Gå til innhold
  • Bli medlem

Friluftsliv for brillebrukere. Tips og triks?


Erik1

Anbefalte innlegg

Annonse

Fant på nett at det er noe som heter Fit over Solbriller, en solbrille som en har utenpå de vanlige brillene. Syntes dette så litt interessant ut. Jeg er helt ukjent med denne typen briller, men jeg antar at de tetter bedre mot sidelys enn vanlige brilleforhengere. Generelt er jeg litt skeptisk det å ha et par briller inne i et annet par briller på grunn av problemet med dugging. Min erfaring er nemlig at par briller som dugger er ille, men to par briller som dugger er ti ganger verre.

 

Har noen noe erfaringer med slike "utenpåsolbriller"?  Er de gode nok i sterkt lys slik som påskesol og snø? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Har brukt og er totalt avhengig av briller hele livet, det eneste jeg gjør uten briller er å sove......::)) Problemet solbriller/brebriller/snøbriller for oss brillebrukere er det fremdeles ingen som har brydd seg om å løse. Jeg har prøvd utallige varianter, ingenting fungerer tilfredsstillende.  De beste sol/brebriller jeg har er ett par eldgamle "salewa"......ser ut som "sveisebriller", de går utenpå vanlige briller - og duggingen ble løst 50% ved å borre fullt av små hull i den store plastinnfatningen. Vanlige briller med farge, som jeg bruker til vanlig er IKKE bra nok til en vårskitur i solskinn. Det hjelper litt med enkle "solbriller m klips, som festes utenpå den vanlige brillen", men det kommer da alt for mye sidelys inn...og man er like langt. De fleste snøbriller/googles dugger og klemmer noe helt j....... over neserygg, så man knapt får puste.....::))  Har ikke prøvd de med innebygd vifte enda. Så en vanlig vårskitur er det bare å stoppe for nesten hver hundre meter og pusse dugg av brilleglass. Og slikt går no dagan.....................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Leif Vidar Gullstad skrev:

Det hjelper litt med enkle "solbriller m klips, som festes utenpå den vanlige brillen", men det kommer da alt for mye sidelys inn...og man er like langt.

Du får bruke en tapebit for å dekke til på siden. Jeg gjorde det i vinter da jeg knakk tursolbrillene og måtte bruke de solbrillene jeg hadde liggende i bilen. Det finnes sikkert snedigere løsninger, men det funket helt utmerket på den turen.

Endret av Joker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Jeg tenker at hvis man ikke er skremt av linsebruk, så kan man jo få tak i dagslinser til prøve, og så kan du enten bruke linsene hver dag på tur, evt. å  ha som reserve. Man bør nok ikke sove med linsene på, men jeg er ingen ekspert på dette.

Et "must" må da være å ta med seg et solid brilleetui til når man sover.

Jeg fant dessverre ut at linser (for meg iallefall) er dårlige til å bruke sammen med dataspill (hvis man skal lene seg fram mot skjermen for å undersøke detaljer) , samt å jobbe med en hobby hvor man er avgengig av å stikke fjeset nære ting man jobber med.

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.