Gå til innhold
Geb

Fersk Omnifuel-eier trenger kjelesett. Lurer også på hvilket drivstoff?

Anbefalte innlegg

Regner med den til 129 er det samme adapteret som jeg lenket til.

Det er "Koppen"/adapteret på denne Skjult lenke - logg inn for å se den _OS_ snakker om. Når jeg skulle teste ut dette så fant jeg ikke noen som hadde denne løst. Var noen som mente de kunne få tak i den, så ville satset på det om du ikke har det travelt. Ellers fungere den til 129kr også men tror du får bedre effekt i vind med den andre. Konklusjonen min med 129kr adapteret var at med stormkjøkkenløsningen ble det litt mere styr og litt tyngre uten noe særlig effektøkning. Men samtidig er det en fine måte å få pakket sammen sakene på. Veit dog ikke om du vil få brenneren ned i kaffekjelen. Det kan du jo prøve selv først. Ta multiverktøyet som følger med å skru ut skruen i bunnen for å ta av "koppen" med beina. Så kan du se om du får den nedi kjelen din. Om du har litt plass til overs så er det kanskje mulig å få den nedi med adapteret også.

Jeg endte opp med en helt annen primus som favoritt primus men det er en annen sak :D Omnifuelen er god den også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det finnes et enda bedre adapter beregnet på Nova som tilpasses Omnifuel ved å borre et litt større hull. Jeg bruker det og det fungerer meget bra. Se bilder i denne tråden: Skjult lenke - logg inn for å se den

Det adapteret ser bedre ut da det er tett og vil skjerme mye bedre for vind. Men det er vanskeligere å få tak i da dette normalt bare selges som en del av Nova brenneren ferdig tilpasset til trangia. Men bør være mulig å få tak i som en reservedel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sett omnifuelen i Stormkjøkkenet ditt da :) Jeg har det lille stormkjøkkenet og uten kaffekjel går brenneren greit nedi der. Flasken med pumpe oppbevarer du annet sted. her er adapteret Skjult lenke - logg inn for å se den Bor større hull og skru av beina på brenneren. Skru så brenneren på adapteret og klikk på plass. Slangen kan du legge under eller så må du finne på noe lurt.

Forøvrig klarte ikke jeg å se noe effektøkning kontra medfølgende vindskjerm i svak vind.

Drivstoff

Renset bensin 4.takt Felleskjøpet eller Statoil. (vistnok samme produkt)

Tennveske skal være veldig bra (ikke så brannfarlig som bensin heller)

Jeg har brukt parafin rett fra pumpe og ikke merket noe galt i det og ikke noe problem med forvarming i pluss grader i allefall (forvarmer med parafin) Lukter og soter litt mer enn bensin men ikke noe stort problem syns jeg.

Les forøvrig på forumet. Dette er tatt opp mange ganger og du vil finne masse god informasjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.