Gå til innhold
Fader Miljø

Patron-forsøpling

Det er 2742 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei kjære lesere.

I sommer var jeg og min familie på en flott ekspedisjon tur/retur ei flott hytte(vil ikke nevne navn) vest i Rondane. Kan absolutt ikke klage på turen med tanke på det flotte været og de flotte forholdene. -Rondane er jo bare så utrolig flott om sommeren! Men, jeg kunne ikke unngå å se alle patronene som ligger strødd rundt omkring. Dette er rene vannvid, og noe må gjøres! Jeg tok selv frem min fairtrade-pose i rød, og plukket patronene ned i denne. Stakkars fuglene som kanskje tror patronene er mat og spiser dem for så å eksplodere!

Hva kan gjøres???

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skummelt med slike eksplosive ting liggende ja.

Husker et år ved hytta på sørlandet da en av de fastboende skulle rydde i et gammelt naust.

Da mistet han en kasse dynamitt i sjøen. Det var mye sprengt torsk den sommeren vistnok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehehe, morsom tråd dette. Kjære trådstarter: "Patronene" du finner er ingenting annet enn tomhylser. Og uansett vil ikke fuglene spise dem. De spiser ting på størrelse med bær, og jeg tror nok den fuglen som eventuelt prøver å trykke nedpå en tomhylse, er relativt hjerneskadd. Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler. Til sist, selv om det skulle være en skarp patron, så vil den ikke eksplodere. Men vi jegere skal selvsagt plukke med oss tomhylsene våre når vi jakter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg håper det ble skrevet for at vi skulle le, men er ikke sikker.

Kan virke som det er noen som kommer fra storbyen, ble nevnt noe med en rød pose og slikt, kanskje de ikke hvet hva fugler kan spise.

Men kan love at de ikke spiser patroner.

kan ikke tenke meg at det kan være slike store mengde patroner, har aldri hatt problem i rondane med patroner, men er enig at om det blir skutt veldig mye på et område kan jegeren eller noen andre som har skutt våpenet plukke opp.

men kan ikke tenke meg at det er skarpskudd.

Fader Miljø du kan sikkert bruke de patonene du plukket til noe fint, hva med å lage kunst av det, er veldig moderne med slikt om dagen.

gjennbruk er viktig hva med å smelte dem å lage spiker av dem :lol:

håper dete var et humor innslag Fader Miljø :!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er like sannsynlig som at fugler prøver å spise gråstein eller parkerte biler.

Og jammen satt det ikke en stor fugl på taket av Jeepen og forsøkte å sluke den i ett jafs når jeg kom tilbake til bilen fra reinsjakt i kveld :!: Godt jeg hadde med børsa, ellers måtte jeg nok spasert hjem..

Fra spøk til alvor, rusler nå litt rundt i Rondane vest både på tur, reinsjakt og fuglejakt og har ikke plukket med meg flere TOMhylser enn at de får plass i jakkelomma. :lol:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2742 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

  • Av AmundJS
   Hei 
   Jeg går på folkehøgskole oppe i Alta og skal gå noen lange turer på ski i vinter hvor det fort blir -20 til - 30 og tenker å skaffe meg noen varme klær. Jeg skal for det meste gå på jakt og dra pulk. Blir med fjellski, så jeg tenker å skaffe en heldress for å holde varmen. Noen som har erfaring med heldress på lange turer i kaldt vær? Eller anbefalinger av dress/klær? Har sett på skuterdresser men finner ikke noe om vekt. Noen som har prøvd å bruke skuterdress på skitur og kan si noe om det? 
  • Av thorn999
   Noen som har forslag til bra norske youtubkanaler som lager videoer av turer, fiske, jakt eller annet innen friluftsliv? 
  • Av HardangerHunter
   Jeg er ganske ny til alt dette med jakt, men interessen har alltid vært der. jeg sparer penger til å ta småvilt prøven. selv om jeg alltid har hatt interesse for jakt og generelt friluftsliv har jeg og stor kjærlighet til dyr. jeg er imot krypskyting, alt ifra elefanter i Afrika til dyr her i Norge. jeg er også lite fan av jakt på truede arter selv om det skulle være lovlig. jeg syntes det blir feil. Mine  ikke jeger og jeger venner ser ut til å forstå dette utmerket, men på Internett er det veldig mange som antar at jegere er kaldblodige svin fordi de dreper dyr. høres det naturlig ut at jeg som er interessert  i dyr og naturen kan gå ut og jakte ?
   ønsker saklige og høflige svar
    
  • Av StineHV
   Hei og hopp,
   Jeg lurer på om noen her kan være greie å drodle litt med meg rundt hvorfor revejakta har blitt så redusert de siste tiårene ?
   Personlig mener jeg at det kan ha en sammenheng med for lite fokus fra foreningen, lokal- og fylkeslag, samtidig som nye jegere i dag har mindre interesse fordi jakt er såpass kostbart at man i hovedsak tenker på jakt av spiselige arter som atraktivt. "Få noe igjen for pengene..." på en måte. Lokallag tilbyr jo revejakt og opplæringsjakt på rev, men jeg synes dette er ganske dyrt, i forhold til hva det bør være - for å opp interessen og holde bestanden nede.
   Skrevet litt om dette på bloggen i dag også. Setter stor pris på tilbakemeldinger da jeg gjerne vil dypdykke mer i denne verden fremover.
   Vil du lese innlegget kan du gjøre det her: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hva skal til for å øke interessen for revejakt?
   /Stine
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×