Gå til innhold
Fader Miljø

Patron-forsøpling

Anbefalte innlegg

Hei kjære lesere.

I sommer var jeg og min familie på en flott ekspedisjon tur/retur ei flott hytte(vil ikke nevne navn) vest i Rondane. Kan absolutt ikke klage på turen med tanke på det flotte været og de flotte forholdene. -Rondane er jo bare så utrolig flott om sommeren! Men, jeg kunne ikke unngå å se alle patronene som ligger strødd rundt omkring. Dette er rene vannvid, og noe må gjøres! Jeg tok selv frem min fairtrade-pose i rød, og plukket patronene ned i denne. Stakkars fuglene som kanskje tror patronene er mat og spiser dem for så å eksplodere!

Hva kan gjøres???

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skummelt med slike eksplosive ting liggende ja.

Husker et år ved hytta på sørlandet da en av de fastboende skulle rydde i et gammelt naust.

Da mistet han en kasse dynamitt i sjøen. Det var mye sprengt torsk den sommeren vistnok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehehe, morsom tråd dette. Kjære trådstarter: "Patronene" du finner er ingenting annet enn tomhylser. Og uansett vil ikke fuglene spise dem. De spiser ting på størrelse med bær, og jeg tror nok den fuglen som eventuelt prøver å trykke nedpå en tomhylse, er relativt hjerneskadd. Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler. Til sist, selv om det skulle være en skarp patron, så vil den ikke eksplodere. Men vi jegere skal selvsagt plukke med oss tomhylsene våre når vi jakter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg håper det ble skrevet for at vi skulle le, men er ikke sikker.

Kan virke som det er noen som kommer fra storbyen, ble nevnt noe med en rød pose og slikt, kanskje de ikke hvet hva fugler kan spise.

Men kan love at de ikke spiser patroner.

kan ikke tenke meg at det kan være slike store mengde patroner, har aldri hatt problem i rondane med patroner, men er enig at om det blir skutt veldig mye på et område kan jegeren eller noen andre som har skutt våpenet plukke opp.

men kan ikke tenke meg at det er skarpskudd.

Fader Miljø du kan sikkert bruke de patonene du plukket til noe fint, hva med å lage kunst av det, er veldig moderne med slikt om dagen.

gjennbruk er viktig hva med å smelte dem å lage spiker av dem :lol:

håper dete var et humor innslag Fader Miljø :!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler.

Og jammen satt det ikke en stor fugl på taket av Jeepen og forsøkte å sluke den i ett jafs når jeg kom tilbake til bilen fra reinsjakt i kveld :!: Godt jeg hadde med børsa, ellers måtte jeg nok spasert hjem..

Fra spøk til alvor, rusler nå litt rundt i Rondane vest både på tur, reinsjakt og fuglejakt og har ikke plukket med meg flere TOMhylser enn at de får plass i jakkelomma. :lol:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.