Gå til innhold
  • Bli medlem

Kvenna vassdraget - det ultimate


Anbefalte innlegg

Hei alle fjellpadlere!

Vi er to kompiser som har padlet Kvenna og laget film om det. Dette er trolig det mest avsideslignende vassdrag i Norge. Helt unikt i forhold til at det er uberørt, uregulert og veldig lite tilgjengelig. Det strekker seg fra vest til øst i Hardangervidda nationalpark. Selve padle- etappen er ca 70 km, med alternativ bæring inn og ut. Vi startet på Litlos ved 1172 moh og endte opp på Mogen ved 919 moh. I og med høyden er det august som er den gunstigste måneden. Isen går ofte ikke før i midten av juli ! Gjennom vassdraget møter du fantastisk natur med vekslende terreng og padleforhold. Vanskelighetsgraden velger du selv i forholdet bæring:padling, Kvenna byr på alle muligheter.

På vår tur hadde vi middels vannføring. Vi hadde stort sett pent vær, vekslende mellom sol og lette skyer. En dag med vekslende sterk vind og byger.

Etter mistrøstig fiske de to første dagene, testet vi vobbler. Det viste seg å være det som gjaldt! Etter denne oppdagelsen fikk vi mer enn vi greide å fordøye!

Under turen får vi mange umistelige opplevelser, med fiske, nærkontakt med reinsdyr, natur og ikke minst padling.

Filmen får du på www.magasinet.no, se trailer på: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=915&prodid=4634

Hilsen Espen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Utilgjengelig? Tydligvis ikke utilgjengelig med sjøfly... Uberørt? Ja, enn så lenge. Helt til hele padlenorge får for seg at de skal ta fly til Litlos og padle til Mogen. Hvis ikke vi friluftsfolk har tid eller ork til å ta beina fatt når vi skal til fjells, så får vi heller holde oss hjemme!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi kunne selvsagt gått inn også, hvilket vi gjorde de stedene vi ikke kunne padle underveis og den siste mila til Mogen. Nå hadde det seg slik at vi fikk sitte på med ett fly som skulle inn uansett og allerede hadde et legitimt oppdrag med landingstillatelse. I så måte utgjorde vi ikke noen ekstra belastning for miljøet. Vi er opptatt av ikke å overbelaste miljøet, men BRUKE det med forsiktighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ikke problemet.

Det er mange som går/bærer inn til Holmavatn. Det er jo bare å gå det.

Flytrafikken er såpass regulert at "hele padlenorge" nok bare kan drømme om å få fly inn. Gutta har nok ordnet seg slik at de fikk med seg utstyr nok til å lage en flott film! Er ikke sikkert det hadde gått ellers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Aquavita.

Vi brukte et helt enkelt HD kamera, så all råfilm er i HD kvalitet. DVD en er imidlertid kopiert i vanlig videokvalitet. Til undervanns scenene brukte vi et egenprodusert undervannshus. Etter den litt spektakulære velten, som kom litt vel uventet, hadde vi det ene kameraet tapet fast i baugen på kanoen, uten undervannshuset! Kameraet gikk fløyten, men minnebrikken var like fin. Som du så rett før velten, så hadde vi ikke surret noe av bagasjen, så vi brukte en halv dad på å lete opp alle tingene våre, som var spredd nedover i Kvennavassdraget. Takk for interessen :) Kvenna er fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.