Gå til innhold
Mats Mordal

Omnifuel - hvor mye pumping?

Anbefalte innlegg

Var og kjøpte meg en omnifuel idag, og den måtte selvfølgelig prøvekjøres på terrassen straks man kom hjem igjen :) Jeg hadde litt startproblemer pga en lærpakning som var litt sammenklemt, noe som resulterte i nada trykk. Etter litt knaing og kosing med paknigen ble det andre boller, og jeg fikk fyr. Men det jeg lurer på er hvor mye trykk jeg skal pumpe opp? Jeg pumper 25 ganger før fyring slik det står i manualen, men hvor ofte/mye må man pumpe etter dette? Det er vel ikke noe fordel og ha for mye trykk på flaska heller med tanke på pakninger/o-ringer osv.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pump til du kjenner det er reell motstand i pumpestanga, slik det er ved ca 30 pump. Deretter holder det å vedlikeholdspumpe hvert 10-20. minutt alt ettersom hvor mye guffe du bruker. Prøv deg litt frem så får du feelingen ganske raskt :).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Mats, og gratulerer med ny Omnifuel!

Hvor mye du må pumpe er litt avhengig av hvor mye fuel du har i flaska. Mye fuel = mindre pumping, lite fuel = mere pumping. Hvor ofte du må pumpe er også avhengig av hvor mye fuel du har i flaska. Mye fuel = pumpe oftere, lite fuel = lengre tid mellom hver gang du må pumpe. Dette skyldes da hvor mye luft du har i tanken som kan komprimeres.

Selv synes jeg det er greit å pumpe 15-20 pump med full flaske før jeg fyrer opp. Med full tank (og derav lite luftmengde som kan komprimeres) tar det ikke lang tid før du merker effekten avtar og du må pumpe igjen. Du kan trygt pumpe 15-20 ganger da, uten at du utsetter primusen din for unødig belastning. Jeg pleier å lytte til primusen når jeg pumper, og når økningen i støy stopper vet jeg at jeg har nok trykk i tanken.

Antall pump som trengs for å oppnå makstrykk i tanken øker suksessivt med økende mengde luft (altså mindre drivstoff) som kan komprimeres, men inntil du blir godt kjent med primusen din vil jeg anbefale deg å bruke 20 pump, det holder, uansett drivstoffmengde :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.