Gå til innhold
Fjellfanta87

Trening

Det er 2882 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Har veldig lyst å begynne å sykle litt mer seriøst og lurte på om noen har gode trenings/utstyrstips til ei nokså uerfaren sykkel interessert ei :-)

Er mest interessert i terrengsykling, men også litt landevei.

Tar gjerne imot turforslag også :cry:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøp sykkelsko med en gang.

Når det gjelder sykkel så ikke vurder hybrid. Kjøp deg terrengsykkel.

Masse bra/helt greie merker å velge mellom. Kom med budsjett så er det lettere å komme med anbefaling ang. sykkel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

terrengsykkel.no er kanskje ett bedre egnet forum for slike spørsmål, mye gode tips både over stier og trening. Fikk selv en del gode tips der da jeg startet opp med terrengsykling for noen år tilbake.

Bruk gjerne litt penger på en skikkelig terrengsykkel (2000- 3000 kroner for en sykkel gir dessverre mer problemer enn du tjener på billigere pris. Jeg kjøpte selv en nakamura sykkel for nær 10 år siden til 7000 kroner og den har holdt gjennom mye rart) og så er det bare å tråkke i vei. En sykkelbukse/ shorts med "bleie" i rumpa kan være kjekt om du tenker å sykle flere dager i uken.

Om du tenker å bli aktiv og fortsette med sykling som treningsform og naturlek over tid blir utfodringen nå i starten å holde deg selv igjen. Første uken føles kanskje alt fint (utenom om kanskje rumpa som ikke er vant med å sitte på ett sykkelsete), neste uke også men så kan du plutselig begynne å kjenne at du har tatt i litt mer enn kroppen var klar for. I starten bør du kanskje holde deg fra å sykle hver dag (selv om det gjerne frister da sykling er GØY) og mange mil. Som med all annen fysisk belastning bør man bygge seg opp over tid. HVor mye man tåler avhenger naturlig nok også av hvor trent man er i utgangspunktet. Da jeg selv begynte med terrengsyklingen igjen for en 6 års tid siden gikk jeg på "dette er gøy" smellen og etter 2 uker begynte jeg å kjenne det godt i knær og muskelfester at sykling hver dag ikke helt var veien gå. Jeg roet ned og syklet deretter gradvis oppover igjen. Begynte vel med en times tid 3-4 ganger i uken og bygget på dette. Da var jeg i utgangspunktet relativt sterk og vant med å bruke beina etter fotturer og ridning, men var ikke spesielt utholdene. I starten brukte jeg mer tid på stilek en ren kondisjon, litt fordi det var morsommere og litt fordi at da tålte jeg mer uten å presse kroppen så mye (naturlig intervaller).

Lykke til og velkommen inn i den herlige sykkelverden :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2882 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.