Gå til innhold
Fader Miljø

Patron-forsøpling

Det er 2835 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei kjære lesere.

I sommer var jeg og min familie på en flott ekspedisjon tur/retur ei flott hytte(vil ikke nevne navn) vest i Rondane. Kan absolutt ikke klage på turen med tanke på det flotte været og de flotte forholdene. -Rondane er jo bare så utrolig flott om sommeren! Men, jeg kunne ikke unngå å se alle patronene som ligger strødd rundt omkring. Dette er rene vannvid, og noe må gjøres! Jeg tok selv frem min fairtrade-pose i rød, og plukket patronene ned i denne. Stakkars fuglene som kanskje tror patronene er mat og spiser dem for så å eksplodere!

Hva kan gjøres???

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skummelt med slike eksplosive ting liggende ja.

Husker et år ved hytta på sørlandet da en av de fastboende skulle rydde i et gammelt naust.

Da mistet han en kasse dynamitt i sjøen. Det var mye sprengt torsk den sommeren vistnok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehehe, morsom tråd dette. Kjære trådstarter: "Patronene" du finner er ingenting annet enn tomhylser. Og uansett vil ikke fuglene spise dem. De spiser ting på størrelse med bær, og jeg tror nok den fuglen som eventuelt prøver å trykke nedpå en tomhylse, er relativt hjerneskadd. Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler. Til sist, selv om det skulle være en skarp patron, så vil den ikke eksplodere. Men vi jegere skal selvsagt plukke med oss tomhylsene våre når vi jakter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg håper det ble skrevet for at vi skulle le, men er ikke sikker.

Kan virke som det er noen som kommer fra storbyen, ble nevnt noe med en rød pose og slikt, kanskje de ikke hvet hva fugler kan spise.

Men kan love at de ikke spiser patroner.

kan ikke tenke meg at det kan være slike store mengde patroner, har aldri hatt problem i rondane med patroner, men er enig at om det blir skutt veldig mye på et område kan jegeren eller noen andre som har skutt våpenet plukke opp.

men kan ikke tenke meg at det er skarpskudd.

Fader Miljø du kan sikkert bruke de patonene du plukket til noe fint, hva med å lage kunst av det, er veldig moderne med slikt om dagen.

gjennbruk er viktig hva med å smelte dem å lage spiker av dem :lol:

håper dete var et humor innslag Fader Miljø :!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler.

Og jammen satt det ikke en stor fugl på taket av Jeepen og forsøkte å sluke den i ett jafs når jeg kom tilbake til bilen fra reinsjakt i kveld :!: Godt jeg hadde med børsa, ellers måtte jeg nok spasert hjem..

Fra spøk til alvor, rusler nå litt rundt i Rondane vest både på tur, reinsjakt og fuglejakt og har ikke plukket med meg flere TOMhylser enn at de får plass i jakkelomma. :lol:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2835 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.