Bjørn-Ivar

Aktiviteter med barn på tur

Anbefalte innlegg

Jeg har stadig med meg barn når jeg er på tur og synes en tråd med tips til forskjellige aktiviteter kunne være kjekt, og jeg gir det første bidraget.... :wink:

Farging av garn eller stoff med planter

Kok opp en kjele med vann og fjern fra bålet/primusen. Hell vannet i en bøtte eller noe det ikke skal lages mat i hvis du bruker alun. Han en liten spiseskje med alun (fås på apoteket) i kjelen og legg i naturmaterialet sammen med garnet eller stoffet og la det trekke i tre kvarter. Pass på at garnnøstet er "luftig" og ikke for stramt nøstet opp, så det blir en jevn farge over det hele. Du får best resultat av å bruke ull eller bomull da syntetisk stoff ikke trekker til seg like godt av fargen.

Det meste i naturen avgir mer eller mindre farge, og røsslyngen som finnes over det meste av landet kan brukes hele året. Er det snø, kan du fint grave røsslyngen frem og bruke den om vinteren også. Det er det grønne på røsslyngen som avgir farge og resultatet blir fin påskegul farge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jeg har stadig med meg barn når jeg er på tur og synes en tråd med tips til forskjellige aktiviteter kunne være kjekt, og jeg gir det første bidraget.... :-)

Farging av garn eller stoff med planter

Aktiviteten fungerer også når du har svigermor med på tur. :wink: Min svigermor er i hvert fall veldig opptatt av å farge ull med plantemateriale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive