Gå til innhold
Bogge

Kanotur på Myklandsvatna 10-12 September 2010

Anbefalte innlegg

Etter å ha gått til innkjøp av ny Ally kano var jeg rimelig tent på å få testet den så fort som mulig. Litt research på nettet ga meg det soleklare valg for en helgetur i September. Myklandsvatna virket veldig innbydende med sine vann tett forbundet med kanaler, dette bare måtte jeg prøve. Og siden jeg denne gang ikke skulle bære noe som helst bestemte jeg meg for å gjøre stikk motsatt av det alle andre gjør, nemlig ta meg meg mest mulig luksus :) . Her skulle gramjegerne gjøres til skamme, jeg ville fylle kanoen med tungt utstyr og storkose meg med masse luksus!! Det ble stor lavvo, den stor duken, den store øksa, buesag, reinskinn, boksemat osv.. bare pøste på med alt!

Det ble en helt fantastisk flott høsttur, jeg lar bilder og bildekommentarer tale for seg selv..

post-6755-13347472419_thumb.jpg

post-6755-133474724202_thumb.jpg

post-6755-133474724213_thumb.jpg

post-6755-133474724222_thumb.jpg

post-6755-13347472423_thumb.jpg

post-6755-133474724238_thumb.jpg

post-6755-133474724247_thumb.jpg

post-6755-133474724262_thumb.jpg

post-6755-133474724272_thumb.jpg

post-6755-133474724281_thumb.jpg

post-6755-13347472429_thumb.jpg

post-6755-133474724304_thumb.jpg

post-6755-133474724312_thumb.jpg

post-6755-133474724322_thumb.jpg

post-6755-133474724654_thumb.jpg

post-6755-133474724664_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flotte bilder! Det finnes ingen bedre leirer enn de man får på skauen når årstida begynner å mørkne og man må sette sin lit til bålet om man vil ha lys. Masse mat, lesestoff og mørke, mystiske omgivelser er topp! Litt ålreit å sende sms til kompiser sånn innimellom fra leirplassen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat en kanotur etter vår smak, uten bæring, comfort og god mat 8)

Kjempekoselig at du delte turopplevelsen og bildene med oss!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei lenge siden jeg har vert her på forumet og det første jeg leser er din kanotur helt herlig, bra fortalt bra bilder en glede å lese .

Atle :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger, det setter jeg pris på :)

Selv synes jeg det er veldig gøy og ikke minst inspirerende å lese andres turrapporter, og derfor er det også gøy å dele egne opplevelser og få positiv feedback på det :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Barsknorway

Ser ut som en kanon bra tur! Hvor på kartet blir dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 17.3.2017 den 20.06, novahollandia skrev:

vakre bilder, tror du de er allerede mygg der in den første uken i Juni?

 

Ja... Og knott... Det er også en klegg plass. 

Men det er allikavel verdt turen :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Akkim
   Hei, jeg vurderer å starte Norge på langs med en 10 dagers tur fra Lindesnes ca 15. november.
   Har sjekket en del.  Det ser ikke ut som det er mange merkete stier eller overnattingsmuligheter de først 5-10 milene oppover. 
   Jeg har sjekket ut.no.  Det er lite å finne der. 
   Er det noen som vet om noen stier/hytter/pensjonater/låver eller liknende nordover fra Spangereid?
  • Av Jøgga
   Hei.
   Deler en padletur fra Suldal (Blåsjø) til Grydalen (Ådneram) for de som er interessert. I blått ser dere hva vi har padlet og i rødt hva vi har bæret (grovt sett). Vi brukte tre dager på dette, fire dager hadde vært mere fornuftig. Vil anbefale å ta med kanotralle til denne turen.
   Dag 1
   Vi tok hurtigbåt fra Stavanger, taxi fra Sand og ble satt av ved bommen på Beinelei ved Blåsjø. Rett etter bommen så er det en liten dal som leder ned til Blåsjø som vi fulgte, alternativet var å gå med tralle langs veien (som også er en god mulighet). Vi padlet Blåsjø og det sier seg selv at det skal man ikke gjøre med en kano/kajakk hvis det er mye bølger, men vi hadde nærmest vindstille så det gikk veldig greit. Ved demningen så var det å ta kano på tralle ned veien og ett stykke bort i terreget, ellers bæring bort til Djupatjørn. Muligens den mest slitsome bæringen på turen, - men det gikk greit. Så padling over Djupetjørn og ned en skrent til ett utrolig flott (ikke navngitt) vatn. Her kan man ta over en høyde til Storsteinen, men vi padlet rundt og sparte en høydekvote med bæring på dette.
   Dag 2
   Samme rute ut av Storsteinen som inn, -så en del bæring ned mot Ytre Storevatnet (Svartevass), men stoppet og fisket en del her så det føltes ikke så ille. Bra berg å gå på nedover på. Padlet Ytre Storevatnet og kom til neddemmet del (rød strek) på den smaleste delen ned mot Store Auravatnet. Måtte bære her, - men gresset hadde faktisk grodd så det var greit feste, det gikk fint dette. Så var det en laaang og slitsom padleøkt ut Svartevatn, vi droppet å gå inn til Litle Aurådal, -men angrer i dag på at vi ikke gjorde det. Padlet da til rampen ved Svartevassdammen og videre med kanotralle ned til Grauthellervatnet og inn på hytta der. Skulle ha tatt en ekstra overnatting på denne etappen, men overmotet var uhåndterbart. Brukte vel ca 5 timer på å padle over Svartevatn (motvind).

   Dag 3
   Padle ut Grauthellervatnet og mye forsiktig padling (grunt vann) ned til Dukefossen, så kanotralle langs anleggsveien ned til Litle Holmavatn. Mellom vannene videre nedover er det temmelig markerte områder hvor man bør bære, og litt usikker på om jeg har fått markert alle. Vi prøvde oss på ei elv hvor dårlig risikoanalyse medførte at vi nesten måtte bade, -så litt bæring er vel verd å gjøre nedover her. Dyngjanfossen må man åpenbart ikke padle inn i....., den passeres på sørsiden. Siraåna nedover var fantastisk padling i elv hvor man bare siger avgårde og trenger nesten ikke å padle. Kom ned Lyseveien og fikk transport med Haugen B&B til Lysebotn og fest på turistferga på vei ut.

   Vil si at denne turen er strevsom dersom man har med seg noen som sliter med bæreettappene. Mener at denne turen også kan gjennomføres med havkajakk eller lignende, det er først og fremst vinden på Blåsjø og Svartevass som er begrensende faktor.
    
   Youtube video: Vås på vidda (mere prating enn padling....)
    
   God tur,
   Jørgen
  • Av Henriette Midtun Kaarevik
   Vi har funnet oss en kano (den til venstre på bildet) - noen som kan se hvilken dette er, eller hvilken type vi kan sammenligne den med? Den er ca 5 meter, i glassfiber og har dobbel bunn/hulrom for oppdrift. Vi finner ikke noe merking på den, men den ser heller ikke helt "hjemmelaget" ut. 
   Vi må fikse og oppgradere den litt. Noen som har forslag til kanting? Vi har lurt litt på eikelister, men kanskje det finnes noe bedre?
    
    

  • Av Glenn_G
   Vi er på jakt etter en brukt allykano og det er endel av dem på finn.no hele tiden. Men noen av dem er veldig gamle og jeg vet jo at alle gummimateriale blir svekket over tid så et jo litt skeptisk. Det selges jo løs duk til kanoen om det trengs men den koster jo 4000kr da. Så lurer på hva en ally 16,5 dr som er feks ti år er verdt? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.