Gå til innhold
  • Bli medlem

Tur over Skjerdingfjellet og Snøfjellet


Gjeldnes

Anbefalte innlegg

Plana var å gå Skjerdinfjellseggen fredag 30.07 om været tillot det, og kanskje ville Snøfjellet få seg et besøk også?

Turen starta torsdagskvelden, vi var 5 mann i følget. Vi parkerte ved Innerdalsmerket på veien opp til Kårvatn, og trasket i vei etter turistlinja i retning Bjøråskaret og Innerdalen. Når vi kom opp Midtryggen og kunne se Bjøråskaret var kveldens økt over, teltene ble satt opp og middag inntatt. Vi fikk fort besøk av utallige flygende beist mens vi satt der og spiste maten vår, trivelig med selskap! Været var overskyet og litt yr, fredagens værmelding viste også overskyet så det var en bekymret gjeng som krøp nedi posene og tok kvelden.

Neste morgen var spenningen stor når "døra" ble åpnet, skodde og 30 meter sikt var fasiten... Etter litt bannskap og fordømming av værguder kunne vi konstatere at sola kunne skimtes gjennom skodda og at det dermed var håp. Frokost ble spist og vi la i vei, knappe 100 høydemeter over campen var det bare å slippe jubelen løs, strålende vær! Etappen fra telta på ca 800moh og til den nordligste toppen (1465moh) på Skjerdingfjellet er bratt ur, type løs, så det var bare å trø varsomt. 3 til som hadde meldt sin ankomst kunne etterhvert skimtes nedi bakken, og etterhvert var alle 8 samlet på første toppen. Eggen er forholdsvis luftig på visse partier, og på slutten er det et par punkt med klyving der noen fikk et møte med seg sjøl :) Skodda viste seg å være av den stabile sorten og lå mellom 1000 og 1200moh hele dagen, vanskelig å være mer heldig! Eggen består av 22 små "topper" som må forseres og turen tok vel et par timer. Etter litt mer bannskap og litt angst, stod alle velberget på høyeste punktet (1520?moh). Sola stekte og utsikten utover skoddehavet var fabelaktig! Fra toppen og ned til Bjøråskaret (1178moh) er det igjen bratt ur, men av det større og mer stabile slaget. Her ble det skriving i boka og spising av godsaker før neste plan ble lagt. 3 av oss var gira på å ta turen opp normalveien på Snøfjellet (1579 moh) og deretter gå eggen ned igjen når vi først var så "nærme". Resten var forsynt og fulgte turistlinja tilbake til Todalen og skodda. Da var det pån igjen med bratt ur og påfølgende lett klyving til topps. Det var lite tvil om at regn var på tur, så bilder ble tatt og vi trasket i vei retning eggen som går ned til "fortoppen" på 1330 moh. Det ble sleipt og jævlig ned den bratte eggen, et par plasser var vi i full strekk for å komme oss ned til neste avsats, dette er finværsrute uten tvil! Etter å ha kastet i oss siste rest av sjokoladen var det bare å traske ned i skodda og prøve å finne stien tilbake til Innerdalsmerket. Alle var enige om at det hadde vært en topp(!) tur selv om det ble en fuktig avslutning.

post-2658-133474710606_thumb.jpg

post-2658-13347471067_thumb.jpg

post-2658-13347471073_thumb.jpg

post-2658-133474710789_thumb.jpg

post-2658-133474710854_thumb.jpg

post-2658-133474710913_thumb.jpg

post-2658-133474710973_thumb.jpg

post-2658-133474711037_thumb.jpg

post-2658-133474711342_thumb.jpg

post-2658-133474711407_thumb.jpg

post-2658-133474711479_thumb.jpg

post-2658-133474711544_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Vanskelig å vite om det er synd å miste landskapsutsikt, eller om det er mye artigere når fjella stikker opp av tåkehavet! Tror jeg holder en knapp på det siste. Såg meget fint ut bortsett fra returen:)

Er noe spesielt når tåka ligger slik ja. Morsomt å komme hjem solbrent når de i lavlandet klager over regn og null sol. Virket forresten litt interessant den Sydveggen på Snøfjellet, er vel ei rute som går der fra før, men så ut til å være mange linjer til topps. Men det er nok litt drøy anmarsj for lite klatring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter litt mer bannskap og litt angst, stod alle velberget på høyeste punktet (1520?moh).

Flott "egg-tur" Skjerdingfjellet ja, gikk den for noen år siden, glad for at vi gikk samme veien som dere. Tror kanskje det hadde blitt tøft nok for meg å gå ned i steden for opp den siste biten:)

Har du gått opp eggen til Neådalssnota fra vest? Hvordan var det i forhold? Har vært der før, men da gikk vi opp Snotbotnen og opp på toppen fra sør, har lyst til å prøve fra vest.

haldis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bortsett fra at lufta var friskere? :wink:

Var der igjen for et par uker siden, da var det skikkelig tett skodde, så ingenting men det var fint og tørt så null problemer å gå over. Men det er helt klart en tur som gjør seg når det er finvær, som med de fleste andre turer..

Legger ved et bilde tatt fra andre sida, nærmere bestemt fra Stor-Grinaren.

post-2658-13347471961_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bortsett fra at lufta var friskere? :wink:

Var der igjen for et par uker siden, da var det skikkelig tett skodde, så ingenting men det var fint og tørt så null problemer å gå over. Men det er helt klart en tur som gjør seg når det er finvær, som med de fleste andre turer..

Legger ved et bilde tatt fra andre sida, nærmere bestemt fra Stor-Grinaren.

Blir det sydveggen på Snøfjell rett på her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nuvel, har ikke sett snøfjell fra denne vinkelen så jeg ble lettere forvirret. Har aldri hørt om noen som har klatra opp Nordsida, eller Nordøstsida. Er vel ca samme forhold som på Skarfjells Nordvegg :wink: Det må vi gjøre noe med en gang! Har skaffa meg div bladbolter og noe småtterier så vi kan gå teknisk om det er for jævlig. Driver og dæljer boltene inn i div sprekker her og der på sunnmøre nå for tiden, lytter til lyd og tester... sære interesser for å si det mildt, men artig læll:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.