Gå til innhold
Vestmar

Skitur fra Valdresflya

Anbefalte innlegg

Var på Beitostølen i helga og fikk med oss en utrolig toppskitur. Lørdag (30.10) morgen var det litt tåkete og lett snødrev, men vi kjørte opp til Valdresflya, siden Morten og Julia hadde rapportert om godt skiføre forrige helg. Der oppe var tåka enda tettere og diverse verdensmestere sveiv rundt på en 4 km oppkjørt løype ved vandrehjemmet.

 

Det hindret ikke oss, så vi tok ut kompasskurs mot Steindalen og trasket i vei. Det hadde kommet mer snø siden forrige helg, så skisporene til Morten og Julia var vanskelig å se. Jeg gikk først og brøytet løype, men jeg hadde en lei høyredreining som måtte korrigeres med kompasset stadig vekk. Da vi kom opp i Steindalen forlot vi tåka og det ble skyfri himmel!

Raslet hadde vi helt for oss selv og vi kunne se på tåka som gjerne ville høyere for å omfavne oss også, men den stoppet på ca 1700 moh. Skuføret var det beste blåswixføret man kan tenke seg. Etter å ha spist lunsj var det ikke tvil om at vi skulle prøve noen topper, så Rasletind og Mugna måtte til pers. Fra toppene kunne vi skue utover det østlandske tåkehav som strakk seg så langt det var mulig å se. Utsikten fra Mugna innover i Jotunheimen er utrolig flott. Det gikk fort nedover og vi rakk akkurat ned til bilen før det begynte å mørkne.

post-464-133474388041_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av turbobjørn
   Hei!
   Jeg har nylig gått til innkjøp av noen nye fjellstøvler og kjenner jeg ikke vet mye om vedlikehold av disse. Jeg har googlet litt og sett på sider som denne og denne, men jeg vet ikke engang hvilket type lær skoene jeg har kjøpt er av, har lett litt på nett, men finner ikke noe om det. Noen som kan se dette eller eventuelt vet det? Ser det skrives om skokrem, voks, olje osv. men har lite erfaring med dette, så håpte noen kunne dele erfaringene sine med meg.
   Hvordan bør jeg impregnere og behandle disse støvlene før og etter tur for å ta best mulig vare på dem?
  • Av Minituren
   Lenningen Fjellstue er et ypperlig utgangspunkt for skiturer på høyfjellet i østre deler av Valdres. Denne turen gikk i barnevennlig skispor rundt Lenningshøgda. Se turen på Lommekjent [url="http://www.lommekjent.no/turer/948919"]http://www.lommekjent.no/turer/948919[/url] eller Skisporet [url="http://skisporet.no/oppland/lenningen/1162"]http://skisporet.no/oppland/lenningen/1162[/url]

   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk på turer. God tur!
   Husk å se filmene i HD, kommenter og abonner på kanalen.
  • Av Minituren
   Les hele reportasjen med rute beskrivelser på [url="http://minituren.blogspot.com/2013/10/topptur-til-djuptjernkampen-1325-moh.html"]http://minituren.blogspot.com/2013/10/topptur-til-djuptjernkampen-1325-moh.html[/url] .

   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk på turer. God tur!
   Husk se filmene i HD, kommenter og abonner på kanalen.

   Besøk bloggen [url="http://minituren.blogspot.no/"]http://minituren.blogspot.no/[/url]
   Facebook [url="http://www.facebook.com/minituren"]http://www.facebook.com/minituren[/url]
   Twitter [url="http://www.twitter.com/minituren"]http://www.twitter.com/minituren[/url]
   Filmen er produsert av Scissorhill Production [url="http://www.youtube.com/Scissorhill"]http://www.youtube.com/Scissorhill[/url]
  • Av Minituren
   Minituren gir deg forslag og reportasjer fra turer beregnet for barn og barnefamilier i Norge. Aktiviteter, mat og test av produkter til bruk pturer. God tur!
   Husk se filmene i HD, kommenter og abonner pkanalen.

   Bes bloggen [url="http://minituren.blogspot.no/"]http://minituren.blogspot.no/[/url]
   Facebook [url="http://www.facebook.com/minituren"]http://www.facebook.com/minituren[/url]
   Twitter [url="http://www.twitter.com/minituren"]http://www.twitter.com/minituren[/url]

   Filmen er produsert av Scissorhill Production [url="http://www.youtube.com/Scissorhill"]http://www.youtube.com/Scissorhill[/url]

   Happy Bee by Kevin MacLeod is licensed under a CC Attribution 3.0.
   [url="http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1300014"]http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1300014[/url].
   Permissions beyond the scope of this license are available at [url="http://incompetech.com/music/royalty-free/licenses/"]http://incompetech.com/music/royalty-free/licenses/[/url].
  • Av Andreas2
   Jeg ser endel lurer på hvordan skiføret er i Gjendeområdet og Flya, så kan jo lage min første turrapport her på forumet om helgens beskjedne, men årets første, skitur.

   Jeg startet sent fredag kveld fra Valdresflya vandrerhjem i måneskinn og stjerneklar himmel. Fulgte et skispor vestover opp mot Raslet til jeg fant en bra teltplass i Steindalen. Ok føre nede på flata, kanskje 10cm hard såle og 10cm løssnø oppå, men mer og mer slalom mellom steinkaoset i steindalen jo høyere jeg kom.

   På lørdag våknet jeg til blå himmel og strålende sol..! Ikke kjempemye snø opp til 2010, men greide å snirkle meg gjennom labyrinten av steiner opp fjellsiden uten å måtte ta av meg skia. Jeg fulgte et skispor ett stykke opp i lia, men dette endret seg til fotspor lenger opp. Tror kanskje skisåler og stålkanter hadde hatt best av at jeg hadde gått videre til fots, men er man på skitur så er man på skitur.. Oppe på 2010 var det ganske ok føre, gikk videre opp til Rasletind (2105) i ganske bedagelig tempo og nøt utsikten. Det begynte å skye over, og værmeldingen for søndag var litt usikker, så jeg kjørte ned til vannet ved 1798 og satte opp teltet der for litt lettere hjemkost søndag.

   Natt til søndag kom det 10-15cm fjærlett snø, jeg tittet ut teltåpningen søndag morgen - snø i lufta og tett tåke, kanskje 10m sikt. Tok kompasskurs rett på Øystre Fagerdalshøe og kjørte ned lia under Raslet.. hehe, morsom tur ned med null sikt, komplett whiteout og kun kompass å kjøre etter.. hadde det vært god sikt hadde det vært mer enn nok snø til å kunne dra på litt! Skiftet kompasskurs når det begynte å flate ut før myra i bunnen, og traff Flyaveien rett sør for vandrerhjemmet og bilen litt utpå ettermiddagen.

   Kjempegøy å starte skisesongen! Litt mer snø der oppe nå så slipper man å preppe skia etter hver tur også..!


   Edit: ser bildene ble omvendt rekkefølge, bedre lykke neste gang..

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.