Gå til innhold
  • Bli medlem

Turskøyting


johnpd

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg kjøpte turskøyter eller longturskridskor som svenskene kaller det, for et par tre år siden. Fordelen med disse er at du kan bruke dem på fjellstøvler og dermed blir du ikke sliten i anklene selv om du ikke har gått på skøyter på flere år. Dessuten slipper du å fryse på beina. Og de er raske å ta av og på når en skal gå mellom vannene.

Jeg ser av litteraturen på dette området at de fleste bruker staver, men personlig synes jeg det gir bedre fart å gå som på vanlige skøyter. Men dette er sikkert en smakssak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Er inne i min andre sesong med disse.

Skøytens lengde gjør at den er stødigere enn f.eks. hockeyskøyter på naturis (som kan være ruglete og ujevn) og man unngår lettere å tryne dersom man kommer over slike forhold.

Kombinert med Crispi Stetind støvler er dette en varm, stødig og en løsning man ikke blir fort sliten av grunnet bl.a. bindingen.

Jeg blir raskere sliten i ankler og beina ved bruk av vanlige skøyter samt at man slipper å sette seg ned for å skifte fottøy for å gå til et annet vann eller drasse med seg ekstra sko.

Vanvittig fin opplevelse å suse bortetter naturis, dette er en helt egen opplevelse.

Jeg bruker isstav for å sjekke isforhold på områder som kan være usikre, vanlige skistaver gir ikke nok tyngde når man skal sjekke isforhold. Et eksempel på isstaver er dette.

Etterhvert lærer man seg å høre på lyden fra isen hvordan isforholdene er når man kakker i den, eller man kan hakke hull for å måle tykkelse.

Disse kan selvsagt brukes som man bruker staver vanligvis når man går men har den nødvendige tyngden samt er spisse nok til å fungere som et sikringsmiddel.

Husk tørt tøy pakket vanntett i sekken samt nødvendig utstyr som ispigger samt redningsline.

Skiforeningen har en egen turskøytegruppe som bl.a. legger ut israpporter samt arrangerer kurs samt fellesturer.

Jeg har deltatt på kurs her i Oslo for 2-3 år siden, var en fin måte å møte likesinnede samt få høre om hvilke deler av markaområdene rundt Oslo som bød på tidlige og gode isforhold.

Link til turskøytegruppen og ytterlig info:

http://www.skiforeningen.no/aktiviteter/paa_skoeyter

Du kan evt. også sjekke nettsiden til norsk importør:

http://www.rollers.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 år senere...

 

Kunne tenkt meg og kjøpe noen turskøyter selv, og gå på mange vann igjennom nordmarka men tror jeg kjøper turskøyter til vanlig sko slik att jeg kan gå mellom vanna, ikke så veldig godt og tusle rundt på fjellskisko.

tenkte kanskje og følge i kajak "spor"http://www.skiforeningen.no/marka/nytt/?id=1938 ser ut fra info på http://www.iskart.no/ att det er flere vann som starter og bli bra nå :)

og er meldt kaldt hele uka så til helga burde jo ting være en del bedre og (så lenge det ikke kommer snø)

 

http://www.tv2.no/a/4163875

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I helga gikk jeg et par-tre mil på Langen, Bindingsvann og Sværsvann i Sørmarka. Helt enormt bra forhold. Disse fryser før de store vannene i Nordmarka. Mildværet dagene før nyttårsaften gjorde av det var litt åpent ved osene, men veldig god is. 20 cm stålis utpå. Kunne tålt en buss..

Det var imidlertid ei dame som gikk gjennom på Langen i romjula, i et smalt sund inntil et tilgrensende vann. Der var det strøm og usikker is. Det gikk bra. Hun hadde ispigger og tørre klær i pose, så de fortsatte bare turen :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.