Gå til innhold
ruggen

rådyr i buskerud

Det er 2876 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Jeg har vært så heldig å få jaktterreng i buskerud, nærmere bestemt i Sigdal kommune. Jeg skal jakte rådyr og det hele starter med bukkejakt til uka.

Jeg har ikke jaktet i området tidligere og lurer i den forbindelse på om noen her vet hvordan det er med rådyr i området? Tidligere år, men spesielt i år da det jo er slik at bestanden ofte varierer ganske mye alt ettersom hvordan vinteren har vært, gaupe etc....

På forhånd takk!

Nå er det ikke lenge igjen:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rådyrbestanden varierer mye bare på 200 meter, det er umulig å si noe generelt. Regner med at du har bikkje å sende gjennom terrenget når den ordinære jakta starter, da ser du jo kjapt om det finnes dyr i terrenget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

nei jeg har nok ingen bikje å slippe...

har holdt meg til småvilt og da primært harejakt opp gjennom årene, men slik situasjonen min er nå har jeg ikke anledning til å ha hund. Derfor blir dette min første sesong hvor jeg kommer til å bruke ganske mye tid på rådyrjakt da det tross alt er bedre å jakte rådyr uten hund enn hare:)

Blir en ny og spennende opplevelse dette!

Kommer til å være ca 10 dager på jaktkoia fra helgen av. nice!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bukkejakta er jo grei, da er det bare å ta med en lokk og sette seg i kamo med rifla et sted og vente. Men den vanlige jakta ... da får du en utfordring uten bikkje. Snike på rådyr er grisevanskelig. Se om du kan få lånt deg en dachs.

Vi jakter rådyr i Buskerud, skyter en 10-15 hvert år. Setter ut poster og slipper bikkja igjennom, så finner den som regel dyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

skjønner....

men jeg har vært på et par jaktturer etter rådyr for endel år siden uten hund, og da klarte vi å felle.....fordelen da var at vi kjente terrenget godt. Det var selvfølgelig også sporsnø.

Jeg håper å bli ganske bra kjent i terrenget i løpet av høsten og at jeg da kan ha en liten sjanse når sporsnøen kommer!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

så sant så sant!

Jeg har aldri hatt noe mål om å felle mest mulig vilt. Det er totaloplevelsen som teller, og dersom man har en utfordrende form for jakt så er det som du sier desto mer tilfredsstillende!!:!:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

siden du først nevner rådyrkjøtt.... etter at vi felte rådyr sist da vi gikk på sporsnø sendte jeg det ene låret til en lokal kar ( dette var på sørlandet) for røyking. Dette ble et MEGET dårlig resultat.

Kjenner du steder her østpå som du anbefaler til et slikt formål?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hm, nei, jeg kommer ikke på noen. Men en røykovn kan du jo lage selv? Husker vi gjorde det på følgende måte med fisk for noen år siden:

1. Skaff deg ei gammel tretønne.

2. Fest tynt tau på kryss og tvers i bunnen av tønna (skal brukes til feste for kroker).

3. Grav et høl i bakken, fyll det med einer og tenn på.

4. Snu tønna opp-ned, heng kroker med kjøtt i tauene du har montert.

5. Sett tønna (fortsatt opp-ned) over hølet i bakken.

Om dette faktisk fungerer med rådyrkjøtt, vet jeg ikke, men det fungerte i alle fall veldig bra med fisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hmmm dette var da et godt tips uavhengig om det fungerer på rådyr eller ikke. Dette er noe jeg vil forsøke med fisk om ikke annet!

Hva slags fisk gjorde dere dette med og hvor lenge lot dere de henge for røyking?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var torsk vi gjorde det med, men jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skal fungere med ferskvannsfisk også. Jeg husker ikke hvor lenge (var bare en unge da), men det var nok en god del timer. Wikipedia har faktisk en artikkel om det: Skjult lenke - logg inn for å se den

Ser ut som det er et must at fisken saltes først, og tørkes litt etterpå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Villmarksliv hadde en artikkel på røyking i foregående nummer (ikke det som er ute nå).

Metoden som beskrives over vil varmrøyke låret/fisken, dette er vel og bra, men kanskje ikke det du er ute etter?

For kaldrøyking må du lede røyken gjennom 4-5 meter rør i svak helling for å avkjøle røyken tilstrekkelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Både kaldrøyking og varmrøyking er mye brukt på ferskvannsfisk.

WikipediaNO:

Kaldrøyking er opp gjennom tidene den mest brukte måten å røyke ferskvannsfisk på, dette pga. den gode konserverende effekten. Under røyking dannes en beskyttende og bakteriedrepende hinne på matvaren. Sammen med salt og sukker gjør dette at holdbarheten blir flere uker i lav temperatur. Det dannes også rikelig med antioksidanter i røkt fisk.

Men ja, jeg har ikke hørt om noen som varmrøyker kjøtt, men kaldrøyking kombinert med litt sukkersalting en dag eller to i forveien er suverent, både på kjøtt og fisk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2876 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av GrundeL
      Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
    • Av Vebjørn Holmslet Astad
      Navn: Litt frå jaktåret 2017
      Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
      Dato lagt til: 2018-03-27
      Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

      Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


      Skjult lenke - logg inn for å se den
    • Av Vebjørn Holmslet Astad
      Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
    • Av Kikut
      Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
      Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
      Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
      Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
      - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
      - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
      - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
       
      Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
    • Av Jonas H
      Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
       
       

      Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

      Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

      Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
       

      Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
       

      Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
       
      så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
       
      Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

      God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

      Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
       
       
      Takk for oss Senja
        
       













  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.