Gå til innhold
daggiss

Slug og hagle

Anbefalte innlegg

Hei hvordan finner jeg ut om hagla mi tåler slugs? Er ikke så gira på å få en ubehagelig overaskelse.

Edit: Jeg har en Star Baikal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stort sett er det stemplet på løpene hvilke trangboringer de respektive løpene har. Noen produsenter merker med stjerner, andre med bokstaver (eks M, F). noen bruker ogs diameteren på løpet ved trangboringen, så man må regne ut hvor trang den er. Slugkulene er laget av bly, og gir ikke spesielt høyt trykk med standard slugpatroner - jeg ville likevel brukt det åpneste løpet (minst trangboring) til slugskyting (normalt løpet som avfyres med fremste avtrekker (dersom du har dobbel avtrekker))

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

mener jeg hørte noe en gang at man ikke skulle skyte med slug med mer enn 1/2 trangboring, helst cylinder. Har du choker skal du ta ut de.

Men som sagt lenge siden. Slugs er jo ikke så vanlig her. Har en pakke med kal 16 hjemme men hagla har for trang boring til å fyre de av.

Er og litt forskjell på slugs. Noen har "god plass" i løpet og forladning er det som tetter. De kan i praksis fyres av i alle. Type Brennecke er svært lite deformerbare og bør ikke skytes uten at man vet de passerer.

En ting du kan teste er å demontere en patron. Putt kula inn i løpet. Skyv den gjennom med pussestokken. Hvis du ikke må ta i for mye så burde det gå fint. Detter kula gjennom kan du jo helt sikkert skyte. Sitter kula fast så du må stake den tilbake er det vel best å finne på noe annet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis man tar ut chokene så er det ingenting som beskytter de innvendige gjengene i løpet. Oppfordrer folk som ikke har helt kontroll på hva de snakker om til å ikke gi våpentekniske råd. Et våpen er faktisk livsfarlig for skytteren hvis man ikke vet hva man gjør. Tar man bort choken så skjer det sikkert ikke så mye annet enn at løpet blir ødelagt og må erstattes. Ikke farlig, men kan fort bli veldig dyrt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vet ikke hva det må være på slug men det finner du sikkert på nett

Hehe, er akkurat det jeg prøver på her :P

Jeg har vært så dristig å skyte med min baikal i begge løpene. Har faset schoker, det gikk heldigvis helt fint.

Skal blant annet jakte fugl i passvik, og er litt betryggende å gå med et par Winchester hollow point slug i lomma, i tilfelle bamsefar dukker opp og er grinete. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.