Gå til innhold
alsvigen

Sliping av isborskjær

Det er 2741 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Jeg har to skjærekroner til et rantanen bor som må slipes. Noen som vet hvor/hvordan dette kan gjøres på raskest mulig måte? Bor i nærheten av stavanger. Trenger boret til nyttår.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Jeg har slipt isborskjær med dremmel, funker som fy. Bare pass på at det ikke blir varmt og at du holder vinkelen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Jeg har en slik: Skjult lenke - logg inn for å se den

Har slipt det meste, økser, høvler, kniver, isbor, sag, kjedesag, sagblader, ljåer etc.

Om du ikke ødelegger vinkelen og herdingen i stålet kan det meste slipes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du skal slipe det selv, IKKE SLIP DET PÅ UNDERSIDEN. Kun i fra oversiden, hvis du filer begge sidene kommer det ikke til å ville skjære i det hele tatt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hvis du skal slipe det selv, IKKE SLIP DET PÅ UNDERSIDEN. Kun i fra oversiden, hvis du filer begge sidene kommer det ikke til å ville skjære i det hele tatt.

Hehe, det fikk jeg smertelig erfare var gjort en gang jeg skulle leie hytte m/ isbor. Isborret skulle i utgangspunktet være til å skaffe vann så jeg satset på at det kunne brukes til isfiske også (og lot mitt være hjemme): NOT ! Var tatt noen elegante drag på undersiden og totalt ubrukelig. Det var i tillegg lite snø til alternative aktiviteter så løsninga ble å kjøre noen mil til Beitostølen skistadion.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar og andre tips, noen som vet om en slik seriøs sportforretning der man kan få byttekroner på stedet? Skal kjøre nordover fra rogaland til nord-trøndelag i romjula så har muligheten til å stikke innom mange forretninger på veien.

En annen ting i samme slengen. Boret mitt er på 115 mm og jeg skal til pasvik på senvinteren. Der vil det unektelig bli fare for stor gjedde. Mitt spørsmål er: Er dette et dødfødt prosjekt og jeg bør kjøpe et større bor, eller tror dere at det vil gå greit så sant de aller største fiskene biter på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

115 er nok alt for lite til dette. Selv til stor abbor er det lite. Men borrer du 3 hull ved siden av hverandre, får du stort nok hull. Tar litt lenger tid men. Til gjedde fiske er det vel kanskje statisk meite du skal gjøre, og da er det ikke så mange hullene man trenger.

Man kan også kjøpe ei krone som er større tror jeg. Feks 135mm krone. Funker greit, men ikke helt optimalt. Er isen tykk er dette en dårlig løsning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til stor gjedde, på Østlandet iallefall, bruker vi 205mm. Denne er kanskje ikke like praktisk å dra med seg til Pasvik. Til ørret/røye bruker vi 135mm. Andre bruker 155mm. Jeg har sammenliknet 135 og 155mm litt, og funnet at det er samme bor, men borkrona er forskjellig. Altså burde man f.eks. kunne kjøpe et 135mm isbor og ei 155mm krone for å ha med i sekken. Har forøvrig investert i et forlengelsesledd for i tilfelle ekstra tjukk is. Har måtte bruke dette en gang, og siden det var langt fra allfarvei så var jeg glad for å ha det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2741 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.