Gå til innhold
  • Bli medlem

Kano


magaplask

Anbefalte innlegg

Er på leting etter en kano. er det noen som har erfaringer med kano? priser, forskjellige merker. rett og slett alt. har ikke noe prisklasse siden jeg ikke kan noe mye. eneste merket jeg vet om er Ally kanoen. send gjerne link. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Finnes mange merker og typer kano men det er jo litt etter bruk hva de passer best til.

Skal du ha den på hytta rett ved et vann ville jeg f.eks ikke kjøpt Ally.

Ally er fin hvis du har begrenset lagringsplass og skal på turer med en del bæring, siden den er lett.

Alternativ lett kano er i kevlar men de koster mye.

Støpte kanoer er mer retningsstabile og raskere enn de sammenleggbare.

Selv kjøpte jeg Ally fordi den er lett å bære, god plass kontra vekt samt kunne oppbevare den i kjellern.

Linker til folk noen som forhandler flere typer kano

http://www.padlespesialisten.no/category/11660/Kano.html

http://www.bull-ski-kajakk.no (de har kanoer og men det er lite nevnt på siden)

http://www.sommerbutikken.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kjøpt vår første kano i vår og tok den første turen for noen uker siden. Vi kjøpte en Pelican Colorado kano hos Turut på Hamar:

http://www.turut.no/index.php?nr=90&case=4&id=104&idkategori=116&kat_name=&prod_name=Pelican Colorado Familiekano inkl 2 årer&startrow=

Har vært på noen turer med den i litt vind og ei lett elv, har bare positive erfaringer. Kanoen er ikke tung, mannen min og jeg løfter den enkelt opp på taket av bilen var (høy - Chevrolet Tahoe).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har to Hasle kanoer som har vert flittig brukt i over 15 år. Fantastisk slitestyrke og god stabilitet. Litt tunge hvis du må løfte dem opp på biltaket eller om du må transportere dem over land. Jeg tror den veier rundt 40kg + - . Aluminium er lettere, men er du alene i en aluminiumskano bør det ikke være noe særlig med vind hvis du skal klare å holde kursen. Glassfiber fungerer også , men tåler mye mindre dunking og skraping mot steiner og svaberg.

Her er et par tester av forskjellieg kanoer:

http://www.klikk.no/helse/trening/article479832.ece

http://nrk.no/programmer/tv/fbi/1.6755558

Temaet har vert diskutert før, og siden en god ting ikke kan sies for ofte så sier jeg det igjen:

Skal du padle kano så lær deg riktig padleteknikk. Det er nemlig ikke bare å stikke åra i vannet og så går resten av seg selv. Da får du mye mer glede av farkosten. Hvis du har anledning til det så kan jeg anbefale et kurs, ellers så finnes det sikkert en del literatur som forklarer de forskjellige padleteknikkene. Det finnes riktig måte og det finnes feil måte å padle på. Begge måter virker, men langt fra like bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker så mye for tips :lol: pelican colorado kanoen så jo genial ut. høres ut som den passer til det bruket jeg har tenkt. jeg skal se litt mer, men jeg tror nok jeg går for den. Tusen takk B)

Blir spennende å høre om og hva dere har kjøpt :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ally er suverent best om du ikke skal lange turer på stille vann (og da er sjøkajakk uansett overlegen alle kanoer :lol:), imho.

Det jeg liker aller best med den er at du kan rafte med den ned ganske ville stryk, spesielt om du har spruttrekk på den. Den går ikke dypt i vannet, kan snus veldig lett, blir ikke styrt av strømmen, tåler en del og kan lappes med gaffateip når du får hull i den :evil:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har padla et bra utvalg av forskjellige kanoer etterhvert. Deriblant flere modeller av ally. Å si at ally er suverent best er rent tullprat. Allyen er meget god på turer hvor du skal bære og når du trenger en kano som kan pakkes sammen. Den har også meget gode egenskaper på vannet. Men det er det sannelig også mange andre kanoer som har! Allyen tåler en god del stein osv uten at det går hull, men andre typer er langt mer slitesterke. Allyen er heller ikke alene om sine spesielle egenskaper. Pakboat er en verdig konkurrent.

(Må legge til at jeg selv er allyeier.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var kun imho(in my honest opinion) som ergo er ut i fra mit ståsted og ikke en genrell eller absolutt dom. Jeg sa i basis bare at jeg elsker Ally til bruk i elver som ikker er helt stilleflytende.

Selvsagt fins det andre kanoer som er har fordeler slår Ally på mange punkter. Men om jeg trenger en spesialisert løsning tyr jeg til kajaker(det er igjen også min mening og det som passer for meg). Om du skal bruke en kano allsidig i elver der det er stryk syns jeg Allyen er hard å slå. Akkurat det at den lett kan bæres er meget viktig for meg når jeg skal forsere stryk fordi det kan være partier i de som må bæres over og da er ofte terrenget rundt veldig ullendt, slik at bæringen er vanskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.