupp og søkke må gli helt fritt på sena, uten anretninger som knuter, svivler og fastklemte søkker som gir vekt eller motstand. La enkelt og greit en dupp og et søkke med gjennomgående hull i gli fritt på sena, og knyt en liten krok i seneenden. Dupp og søkke vil nå hvile oppå krokøyet. (Bruk søkker fra 0,4 til 2 gram avhengig av dybde, vind og strømforhold). Kroken agnes med mark og ligger trygt i eller under duppen under kastet og daler så sakte mot bunn. Marken får ligge et par minutter og sveives deretter variert så marken løftes oppover i vannlagene før den får synke til bunns igjen. Slik avfiskes kastet. Marken føres dermed opp og ned i vannlagene på reisen innover og sjansen for napp er dermed stor. Ved napp bør haspelbøylen på snella slås opp slik at fisken kan dra avgårde med marken uten å kjenne motstand fra dupp og søkke som sena kun raser i gjennom. Tell til 5, slå ned bøylen og gi tilslag.

Her ser du 17.mai-fiskene:

Ville ikke tro fisket i lavlandet rundt Trondheim er helt ulikt det i hovedstaden. Hadde jeg hatt ei ålreit spinnstang hadde jeg kanskje fiska litt mer på dette viset selv, men har stort sett bare fluestenger i arsenalet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.