Gå til innhold
Gjest Anonymous

ulv

Anbefalte innlegg

Jeg blir litt forbauset over den grenseløse naiviteten, og romantiseringen av ulv som jeg ser blant det som er skrevet her.

Er grenseløse overforenklinger og udokumenterte påstander noe bedre?

Hvis man ser bort fra at tallene som er nevnt her er helt på tryne (tror dere virklig at det er så få ulv som dere nevner??? Da ville Norge i virkligheten ha vært fri for ulv for lenge siden pga tog/bil/ulovlig jakt) (...)

Det finnes knapt noen art i Norge som overvåkes mer enn ulven. Det settes store ressurser inn på å kartlegge bestanden. Hvorfor spør du om hvor mange ulv folk tror det er? Er det noen lekfolk som har noen bedre forutsetning for å tenke seg til hvor mange ulv det kan være enn fagfolk som jobber med dette hele tiden? Hvorfor skal jeg tro mer på dine bestandsestimater enn forskernes?

Og Norge er allerede nesten fri for ulv, blant annet på grunn av ulovlig jakt.

Den som da ikke kan ha empati for småbarns foreldre som bor i utkant strøk bør se seg selv litt nærmere i sømmene, da man har nok blitt litt for hardbarket av å sitte på Grünnerløkka og drikke espresso med alle de andre "kule" urbane som er for ulv...

Det er en overforenkling. Det er mange i distriktene som er for ulv og det er mange i byene som er mot ulv. Verst er det for dem i distriktene som er for ulv - de som blir sjikanert av sine sambygdinger og blir nærmest utstøtt av lokalsamfunnet. Det er bygdedyret på sitt verste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hei vil bare lirke fra meg en liten ligning til alle saubønder som klager over at ulven dreper sauen dems: man kan sammenligne sauedrift med å legge sparepengene sine i grøftekanten og håpe at de fortsatt ligger der alle som en når sommeren er over.

Nå er trolig sauebøndene glad i dyrene sine på en litt annen måte enn folk flest er glade i sparepengene sine, så jeg tror ikke det er helt sammenlignbart. I tillegg er mange folk motstandere av ulv andre grunner enn at ulven tar sau. Folk er også redd for at ulven skal ta hunder og småunger.

De kaller det jakt på ulv? Det er vel det siste det kan kalles, når man kjører snøscooter og hellikopter etter ulven og så skytter den? Slakting kaller man det.

Det å oppspore og felle dyr er jakt, enten det skjer til fots, med snøscooter eller helikopter. Det finnes klart forskjellige former for jakt, men å si at dette ikke er jakt er tøvete.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.