Gå til innhold
Gjest Anonymous

ulv

Anbefalte innlegg

Jeg blir litt forbauset over den grenseløse naiviteten, og romantiseringen av ulv som jeg ser blant det som er skrevet her.

Er grenseløse overforenklinger og udokumenterte påstander noe bedre?

Hvis man ser bort fra at tallene som er nevnt her er helt på tryne (tror dere virklig at det er så få ulv som dere nevner??? Da ville Norge i virkligheten ha vært fri for ulv for lenge siden pga tog/bil/ulovlig jakt) (...)

Det finnes knapt noen art i Norge som overvåkes mer enn ulven. Det settes store ressurser inn på å kartlegge bestanden. Hvorfor spør du om hvor mange ulv folk tror det er? Er det noen lekfolk som har noen bedre forutsetning for å tenke seg til hvor mange ulv det kan være enn fagfolk som jobber med dette hele tiden? Hvorfor skal jeg tro mer på dine bestandsestimater enn forskernes?

Og Norge er allerede nesten fri for ulv, blant annet på grunn av ulovlig jakt.

Den som da ikke kan ha empati for småbarns foreldre som bor i utkant strøk bør se seg selv litt nærmere i sømmene, da man har nok blitt litt for hardbarket av å sitte på Grünnerløkka og drikke espresso med alle de andre "kule" urbane som er for ulv...

Det er en overforenkling. Det er mange i distriktene som er for ulv og det er mange i byene som er mot ulv. Verst er det for dem i distriktene som er for ulv - de som blir sjikanert av sine sambygdinger og blir nærmest utstøtt av lokalsamfunnet. Det er bygdedyret på sitt verste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hei vil bare lirke fra meg en liten ligning til alle saubønder som klager over at ulven dreper sauen dems: man kan sammenligne sauedrift med å legge sparepengene sine i grøftekanten og håpe at de fortsatt ligger der alle som en når sommeren er over.

Nå er trolig sauebøndene glad i dyrene sine på en litt annen måte enn folk flest er glade i sparepengene sine, så jeg tror ikke det er helt sammenlignbart. I tillegg er mange folk motstandere av ulv andre grunner enn at ulven tar sau. Folk er også redd for at ulven skal ta hunder og småunger.

De kaller det jakt på ulv? Det er vel det siste det kan kalles, når man kjører snøscooter og hellikopter etter ulven og så skytter den? Slakting kaller man det.

Det å oppspore og felle dyr er jakt, enten det skjer til fots, med snøscooter eller helikopter. Det finnes klart forskjellige former for jakt, men å si at dette ikke er jakt er tøvete.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.