Gå til innhold
Gjest Anonymous

ulv

Anbefalte innlegg

Ja, de har skutt feil dyr. Denne ulven kom fra et såkalt fredet område, men krysset tilfeldigvis grensen!

Se forøvrig på denne linken:

www.dagbladet.no/nyheter/2005/01/22/421063.html

_______________

Rune.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nesten tragikomisk å se når jaktlagene går til angrep på ulven(e), etter å ha fått fellingstillatelse fra de respektive myndigheter.

Det hele, ser nærmest ut som regelrett rovmord på ville og utrydningstruede dyrearter, der de bruker helikopter og radiopeiling, for å drepe dyr som tilfeldigvis har spist en sau eller flere.

At ulven er en trussel for sauenæringen på utmarksområder, er fullt forståelig, men de få bøndene som rammes, får jo økonomisk kompensasjon for hvert enkelt dyr som blir drept eller lemlestet!

Når enkelte sauebønder, næmest står å griner over kadaveret, sier jo også det endel om hvor følesesladet dette temaet egentlig er.

Julia skrev:

Det står sterke tradisjonelle beiteinteresser mot ulven i Norge.

Ja, det er riktig Julia. Dette er også noe av årsaken til alt oppstyret i media hver gang en ulv tilfeldigvis har spist en sau til middag!

Reservater:

Å opprette egne reservater på bekostning av næringen, tror jeg ikke er særlig aktuelt. Bøndenes interesser står nok sterkere enn noen stakkars ulver! Selv om ulven i utgangspunktet er territorial, vil det alltid være streifdyr som krysser grensene.

La oss allikevel håpe at myndighetene tar hensyn til artsmangfoldet i naturen, og lar oss få beholde noen av disse flotte dyrene!

______________

Rune.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det nytter ikke ensidig å bare forsvare Ulven (som innlegget og mailen til Trond bærer preg av), når vi har næringsinteresser som ønsker det motsatte, nemlig å forsvare sine egne interesser på bekostning av Ulvens. Det blir for dumt!

Begge parter har vel egentlig livets rett, både sauebønder og tilhengere av en levedyktig ulvestamme. Når det oppstår konflikter mellom slike interessegrupper, må det være mulig å finne et kompromiss som er levelig for begge parter. Jeg forstår sauebøndenes vrede over ulvens jaktinstinkt på husdyra, men jeg skjønner også de som roper høyt når forvalterne av ulvestammen her i landet, nærmest erklærer krig mot ulven, når en sau eller to blir drept.

Jeg synes selv at disse tallene på 20 eksemplarer, minus 1/4 del som det blir gitt fellingstillatelse på, vitner mer om rovdrift og på grensen til faunakriminalitet fra de aktuelle myndigheter, enn forsvarlig forvaltning. Det samme gjelder forøvrig Gaupebestanden, hvor det gis tillatelse til å skyte altfor mange dyr!

Norge er et lite land, og det vil derfor ikke være plass til en stor ulvestamme, uten at dette kommer i konflikt med de aktuelle næringsinteresser. Jo flere dyr / stammer, jo flere konflikter og mere bråk!

Allikevel burde landet ta seg råd til å ha en noenlunde levedyktig stamme! Ulven var her før oss mennesker, og er endel av faunaen! :?:

_______________

Rune.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.