Gå til innhold
Markus Ingebretsen

Områder med gode småvilt jaktmuligheter (Canada)

Anbefalte innlegg

Såå, jeg er ingen jeger enda, skal ta jegerprøven til våren. Skal trolig et år i den Canadiske villmarka om halvanne års tid, og lurer derfor på følgende: Er det spessiele typer terreng man vil finne mer småvilt som hare, rype, ekkort etc?

Jeg vil gjerne legge turen i Canada til et område jeg vil ha grei sjanse for å jakte småvilt. Er det noe generell regel her? Bedre med fjell og dalstrøk i feks Yukon, eller mer flat mark i eks NW terretoriet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, prøv heller å kontakte noen som vet noe konkret om lokale forhold. Småviltbestander har også den egenskapen at de svinger, det gjør det hele litt vanskelig. Merket dette selv i Alaska i fjor. I Brooks Range var det til eksempel hare både her og der mens i skogene utenfor Bettles var det smalhans. De lokale sa at vi hadde kommet på feil tidspunkt(år) :wink:

Ekorn? (Går ut fra at det var det du mente) Tror ikke jeg ville fokusert noe særlig på det. Lite pels, lite kjøtt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips:)

hehe, nei, ekkorn er kanskje ikke det beste å jakte. Har endel å lære når det gjelder jakt. Grunnen til at jeg nevnte ekkort var at jeg nettop så "Out of the wild" på Discovery. Tvserie som anbefales, en gruppe uerfarne mennesker blir satt ut i Alaska's villmark med svært lite mat, og må jakte og fiske for å klare seg. De finner svært lite mat, så ender opp med å spise endel mus og ekkorn blant annet. (tror ikke tvserien er kommet til norge, så må kjøpes eller lastes ned fra utland)

http://dsc.discovery.com/tv/out-of-the-wild/out-of-the-wild.html

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.